Dorotka Napisano 13 Października 2015 Autor Share Napisano 13 Października 2015 Generalnie w temacie śrubek za oceanu no ale polecam za jakość scalehardware.com śrubki podkładki nakrętki Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 13 Października 2015 Share Napisano 13 Października 2015 Schemat nie jest problemem bo to prosty układ do kierunków aby jakiś przerywacz by był potrzebny. Fajne są teraz diody smd bardzo małe więc trzeba mieć tylko albo aż dużo chęci i da rade zrobić :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 13 Października 2015 Autor Share Napisano 13 Października 2015 Schemat nie jest problemem bo to prosty układ do kierunków aby jakiś przerywacz by był potrzebny. Fajne są teraz diody smd bardzo małe więc trzeba mieć tylko albo aż dużo chęci i da rade zrobić :-) Dla mnie elektryka to czarna magia... Umiem jedynie wkręcić żarówkę... Z wykręceniem już mam problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 13 Października 2015 Share Napisano 13 Października 2015 Mała inspiracja może jak napiszesz do gościa to użyczy schemat ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 13 Października 2015 Autor Share Napisano 13 Października 2015 Mała inspiracja może jak napiszesz do gościa to użyczy schemat ;] Gość robi oświetlenie, bajery rowery, a mu szyby od ramek odstają i uszczelek w światłach nie ma ... To ja już wolę po mojemu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wooh Napisano 13 Października 2015 Share Napisano 13 Października 2015 Ja jeszcze mam jedną propozycję ze swojej strony co do malowania. Może tak Pirelli Edition??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 13 Października 2015 Autor Share Napisano 13 Października 2015 Dla mnie elektryka to czarna magia... Umiem jedynie wkręcić żarówkę... Z wykręceniem już mam problem A Kolega to próbował kręcić żarówką w drugą stronę?... To tak też można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 20 Października 2015 Autor Share Napisano 20 Października 2015 Utonąłem w podkładach i przysypał mnie papier ścierny... Bardziej ku pamięci utrwaliłem (makro + LED) jak wygląda z bliska "lakier Pochera" na tym modelu. W tym stanie rzeczy, wciąż sobie powtarzam, że słusznie postąpiłem decydując się na jego zeskrobanie. Żona się z tym nie za bardzo zgadza, ale trudno Tak on wygląda z bliska (i nie są to bynajmniej najgorsze fragmenty): A tu to co udało się osiągnąć na masce: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 20 Października 2015 Share Napisano 20 Października 2015 Ludzie z Pocher'a na nauki niech do Ciebie przyjeżdżają Lakierek extra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 20 Października 2015 Share Napisano 20 Października 2015 W tej firmie wyszli z założenia ,że kupisz model , złożysz, postawisz na półce i będziesz ścierał kurz Fakt,że za te pieniądze można oczekiwać lepszych rzeczy . Jak skończysz to wyślij im zdjęcia , niech sie uczą jak powinno byc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 21 Października 2015 Autor Share Napisano 21 Października 2015 2 kg Remosolu i udało się pozbyć lakieru marki "Pocher"... Gotowy do dalszych działań, czyli trochę go papierkiem, gąbką i podkład... I wciąż jestem głupi jakie malowanie wybrać... W poniedziałek jest jedno, we wtorek inne, a w czwartek kolejne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 21 Października 2015 Share Napisano 21 Października 2015 Zrob glosowanie na wybor malowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diobeu Napisano 21 Października 2015 Share Napisano 21 Października 2015 A nagrody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 21 Października 2015 Autor Share Napisano 21 Października 2015 A nagrody? Skoro masz parcie na ufundowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 22 Października 2015 Share Napisano 22 Października 2015 2 kg Remosolu i udało się pozbyć lakieru marki "Pocher"... Gotowy do dalszych działań, czyli trochę go papierkiem, gąbką i podkład... I wciąż jestem głupi jakie malowanie wybrać... W poniedziałek jest jedno, we wtorek inne, a w czwartek kolejne... Ja bym kupił jeszcze 2 te auta i zrobił 3 , każde w innym kolorze w szaleństwie jest metoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 22 Października 2015 Autor Share Napisano 22 Października 2015 ... Ja bym kupił jeszcze 2 te auta i zrobił 3 , każde w innym kolorze w szaleństwie jest metoda ... Niestety mam tylko jeszcze jednego i to bez dachu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 24 Października 2015 Autor Share Napisano 24 Października 2015 Pozbierałem nieco do kupy "zadupek". Części plastikowe psiknięte standardowym modelarskim podkładem (Gunze) ujawniają cały szereg różnych nierówności, w szczególności na "załamaniach". Części metalowe będą "psikane" dwuskładnikowym podkładem pozyskanym dzięki pomocy Kolegi KRL, któremu śle serdeczne : "Dziękuję!". Nawet zaczynam lubić ten model.... Zacząłem się przypatrywać też nieco kabinie... Wykładziny w całości trzeba dorobić, dywaników brak i takie tam różne. Trochę roboty będzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 24 Października 2015 Share Napisano 24 Października 2015 Ale za to skóra na fotelach nie wygląda źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 24 Października 2015 Autor Share Napisano 24 Października 2015 Ale za to skóra na fotelach nie wygląda źle. Nie no... Ja nie pisałem, że jest jakoś tam strasznie źle... Zwyczajnie parę rzeczy trzeba dorobić... Fotele faktycznie fajnie im wyszły, tylko że i tak trzeba je będzie (chyba) "przeszyć" ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 24 Października 2015 Share Napisano 24 Października 2015 ......Nie no... Ja nie pisałem, że jest jakoś tam strasznie źle... Zwyczajnie parę rzeczy trzeba dorobić... Fotele faktycznie fajnie im wyszły, tylko że i tak trzeba je będzie (chyba) "przeszyć" ... Masz troszkę "z górki", bo przeszycia są wklęsłe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 25 Października 2015 Autor Share Napisano 25 Października 2015 ......Nie no... Ja nie pisałem, że jest jakoś tam strasznie źle... Zwyczajnie parę rzeczy trzeba dorobić... Fotele faktycznie fajnie im wyszły, tylko że i tak trzeba je będzie (chyba) "przeszyć" ... Masz troszkę "z górki", bo przeszycia są wklęsłe Na fotelach i owszem, niestety nie na desce, gdzie ich wcale nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 27 Października 2015 Autor Share Napisano 27 Października 2015 Było z rana trochę bólu, bo miałem podkład tego typu kłaść pierwszy raz... Wczoraj dotarły do mnie puchy, w których zdobyciu uczestniczył KRL i dziś postanowiłem go położyć... Poszło łatwiej niż się spodziewałem. Nie widzę żadnych ale to żadnych różnic między podkładem PPG i podkładami modelarskimi (Gunze, Gravity) za wyjątkiem jednej istotnej i jednej bez znaczenia . Ten istotny to wydajność. Poszło go zaledwie 30-40 ml. Druga to ta, że śmierdzi dość mocno i trzeba malować bądź w komorze, bądź w dobrze wentylowanym pomieszczeniu. Jako, że można nim mazać zarówno metal jak i plastik chyba bardzo długo nie kupię żadnego innego podkładu. Oczywiście początkowa cena zakupu jest wysoka, ale kiedy ja zużyję 2 litry tego podkładu? Toż to wystarczy na lata! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diobeu Napisano 27 Października 2015 Share Napisano 27 Października 2015 Było z rana trochę bólu, bo miałem podkład tego typu kłaść pierwszy raz... Wczoraj dotarły do mnie puchy, w których zdobyciu uczestniczył KRL i dziś postanowiłem go położyć... Poszło łatwiej niż się spodziewałem. Nie widzę żadnych ale to żadnych różnic między podkładem PPG i podkładami modelarskimi (Gunze, Gravity) za wyjątkiem jednej istotnej i jednej bez znaczenia . Ten istotny to wydajność. Poszło go zaledwie 30-40 ml. Druga to ta, że śmierdzi dość mocno i trzeba malować bądź w komorze, bądź w dobrze wentylowanym pomieszczeniu. Jako, że można nim mazać zarówno metal jak i plastik chyba bardzo długo nie kupię żadnego innego podkładu. Oczywiście początkowa cena zakupu jest wysoka, ale kiedy ja zużyję 2 litry tego podkładu? Toż to wystarczy na lata! A stosowałeś już na plastik? Bardzo mnie interesuje, jak się dogada z plastikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 27 Października 2015 Autor Share Napisano 27 Października 2015 A stosowałeś już na plastik? Bardzo mnie interesuje, jak się dogada z plastikiem. Dogaduje się tak samo jak z częściami metalowymi, przecież napisałem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diobeu Napisano 27 Października 2015 Share Napisano 27 Października 2015 Napisałeś, ale w oparciu o własnoręczne doświadczenie? Tylko o to mi chodzi. Ja mam podkład w sprayu niby do zderzaków, do plastiku, ale plastik plastikowi nierówny i modelowy plastik mi się marszczy od niego. Chętnie bym coś lepszego znalazł, niż Mr. Surfacer, który razem z rozcieńczalnikiem wychodzi... drogawo. Czym to rozcieńczasz? Czym myjesz aero? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi