FAHR Posted September 5, 2015 Share Posted September 5, 2015 Klasa 2 - Pojazdy wojskowe Specjalna 1 - Najlepsza relacja z prac warsztatowych Specjalna 3 - Najlepsza interpretacja tematu konkursowego Jako, że konkurs na Modelwork-u to zawsze wydarzenie towarzyskie nie mogłem sobie odmówić udziału i ja;) Z tego względu przedstawiam radziecką pokrakę w wykonaniu chińskiego misia. Konstrukcja eksperymentalna o bardzo oryginalnej bryle, która uwiodła mnie od pierwszego wejrzenia. Nie gwarantuję, że relacja będzie ciekawa, ani że model zostanie ukończony w zadanym terminie, ale gdyby się jednak udało to będzie zrobiony w malowaniu fikcyjnym, uwalony i dość mocno zużyty. Taki jest plan. Poniżej poglądowy inbox. Kilka części wyciętych z ramek, 6 elementów sklejonych. Takie ramki są dwie. Dużo, dużo gąsienic. Ramka x3. Elementy wycięte z ramek i sklejone: Detale wieży i kadłuba z fakturą odlewu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Solaris7813 Posted September 5, 2015 Share Posted September 5, 2015 Ten czołg wygląda jak ufo na gąsienicach Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikele Posted September 5, 2015 Share Posted September 5, 2015 Temat bomba. Człowieki sowieckie zawsze miały masę szalonych pomysłów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super Moderator Reflect Posted September 5, 2015 Super Moderator Share Posted September 5, 2015 Bardzo ciekawy temat! Nawet ostatnio zastanawiałem się nad zakupem. Z chęcią będę odwiedzał Twój warsztat! pozdrawiam Christian Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LordDisneyland Posted September 5, 2015 Share Posted September 5, 2015 Pojazd wygląda tak, że nawet bez zimowej scenerii mrozi krew w żyłach Pasowałby do kacapskich planów podboju Arktyki ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikele Posted September 5, 2015 Share Posted September 5, 2015 Wygląda jak wygląda bo miał nie dać się zdmuchnąć podmuchem po wybuchu bomby A, więc i na nuklearną zimę się łapie Swoją drogą - ciekawy pomysł na interpretację tematu ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corporal_PL Posted September 5, 2015 Share Posted September 5, 2015 Bo taki był plan konstruktorów, miał przetrwać nuklearne uderzenie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skoren86 Posted September 5, 2015 Share Posted September 5, 2015 Bo taki był plan konstruktorów, miał przetrwać nuklearne uderzenie. Po nuklearnym uderzeniu to chyba odleci Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted September 6, 2015 Share Posted September 6, 2015 Ten czołg to dla mnie już kosmos, ale popatrzeć zawsze można. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FAHR Posted September 6, 2015 Author Share Posted September 6, 2015 Na razie jestem na etapie wyboru podstawowej zieleni Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
7urgen Posted September 6, 2015 Share Posted September 6, 2015 Koledzy oczywiscie zartuja na temat przenaczenia czolgu i powodu dla ktorego wygladal tak a nie inaczej... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spiton Posted September 6, 2015 Share Posted September 6, 2015 Bardzo mi sie podoba sam obiekt i plan wykonaniu go jako zużytego. Mozy wyglądać niesamowicie !!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paweł Czarnocki Posted September 10, 2015 Share Posted September 10, 2015 Śledzimy .... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FAHR Posted September 10, 2015 Author Share Posted September 10, 2015 Śledzimy .... No! Jest Paweł, znaczy, że możemy zaczynać;) Zwłaszcza, że przyszły zamówione duperele, których niemanie razem z brakiem czasu skutecznie wstrzymywał prace. A taki będzie kolor podstawowy, na który będziemy nakładać kamuflaż z kolorem piaskowym jeśli zdecyduje się na wersję w malowaniu piechoty morskiej lub coś innego żeby otrzymać malowanie bardziej zielone a'la syberyjska tajga. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FAHR Posted September 14, 2015 Author Share Posted September 14, 2015 Panowie! Takie pytanko, może ktoś dysponuje karelskim niedźwiadkiem na tle czerwonej gwiazdy z modelu JS-2 Tamki lub Zvezdy? Takie cuś sobie wymyśliłem, że walnę te niedźwiadki na wieżę;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paweł Czarnocki Posted October 7, 2015 Share Posted October 7, 2015 Śledzimy .... No! Jest Paweł, znaczy, że możemy zaczynać;) Nie dostaję powiadomień o nowych postach i wiele warsztatów mi uciekło niestety :-( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FAHR Posted November 27, 2015 Author Share Posted November 27, 2015 Zaczynamy reanimować;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paweł Czarnocki Posted November 27, 2015 Share Posted November 27, 2015 Ale cudaczek :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FAHR Posted December 9, 2015 Author Share Posted December 9, 2015 Człowiek radziecki postarał się przy tym kamuflażu:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikele Posted December 9, 2015 Share Posted December 9, 2015 No to nie jest typowa garażowa mieszanka czarnego z żółtym, zwana dalej szumnie Khaki Fajny kamuflaż. Tylko, czy to czasem nie fantazja projektanta instrukcji do modelu? Są jakieś bumagi na takie malowanie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
7urgen Posted December 9, 2015 Share Posted December 9, 2015 A jakie moga byc jak to byl prototyp? Mozna se go na Kubince obejzec. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikele Posted December 9, 2015 Share Posted December 9, 2015 I po co te nerwy od razu ;) Zdjęcia prototypu są znane. Pytam, czy to pełne SF malarskie, czy może jakaś instrukcja z projektem kamuflażu, czy cokolwiek innego istnieje. Albo może gdzieś go na poligonie ociapali wałkiem w plamy i się zdjęcie ostało. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FAHR Posted December 9, 2015 Author Share Posted December 9, 2015 Oryginał był tylko jeden i w jednokolorowym malowaniu także nie poszalałbym zbytnio. Malowanie w Kubince jest wymyślone przez muzealników więc wymyśliłem sobie też. Użyte kolory są autentyczne, dedykowane do radzieckiej pancerki. Kolorystycznie dobrane pod krajobraz Karelii, gdyż wóz będzie w barwach 7 Pułku Czołgów Ciężkich Gwardii RKKA. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
7urgen Posted December 9, 2015 Share Posted December 9, 2015 A ja nie jestem nerwowy. Pisałem z telefonu, będąc w pracy, drugą półkulą mózgową myśląc o tym co mam do zrobienia. Zwykła uwaga i tyle a że nie było uśmieszków... P.S. Zgadzam sie z autorem modelu. To tak jak sklejanie E100 i innych tego typu fantasmagorii. Można se namalować bardzo dużo i trudno mówić o poprawnosci lub jej braku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FAHR Posted December 12, 2015 Author Share Posted December 12, 2015 Niech mi ktoś powie, że ten czołg nie ma pięknej bryły Zdjęcia na szybko, także nie zwracajcie uwagi na tło. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts