bahamut24 Napisano 3 Września 2015 Share Napisano 3 Września 2015 Witam, Polowałem trochę na to auto ale udało się kupić 2 szt w krótkim odstępie czasu . Na razie zlepie jeden aby przy drugim poprawić błędu popełnione przy sklejaniu pierwszego Model prosto z pudła + pasy bezpieczeństwa i kalki carbon ( dach, maska i spojler) . Docelowo malowany będzie Tamiyą X-15 Na rozgrzewkę fota całości , oszlifowana i obmyta w płynie do naczyń z wodą. Nie wiem w jakim celu Tamka zrobiła zderzaki i progi osobno jak tylko jeden zestaw jest ale przykleiłem i zobaczymy jak wyjdzie po podkładzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 3 Września 2015 Share Napisano 3 Września 2015 Nie maluję Tamiya, więc napisz proszę co to za kolor - x15 nic mi nie mówi... Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 3 Września 2015 Share Napisano 3 Września 2015 P.S. X15 to taki fajny oczojebny zielony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 3 Września 2015 Share Napisano 3 Września 2015 P.S. X15 to taki fajny oczojebny zielony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 3 Września 2015 Share Napisano 3 Września 2015 Proszę o takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 3 Września 2015 Share Napisano 3 Września 2015 No cóż..... zauważam pewną, subtelną różnicę mimo, iż jako 100% mężczyzna rozpoznaję tylko podstawowe barwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 3 Września 2015 Share Napisano 3 Września 2015 Ja też chcę takiego . Chętnie przemalowałbym mojego Mercusia na taki kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 3 Września 2015 Share Napisano 3 Września 2015 Tylko nie on... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 3 Września 2015 Autor Share Napisano 3 Września 2015 No cóż.....zauważam pewną, subtelną różnicę mimo, iż jako 100% mężczyzna rozpoznaję tylko podstawowe barwy. Ja tez Proszę o takiego Cos w ten desen pragne osiagnac Tylko nie on... Czemu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 3 Września 2015 Share Napisano 3 Września 2015 Nie przepadam za tym kolorem . Chociaż, w sumie... jak ładnie wszystko zgra sie kolorystycznie to może coś z tego będzie . tak czy siak, powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 3 Września 2015 Autor Share Napisano 3 Września 2015 Nie przepadam za tym kolorem . Chociaż, w sumie... jak ładnie wszystko zgra sie kolorystycznie to może coś z tego będzie .tak czy siak, powodzenia! Jak przed matura mowia " nie dziekuje" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 13 Września 2015 Autor Share Napisano 13 Września 2015 Części pokryte podkładem , pokaże tylko to co tygryski lubią najbardziej , czyli kastę . Obawiałem się klejonych osobno zderzaków i miałem rację, że lipka wyjdzie o ile z lewej strony jest w miarę Tak prawa gorzej i nie wiem jak to ugryźć Nie szlifowałem jeszcze kasty papierem 2000 . Myślałem czy nie zalać tych linii CA i zrobić na nowo ale dysponuję tylko tym Jakieś rady? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 13 Września 2015 Share Napisano 13 Września 2015 Te linie nie wyglądają za dobrze. Pomyśl o kupnie nożyka Trumpetera do linii. Używam go dosyć często. Nie tylko do pogłębiania linii, ale np. jak trzeba wyciąć jakiś otwór typu otwierana maska, to też jest bardzo pomocny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 13 Września 2015 Autor Share Napisano 13 Września 2015 Przeglądałem forum i znalazłem parę informacji o tym nożyku i chyba go kupię. Zaleje te linie CA wyszlifuję i zrobię na nowo. Taśma tamiya starczy do prowadzenia czy lepiej jakąś grubszą , izolacyjną ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 13 Września 2015 Share Napisano 13 Września 2015 Taśma tamiya starczy do prowadzenia czy lepiej jakąś grubszą , izolacyjną ? 3M niebieska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 13 Września 2015 Autor Share Napisano 13 Września 2015 6 mm starczy czy lepiej szersza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 13 Września 2015 Share Napisano 13 Września 2015 Wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misioptys Napisano 14 Września 2015 Share Napisano 14 Września 2015 Co do skrobania linii to ja dotychczas uzywalem tego: i nawet bylem zadowolony, choc przy probach linii krzywych byla masakra, potem placz i mnostwo szpachli. wreszcie trafilem na takie cos: Bare Metal Foil panel scriber i jestem zachwycony. Wszystkie linie, nawet te najbardziej pozawijane ryje idealnie, praktycznie nie zdarza mi sie robic zadziorow. Nigdy z nozem trumpka nie mialem do czynienia, ale ten od Bare Metal moge szczerze polecic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 14 Września 2015 Autor Share Napisano 14 Września 2015 Olfa ma też w swojej ofercie taki nożyk A Bare Metal Foil panel scriber da się gdzieś w PL dostać czy tylko EBAY? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 14 Września 2015 Share Napisano 14 Września 2015 To raczej kwestia wprawy w używaniu danego narzędzia niż ono samo.. Tych różnych wynalazków jest pełno... Popatrz w wątkach lotniczych... Fajne igły do skrobania robi Flex-i-File, kupiłem w Martoli sprawdzają się... Grunt żeby to czym się posługujesz wybierało plastik, a nie rozginało go na boki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misioptys Napisano 14 Września 2015 Share Napisano 14 Września 2015 A Bare Metal Foil panel scriber da się gdzieś w PL dostać czy tylko EBAY? Niestety na razie tylko import z ebaya. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 14 Września 2015 Share Napisano 14 Września 2015 (edytowane) Używam czegoś takiego: Do kupienia tutaj: exito Jak dla mnie najlepsze narzędzie do pogłębiania linii podziału blach. Tak, jak napisał Dorotka: nie rozgina szczeliny, ale wybiera wiór ze środka. Nie ma tendencji do "uciekania" z trasowanej linii. Jest kilka odmian tego skrobaka. Zobacz na stronie sklepu. Edytowane 14 Września 2015 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 14 Września 2015 Share Napisano 14 Września 2015 Potwierdzam, możesz brać bez najmniejszego zastanowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 14 Września 2015 Share Napisano 14 Września 2015 Ten od Tamiyi/Olfy jest zdecydowanie za gruby, naprawdę najlepiej u mnie się sprawdzają igły do szycia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 14 Września 2015 Share Napisano 14 Września 2015 Ten od Tamiyi/Olfy jest zdecydowanie za gruby.... Lżej naciskaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi