Przemek Przybulewski Napisano 4 Września 2015 Share Napisano 4 Września 2015 Witam, Po kilku miesiącach dojrzewania gotowego modelu na półce udało mi się zrobić w końcu kilka finałowych fotek. Dodatkowo był to też test nowego oświetlenia. Co do samego modelu, to jest to chyba jedyny model tej haubicy w 1:35 i jak się nie ma co się lubi to trzeba kleić co dają. Model nie jest tragiczny, powiedziałbym, że wręcz zaskakująco dobry jak na wczesnego Trumpetera. Minusem jest brak dodatków w modelu, dlatego dokupiłem lufę RBModel, siatki fototrawione jako pokrywy silnika, brytyjski ekwipunek Black Dog oraz ruchome gąsienice Bronko. Do tego doszło trochę gratów z zapasów, jak kanistry, kartony, lina itp. Zapraszam do oglądania i komentowania: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 4 Września 2015 Share Napisano 4 Września 2015 Mnie się podoba. I to baaardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 5 Września 2015 Autor Share Napisano 5 Września 2015 Dziękuję bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Września 2015 Share Napisano 5 Września 2015 Zasadniczo mi się podoba. Świetnie wyszły poziome otarcia. Jednak mam wrażenie że jest ich za dużo lub są po prostu za duże. Dodatkowo pojazd wydaje mi się pozbawiony kurzu w porównaniu do środowiska w którym się znajduje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 5 Września 2015 Share Napisano 5 Września 2015 Ciekawy pomysł na scenkę. Jak wspominałem w warsztacie- na warunki pustynne wg mnie za dużo obić. Wygląda, jak z walk w Berlinie w 1945. Luźno ułożone kartony na wieży też chyba niezbyt maja rację bytu. Całość bardzo mi się podoba, a zdjęcie z lufa wycelowaną w obiektyw ( to ostrzejsze bez zbliżenia) kapitalne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 5 Września 2015 Share Napisano 5 Września 2015 Oceniam sam model. Bardzo ładnie się prezentuję. Po przemyśleniu widać ,że jest równomiernie zniszczony wszędzie tak samo. I za mocno, za dużo. I brak pyłu,piasku na pojeździe. Same obicia,rdza wyszły świetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 5 Września 2015 Autor Share Napisano 5 Września 2015 Dzięki. Ja wiem że za dużo jest obić i model jest znacznie przesadzony ze zniszczeniami ale jako usprawiedliwienie mogę tylko powiedzieć że chciałem poćwiczyć taką technikę. Kurzyć nie chciałem bo nie chciałem przykrywać obić - może gdybym to zrobił to byłoby realniej a i same obicia były by bardziej stonowane. Być może pojawię się z nim w Łasku - zapraszam do oglądania na żywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 5 Września 2015 Share Napisano 5 Września 2015 Kawał dobrej roboty..Co do kurzu można go tak położyć by obicia prześwitywały . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi