jonathan Napisano 8 Września 2015 Share Napisano 8 Września 2015 Klasa 2 - Pojazdy wojskowe Specjalna 1 - Najlepsza relacja z prac warsztatowych Specjalna 3 - Najlepsza interpretacja tematu konkursowego Moja śnieżynka to nic innego jak rosyjski Obiekt 236, znany bardziej jako ISU-152. Postanowiłem na tym modelu potrenować nowe techniki, zapoznać się z nowymi zabawkami no i może trochę pokonkurować z innymi startującymi w Klasie 2 Pudło jak pudło, duże i białe ;] Najbardziej znienawidzone elementy... Wanienka i nadbudówka. Będę mógł porównać z innym rosyjskim działem. Wiecej wycinanek... No i główne elementy. Czyli działo naokoło którego zbudowano pojazd. Kilka zabawek, lecz chyba jeszcze nie wszystkie ;] Coraz więcej myśli mi się kłebi w głowie... Kamo zimowe, to wiadomo... Ale jakie, to pokaże za kilkanaście dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Września 2015 Share Napisano 8 Września 2015 W końcu trochę "klasyki" przybywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 9 Września 2015 Super Moderator Share Napisano 9 Września 2015 Bardzo fajna maszyna! Powodzenia! pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 10 Września 2015 Share Napisano 10 Września 2015 Super temat !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 12 Września 2015 Share Napisano 12 Września 2015 Z chęcią pooglądam coś wyprodukowanego w Sowietach. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 15 Września 2015 Autor Share Napisano 15 Września 2015 Na razie to poszukuję jak największej ilości dokumentacji zdjęciowej z zimowymi kamuflażami. Na razie mała wycinanka podstawowych elementów. No i pierwszy raz przymierzam się do metalowych gąsek. Będę mógł je przymierzyć do IS-3 ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek 80 Napisano 15 Września 2015 Share Napisano 15 Września 2015 Mój ulubiony rusek. Nadbudówka daję pole do malarskich popisów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 16 Września 2015 Autor Share Napisano 16 Września 2015 Tak więc czas troszkę poskrobać w modelu. Zacząłem od największych elementów... nadbudówki Producent zadbał nawet o szramy, odpryski, zadrapania Zadbano o różne szczegóły. Jednak do poprawy będą spawy na przodzie pojazdu. Tu są chyba za delikatne. Całość jest nieźle spasowana i na pierwszy rzut nie trzeba będzie zużywać tony szpachli ;] A to mnie bardzo cieszy Nadbudówka na sucho. Na razie tyle pokazówki bo trzeba przygotować elementy do sklejania. A szlifowania to chyba każdy ma dość ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 20 Września 2015 Autor Share Napisano 20 Września 2015 Cześć nazywam się D-25T i wraz z kółkami i kanistrami zawędrowałem tu z innego modelu... Pewnie iS-2. Doszło kilka gratów jeszcze... w tym tester cierpliwości i zręcznych palcy. No i powoli całość zaczyna nabierać kształtów. I teraz pytanie do mistrzów dekoracji wnętrz. Na jaki kolor go w środku maznąć. Na razie widziałem zdjęcia wnętrz brudno kremowych i jasno niebieskich. Chociaż wydaje mi się że Ruskie to malowały co im pod rękę wpadło i c było na magazynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 20 Września 2015 Share Napisano 20 Września 2015 Jak dla mnie pomaluj na biało i daj czarnego washa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irgr Napisano 20 Września 2015 Share Napisano 20 Września 2015 Nie jestem pewien czy jest tutaj co się zastanawiać nad malowaniem. Ten model jest praktycznie zupełnie pozbawiony wnętrza i jeśli chcesz mieć otwarte włazy to i tak będziesz musiał włożyć w nie załogantów, inaczej widoczny będzie brak chociażby zamku działa. Możesz pomalować na biało albo i kremowo, nie wiele będzie tego widać =P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 20 Września 2015 Autor Share Napisano 20 Września 2015 W sumie racja. Może jeden właz będzie otwarty. Idę dalej kleić ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 25 Września 2015 Autor Share Napisano 25 Września 2015 Model to istne klocki. Jak na razie spasowanie jest wręcz wzorowe. W końcu model od spodu też jest "zabudowany" Troszkę szpachli i się wszystko wyrówna. Chociaż w sumie jak patrze na zdjęcia ISU to producent zadbał o to by łączenia były podobne jak w prawdziwym pojeździe Myślę nad błotnikami. Jakby je tu trochę poszarpać ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 26 Września 2015 Autor Share Napisano 26 Września 2015 Trafiła się wolna chwila to i można było dalej ruszyć z pracą. Na pierwszy rzut dzisiaj poszło działo. Reszta pojazdu cierpliwie czekała... By w końcu połączyć się w całość. Szkoda tylko że lufa jest troszkę za ciężka dla rozwiązań Tamiya. I niestety gdy się ją podniesie to opada. Siateczki założone. Jutro pewnie pobawię się w wiercenie i powyginam trochę uchwytów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 27 Września 2015 Share Napisano 27 Września 2015 Armata i jej kaliber nie od parady. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 27 Września 2015 Autor Share Napisano 27 Września 2015 Podobnie jak i zasięg... Tylko ile to się ładowało ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 27 Września 2015 Share Napisano 27 Września 2015 W realu też robi lufa wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 27 Września 2015 Autor Share Napisano 27 Września 2015 Przyznaje... Fotka może co poniektórym to zobrazować ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 27 Września 2015 Share Napisano 27 Września 2015 Szkoda tylko że lufa jest troszkę za ciężka dla rozwiązań Tamiya. I niestety gdy się ją podniesie to opada. . A przeciwwagę jakowąś Waść daj od środka. Co by zrównoważyła ciężar tej fuzyji to i lufa opadać nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 27 Września 2015 Autor Share Napisano 27 Września 2015 Zacna twa myśl waszmości. Tak też uczynię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek 80 Napisano 27 Września 2015 Share Napisano 27 Września 2015 Robisz mi coraz większą chęć na tego potwora... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 27 Września 2015 Autor Share Napisano 27 Września 2015 Bo jest wart tych pieniędzy Pytanie do speców. Czy beczki z paliwem były demontowane na czas bitew? Wydaje się to dość logiczne. Bo kto chciałby mieć tyle paliwa nad komorą silnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 27 Września 2015 Share Napisano 27 Września 2015 W zasadzie większość jeśli nie wszystkie zdjęcia pokazują bez beczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 27 Września 2015 Share Napisano 27 Września 2015 Przyznaje...Fotka może co poniektórym to zobrazować ;] MPTW w Warszawie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 27 Września 2015 Share Napisano 27 Września 2015 Odpowiem nie pytany ,że tak. Znam ten układ pojazdów na pamięć. Tuż obok po lewej stronie stoi też ISU-122. Zaraz za ASU-85.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi