Grzes Napisano 30 Stycznia 2016 Share Napisano 30 Stycznia 2016 Lux kolorek. Skojarzył mi się z modelem Veb Plasticarda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 30 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2016 Lux kolorek. Skojarzył mi się z modelem Veb Plasticarda To początek. Teraz czas na jakieś cieniowania i przebarwienia:). Te farbki Plasticarda chyba były bardziej matowe z tego co pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 30 Stycznia 2016 Share Napisano 30 Stycznia 2016 Grzesiu, ot takie skojarzenie. Wiem, że to dopiero początek. Dajesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 30 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2016 Grzesiu, ot takie skojarzenie.Wiem, że to dopiero początek. Dajesz Powoli do przodu . Szkoda, że nie ma lepszego modelu Iła 28 w 1/72. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 30 Stycznia 2016 Share Napisano 30 Stycznia 2016 A ten z Bilka to ten sam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 30 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2016 A ten z Bilka to ten sam? Grzesiu to ten sam model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 30 Stycznia 2016 Share Napisano 30 Stycznia 2016 Zerknąłem, że mam Italeri, ale to wsio rawno. Z Bilka mam wersję szkolną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 30 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2016 Zerknąłem, że mam Italeri, ale to wsio rawno.Z Bilka mam wersję szkolną. Jakbyś go kiedyś chciał sprzedać to się piszę . Chodzi o Bilka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtx Napisano 2 Lutego 2016 Share Napisano 2 Lutego 2016 Strasznie sprawnie Ci idzie ta robota. Ja swojego Iła męczę już od pół roku i dopiero maluję (będzie Egipcjanin), a jeszcze zostało mnóstwo dupereli. Pewnie wyprzedzisz mnie z galerią... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 2 Lutego 2016 Autor Share Napisano 2 Lutego 2016 Strasznie sprawnie Ci idzie ta robota. Ja swojego Iła męczę już od pół roku i dopiero maluję (będzie Egipcjanin), a jeszcze zostało mnóstwo dupereli. Pewnie wyprzedzisz mnie z galerią... Dziękuję, robota jakoś tam idzie. W moim modelu zdecydowałem się tylko na lekką korektę wnęk podwozia i to wszystko. Jakoś nie jestem jeszcze gotowy na duże przeróbki w modelach. Iłek w Twoim wykonaniu na pewno będzie pierwsza klasa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 2 Lutego 2016 Share Napisano 2 Lutego 2016 Strasznie sprawnie Ci idzie ta robota.Bo Grzesiu od rana do nocy nic, tylko w modelach siedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 2 Lutego 2016 Autor Share Napisano 2 Lutego 2016 Chcę odróżnić kolorystycznie powierzchnie sterowe i niektóre panele poszycia. Dzisiaj okleiłem te miejsca taśmą Tamki. created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 3 Lutego 2016 Autor Share Napisano 3 Lutego 2016 Już po zabiegu. W sumie to prawie nie widać różnic, ale o to mi właśnie chodziło. Po raz pierwszy zdarzyło mi się, że przy zdejmowaniu taśmy, tak jakby oderwało się troszkę wierzchniej warstwy farby. Co mogłem zrobić nie tak przy malowaniu ?. created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 3 Lutego 2016 Share Napisano 3 Lutego 2016 Po raz pierwszy zdarzyło mi się, że przy zdejmowaniu taśmy, tak jakby oderwało się troszkę wierzchniej warstwy farby. /quote] Może trzeba było użyć sealera? jakiego koloru użyłeś w tym drugim etapie? Ja robiąc MiGa-21F13 całość opmalowałem humbrolem 27002 a rozróżniłem MM Titanium i cholera jest za ciemny a u Ciebie wyszło świetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 3 Lutego 2016 Autor Share Napisano 3 Lutego 2016 Po raz pierwszy zdarzyło mi się, że przy zdejmowaniu taśmy, tak jakby oderwało się troszkę wierzchniej warstwy farby. /quote] Może trzeba było użyć sealera? jakiego koloru użyłeś w tym drugim etapie? Ja robiąc MiGa-21F13 całość opmalowałem humbrolem 27002 a rozróżniłem MM Titanium i cholera jest za ciemny a u Ciebie wyszło świetnie. Dodałem do podstawowego koloru, czyli Gunze C 8 troszkę czarnego i to wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 3 Lutego 2016 Share Napisano 3 Lutego 2016 Postaraj sie nastepnym razem, zanim nakleisz tasme na model nakleic ja np na material i oderwac i tak kilka razy... Chodzi o to zeby klej nie byl az tak mocny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 3 Lutego 2016 Autor Share Napisano 3 Lutego 2016 Postaraj sie nastepnym razem, zanim nakleisz tasme na model nakleic ja np na material i oderwac i tak kilka razy... Chodzi o to zeby klej nie byl az tak mocny... Dzięki za radę. Kupiłem ostatnio nową taśmę Tamki i od razu zauważyłem, że klej pod nią jest mocny. Może poprzednie jakie miałem były jakieś stare, bo klej był słabszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 3 Lutego 2016 Share Napisano 3 Lutego 2016 Pomalowany iłek wygląda obłędnie. Ja znając życie i moje umiejętności malarskie spapram malowanie mojego iła. Czekam z niecierpliwością na finał twojego warsztatu A tak przy okazji to powiedz mi jak go i za co mocowałeś/trzymałeś podczas malowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 4 Lutego 2016 Autor Share Napisano 4 Lutego 2016 Pomalowany iłek wygląda obłędnie. Ja znając życie i moje umiejętności malarskie spapram malowanie mojego iła. Czekam z niecierpliwością na finał twojego warsztatu A tak przy okazji to powiedz mi jak go i za co mocowałeś/trzymałeś podczas malowania? Najpierw maluję cały model trzymając ręką za statecznik, a na końcu maluje miejsce gdzie trzymałem. Z farbkami Gunze jet o tyle dobrze, ze szybko schną na modelu. Trzeba tylko uważać aby nie zostawić odcisków paluchów, co właśnie zrobiłem i musiałem poprawić. Muszę sobie zakupić gumowe rękawiczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 4 Lutego 2016 Share Napisano 4 Lutego 2016 Muszę sobie zakupić gumowe rękawiczki. Nie kupuj gumowe, tylko kup rękawiczki nitrylowe. Gumowce mogą posiadać talk, a i dłoń się strasznie poci. http://allegro.pl/listing/listing.php?order=m&string=rekawiczki+nitrylowe&bmatch=engagement-v10-promo-sm-sqm-hou-1-1-0203 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 4 Lutego 2016 Share Napisano 4 Lutego 2016 … Muszę sobie zakupić gumowe rękawiczki.Tak jak napisał kolega nitrylowe są całkiem ok. Moge użyczyć parę sztuk na próbę.Ponieważ jesteś z Wielkiej Wsi proponuję firmę z całkiem atrakcyjnym działem sprzedaży. Sprawdzone osobiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 4 Lutego 2016 Autor Share Napisano 4 Lutego 2016 … Muszę sobie zakupić gumowe rękawiczki.Tak jak napisał kolega nitrylowe są całkiem ok. Moge użyczyć parę sztuk na próbę.Ponieważ jesteś z Wielkiej Wsi proponuję firmę z całkiem atrakcyjnym działem sprzedaży. Sprawdzone osobiście. Kupujemy tam ciuchy do firmy . Bardzo miła obsługa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 4 Lutego 2016 Share Napisano 4 Lutego 2016 … Ponieważ jesteś z Wielkiej Wsi proponuję firmę z całkiem atrakcyjnym działem sprzedaży. Sprawdzone osobiście.Kupujemy tam ciuchy do firmy . Bardzo miła obsługa .Frontonem do klienta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 5 Lutego 2016 Autor Share Napisano 5 Lutego 2016 Pomalowałem czerwone akcenty na stateczniku. created by picasa2html.com Zmalowałem też dolną osłonę radaru-anteny(sam nie wiem co to takiego), na kolor zielony. Niestety użyłem do tego farbki Vallejo i po zdjęciu taśmy wszystko elegancko zeszło jak guma. Nie wiem co żle zrobiłem ?. Może Vallejo nie można kłaść na Gunze ?. Zresztą nie ważne bo postanowiłem zakupić do pomalowania tej osłony farbki Gunze. Mam nadzieję, że już nic nie zejdzie. created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 5 Lutego 2016 Share Napisano 5 Lutego 2016 … dolną osłonę … (sam nie wiem co to takiego) …„Pod środkową częścią kadłuba, nieco za kabiną, mieści się antena radaru pokładowego, osłonięta kroplową dielektryczną owiewką”Świdziński Jerzy, Odrzutowy samolot bombowy Ił-28, TBiU 47, Wydawnictwo MON, Warszawa 1977. Strona 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi