pedzelek Napisano 12 Września 2015 Share Napisano 12 Września 2015 (edytowane) Klasa 5 - Dioramy Specjalna 1 - Najlepsza relacja z prac warsztatowych Specjalna 3 - Najlepsza interpretacja tematu konkursowego Nie mogło mnie zabraknąć w tym dziale W konkursie najbardziej zależy mi na otrzymaniu "medalu" to zmotywowało by mnie pozytywnie do kolejnych prac. Warsztat będzie zwyczajny. Bez opowiadań. Większość z nas jest wzrokowcami i nie zawsze chce się czytać co użytkownicy piszą. To co użyję do budowy dioramy zimowej. Także zapraszam! ----------------------------------------------------------- MALOWANIE MOSTU ORAZ SD.KFZ.2 GĄSIENICE I KOŁO ----------------------------------------------------------- ----------------------------------------------------------- PODSTAWKĘ SAM ROBIŁEM Z KAWAŁKA KROKWI+BALSA ----------------------------------------------------------- ----------------------------------------------------------- SZPACHLA+FARBA AKRYLOWA ----------------------------------------------------------- ----------------------------------------------------------- WIKOL+FARBA AKRYLOWA I PIGMENT(RUSSIAN EARTH) I TROCHĘ TRAWKI MOST TO LISTEWKI KUPIONE W SKLEPIE MODELARSKIM ----------------------------------------------------------- ----------------------------------------------------------- PIERWSZE PRZYMIARKI NA PEWNO PANOWIE W PŁASZCZACH BĘDĄ PRÓBOWALI WYCIĄGNĄĆ POJAZD Z PĘKNIĘTEGO LODU. MOST Z KOLEI BĘDZIE USZKODZONY PO CAŁEJ DŁUGOŚCI. NA MOŚCIE STANIE DODATKOWO JESZCZE JAKAŚ FIGURKA. BYĆ MOŻE Z ZESTAWU ICM SOVIET PARTISANS ----------------------------------------------------------- Edytowane 12 Września 2015 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 12 Września 2015 Share Napisano 12 Września 2015 Nareszcie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 12 Września 2015 Autor Share Napisano 12 Września 2015 m.in. na takich mostach będę się wzorował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irgr Napisano 12 Września 2015 Share Napisano 12 Września 2015 Ten most z czarno-białego zdjęcia trochę do pozostałych nie pasuję =P Wątpię aby ta trójka żołnierzy siłowała się z kettenkradem na tyle beztrosko aby nie zauważyć spoglądającego na nich z góry intruza, więc osobiście jestem sceptycznie nastawiony do tych partyzantów. Tak czy inaczej, fajnie zobaczyć kolejny warsztat w tej kategorii bo jak na razie mało się tutaj dzieje^^ Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 12 Września 2015 Share Napisano 12 Września 2015 Moze partyzant nie bedzie uzbrojony bo nie bedzie partyzantem... W koncu bez broni to tylko zwykly kmiotek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 13 Września 2015 Super Moderator Share Napisano 13 Września 2015 Witam, po przeanalizowaniu załączonych fotografii diorama jest dopuszczona w pełnym wymiarze czasowym, czyli do 20.12.2015 Pozdrawiam Admin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 19 Września 2015 Autor Share Napisano 19 Września 2015 Czy ktoś orientuję się czy można dostać gąsienice do sd.kfz.2 1/35 Kettenkrad ? Te w zestawie to tragedia do klejenia. Nie mam wprawy w tego typu gąsienic i dla mnie to droga przez mękę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 19 Września 2015 Share Napisano 19 Września 2015 Kibicuję!!! Niestety nie ma pojęcia gdzie możesz znaleźć te gąski :( Te twoje to są z pojedynczych ogniwek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 19 Września 2015 Autor Share Napisano 19 Września 2015 tak pojedyńcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 19 Września 2015 Share Napisano 19 Września 2015 Też to przerabiałem, ale może spróbuj jeszcze raz....no sam nie wiem:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 19 Września 2015 Autor Share Napisano 19 Września 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 20 Września 2015 Autor Share Napisano 20 Września 2015 Na temat sd.kfz.2 widzę ,że nie macie zastrzeżeń. To kolej na most. Ja nie mam zastrzeżeń. Może jakieś sugestie przed malowaniem mostu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 20 Września 2015 Share Napisano 20 Września 2015 Fajna praca się szykuje więc oglądam. Zastrzeżenia mam do elementów drewnianych - zwłaszcza desek którymi pokryty jest most - końcówki desek nie powinny być raczej tak poszarpane-wygryzione, do ich docinania używano chyba piły, a u Ciebie wygląda to jak połamane patyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 20 Września 2015 Share Napisano 20 Września 2015 Zgadzam sie z kolega Hiwisem. Brzegi desek dylu powinny byc jednak rowne. Moze byc tu i owdzie jakis "wystrzep" ale w rowno obcietej krawedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 21 Września 2015 Autor Share Napisano 21 Września 2015 Dechy poprawiłem tak jak mogłem. Trzcina do pomalowania na wzór: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 21 Września 2015 Autor Share Napisano 21 Września 2015 Ktoś pomoże jak zrobić taką trzcinę jak na zaznaczonej fotce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 21 Września 2015 Share Napisano 21 Września 2015 krótka trawa elektrostatyczna albo flock i klej na czubek wysokiej trawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 21 Września 2015 Share Napisano 21 Września 2015 Dobra, nawstawiam Ci za spartolenie mostu... Na ostatnim zdjeciu gdzie widnieje zwalony, niepomalowany most, wyglada to dosc naturalnie. W nastepnym poscie, gdzie most jest mazniety wyglada (nie liczac jednej deski dylu i strzepa belki przeslowej) jak uciety nozem. no niezaleznie czy most wylecial w powietrze czy zawalil sie pod ciezarem Goringa to nie wygladaloby to jak precyzyjne ciecie skalpelem. Mowie oczywiscie o czesci przyczolkowej, ktora wciaz stoi na swoim miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 24 Września 2015 Autor Share Napisano 24 Września 2015 Lekki pojazd wielozadaniowy w natarciu. Muszę go oczywiście jeszcze zakurzyć z deczka i błotka na gąski. No i oczywiście całość lakierem satynowym. Pojazdy to nie moja mocna strona ale myślę ,że jest okej. Wiem , wiem koło jedno krzywe. Do poprawienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 24 Września 2015 Share Napisano 24 Września 2015 Jest bardzo dobrze! Bardzo podoba mi się ten pojazd wielozadaniowy! Dobra robota, tak trzymać! Pozdrawiam KW-2! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 24 Września 2015 Share Napisano 24 Września 2015 No, ale nic nie pisales ze bedzie to pojazd nalezacy do Luftwaffe... Wiec przynajmniej helmy panow musza byc feldblau. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 12 Października 2015 Autor Share Napisano 12 Października 2015 cd.. Tak jak mówiłem pojazdy to nie moja mocna strona. Co poprawić-zmienić,a co zostawić -pisać panowie. Jutro albo dzisiaj postaram się wstawić wstępne malowanie figsów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irgr Napisano 12 Października 2015 Share Napisano 12 Października 2015 Hmm, coś by się przydało zrobić z reflektorem. No i gąsienice, wygląda jakbyś zrobił całe z metalu, a ta prostokątna część która miała kontakt z ziemią powinna być czarna, jako że to gumowa nakładka. http://www.livesteammodels.co.uk/dhmg/images6/11677.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 24 Października 2015 Share Napisano 24 Października 2015 Jak tam prace? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 24 Października 2015 Autor Share Napisano 24 Października 2015 cały czas poprawiam. I nie mogę dojść do zadowalającego mnie efektu. Przez co mam ochotę wyrzucić wszystko przez okno,. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi