Sławekb Napisano 13 Sierpnia 2015 Share Napisano 13 Sierpnia 2015 Spiton nie mamy chyba szans... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 13 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2015 ...a jak tam postępy przy "błękitku" ? pokażesz coś, czy nie masz w ogóle czasu? :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 13 Sierpnia 2015 Share Napisano 13 Sierpnia 2015 AAAAAA ja wogóle nie robię BŁĘKITKA..........bo on ma inny numer ......czytamy,czytamy...z tym jak to tam zwą...aaa zrozumieniem ......ale tak na poważne...to morduję się,żeby WILGĘ do końca dociągnąć...a tu ani pogoda(sauna na ostatnim 4 piętrze)...ani czas(wakacje i masa turystów)-nie są moimi sprzymierzeńcami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 13 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2015 AAAAAA ja wogóle nie robię BŁĘKITKA..........bo on ma inny numer ......czytamy,czytamy...z tym jak to tam zwą...aaa zrozumieniem ......ale tak na poważne...to morduję się,żeby WILGĘ do końca dociągnąć...a tu ani pogoda(sauna na ostatnim 4 piętrze)...ani czas(wakacje i masa turystów)-nie są moimi sprzymierzeńcami A to ja nie wiedziałem ... Sławku, a może takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 13 Sierpnia 2015 Share Napisano 13 Sierpnia 2015 A to ja nie wiedziałem ... ...że robię Wilgę Sławku, a może takiego .....tego chyba bym nie przeżył.....i nie tylko ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 13 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 13 Sierpnia 2015 Share Napisano 13 Sierpnia 2015 To obowiązkowy film na łikend ;P (Choć w łikend to mi nad chałupą będą m.in. dwa AH-64D latały ;P) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 13 Sierpnia 2015 Share Napisano 13 Sierpnia 2015 Tak w ogóle, to czy Rosjanie wyszli z tym śmigłowcem poza fazę prototypów.Wyczytałem na Wiki, że do tej pory zrobili po parę sztuk każdego rodzaju. Nie wygląda mi to na produkcję seryjną. Owszem wyszli, a nawet używali w Czeczenii. Choć z zamówieniem były niezłe przewałki z Mi-28... No i finalnie jednak ruscy preferują wersję 2-miejscową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 14 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2015 No cóż, żeby nie było że na tym wątku tylko gadamy... co może wzburzać część użytkowników, powklejam trochę fotek Kamov na chwilę obecną stracił wszystkie pseudo kratki, i po szlifowaniu musiałem odtworzyć linie podziału itp... Pomału powstaje też przednia część kadłuba... i wstępne przymiarki... niestety nie korzystne na razie tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 14 Sierpnia 2015 Share Napisano 14 Sierpnia 2015 Wybacz Grzesiu, że tak późno dołączyłem do widowni Jak poczytałem, że ma być wersja z pudełka to od razu wiedziałem, że na pudle się nie skończy, przestań się już sam Siebie oszukiwać z tymi wersjami pudełkowymi Oczywiście będę śledził postępy bo jak wiesz u mnie na szafie też czai się Hokum choć na razie jakoś nie mam ochoty na rosyjskie wynalazki Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 14 Sierpnia 2015 Share Napisano 14 Sierpnia 2015 Co wkładasz w miesca po pseudo kratkach ? Siateczki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 15 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2015 Wybacz Grzesiu, że tak późno dołączyłem do widowni Jak poczytałem, że ma być wersja z pudełka to od razu wiedziałem, że na pudle się nie skończy, przestań się już sam Siebie oszukiwać z tymi wersjami pudełkowymi Oczywiście będę śledził postępy bo jak wiesz u mnie na szafie też czai się Hokum choć na razie jakoś nie mam ochoty na rosyjskie wynalazki Pozdrawiam! AH-1F była z pudła Co wkładasz w miesca po pseudo kratkach ? Siateczki ? tak będę wklejał siateczkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 16 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2015 Dziś nie wiele udało się połączyć kadłub,dopasować silniki i popracować nad dziobem. Dorobiłem i spasowałem również pokazaną przez Mikele głowicę Goes. Później dojdą obiektywy i szkiełka tak jak i wyposażenie stacji "Szkwał" Niestety mam problem z ryciem linii... (tworzywo w zestawie zamiast się delikatnie "ciągnąć" zwyczajnie się "łupie") ...ma ktoś jakieś doświadczenia z tworzywem Zvezdy??? może coś źle robię Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 16 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2015 Kruca fuks... nikt nic nie podpowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 16 Sierpnia 2015 Share Napisano 16 Sierpnia 2015 A nie będzie Ci łatwiej wyfrezować rant wokół przegubu i wstawić trójkątne wzmocnienia po obwodzie? Raz, że tak to wygląda na zdjęciu a dwa, że powinieneś dostać powtarzalny wygląd poszczególnych wybrań pod śruby mocujące. Na moje oko to lepszy pomysł niż dziobanie poszczególnych wybrań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 16 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2015 Dzięki na to nie wpadłem Spróbuje poprawić, a coć z tymi liniami możesz podpowiedzieć... Ja używam tego ustrojstwa od trumpetera, ale łupie się materiał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 16 Sierpnia 2015 Share Napisano 16 Sierpnia 2015 Piłowałbym pilnikiem kwadratowym wstępnie a później papier ścierny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 16 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2015 Piłowałbym pilnikiem kwadratowym wstępnie a później papier ścierny. ...ale mnie chodzi o wytrasowanie właśnie na nowo linii, już po zeszlifowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 16 Sierpnia 2015 Share Napisano 16 Sierpnia 2015 Ja używam igły do maszyny do szycia w obsadce do nożyka. Szału nie ma, ale daje radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 16 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2015 Okey, coś nowego spróbuje. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 19 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2015 Tłoku zbytniego nie ma, wiec nie będę nikomu przeszkadzał Poprawiłem co nieco i poprzerabiałem, zgodnie z sugestiami Zdaje się, że jest trochę lepiej,ale ... zawsze pozostaje jakieś ale... Cóż, zawsze też mogło by być gorzej. Wykorzystałem elementy kabiny z zestawu modernizując je trochę, oraz dorabiając kilka elementów i wygląda to teraz tak: Przerobiłem też głowicę, wg. zaleceń Mikele ( delikatniej już nie umiem... może kiedyś) jak widać doszły też "skrzydełka" oraz usterzenie. Jak również kratki wentylacyjne, oraz delikatna przeróbka klap podwozia. Podwiesiłem też pylony uzbrojenia i dorobiłem pokrywy luków na razie tak to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 19 Sierpnia 2015 Share Napisano 19 Sierpnia 2015 Ha blaszane panele ,-)) tez używam tej metody !!Robota idzie Ci wyśmienicie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 19 Sierpnia 2015 Share Napisano 19 Sierpnia 2015 Świetne te blachy i krateczki. Jak konkretnie udało Ci się je tak elegancko wpuścić w plastik? O jakiej metodzie pisze Spiton? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 19 Sierpnia 2015 Share Napisano 19 Sierpnia 2015 No pięknie! Zdjęć nie zamieszczasz od jakiegoś czasu a tu widzę kawał roboty odwalonej Widzę, że sobie sam blaszki wystrugałeś Akurat Zvezda - w przeciwieństwie do pozostałych modeli tego śmigłowca - te boczne panele miała w miarę poprawnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 19 Sierpnia 2015 Share Napisano 19 Sierpnia 2015 Kurcze ale z tym jedziesz, modelarski Speedy Gonzalez Też bym się chętnie dowiedział jak wyfrezowałeś te wgłębienia na kratki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi