Jakx Napisano 4 Października 2015 Napisano 4 Października 2015 (edytowane) ... Edytowane 12 Maja 2019 przez Jakx Cytuj
smoker Napisano 4 Października 2015 Napisano 4 Października 2015 Bardzo mi się podoba malowanie. Cytuj
plastikk Napisano 5 Października 2015 Napisano 5 Października 2015 Widziałem na Paprykarzu.Sie mie podobał... Cytuj
bazylms Napisano 5 Października 2015 Napisano 5 Października 2015 Model mi się podoba, ale zły typ gąsienic mu zamontowaleś. Z ostrogami używane były w późniejszym okresie wojny. Cytuj
pedzelek Napisano 5 Października 2015 Napisano 5 Października 2015 Bardzo ładny. Wygląda jak cukierek.. Ale czegoś brakuje. Chciałem napisać ,że wyjechał z myjni. Sam nie wiem jak to ująć. Może to przez zdjęcia. Albo ja śpiący Kontrast zdjęć może mocny. Cytuj
Zekar Napisano 5 Października 2015 Napisano 5 Października 2015 Na niektórych fotach wygląda nieco komiksowo, ale to nie zmienia faktu, że mi się podoba Cytuj
Amadem Napisano 5 Października 2015 Napisano 5 Października 2015 Bardzo ładny model i do tego świetnie pomalowany! Jedynie błotko trochę zbyt monotonne i miejscami nienaturalnie rozchlapane/rozłożone. Z chęcią zobaczę więcej modeli w twoim wykonaniu i koniecznie załóż kolejnym razem warsztat. Cytuj
Jakx Napisano 6 Października 2015 Autor Napisano 6 Października 2015 Witam, Dziękuję za komentarze. Ładny, bardzo mi się podoba Szkoda że nie ma całego warsztatu, bo można by coś podpatrzeć W niedługim czasie będę chciał relacjonować budowę kolejnych modeli ale jeszcze nie teraz . Model mi się podoba, ale zły typ gąsienic mu zamontowaleś. Z ostrogami używane były w późniejszym okresie wojny. Użyłem tych oryginalnych, które dostarczyła Tamiya do modelu. Niestety nie miałem dostępu do innych darmowych zamienników, a inwestowanie we "friule" uznałem za zbyt kosztowne dla tego projektu. Poza tym istotnie mea culpa - nie sprawdziłem. Bardzo ładny. Wygląda jak cukierek.. Ale czegoś brakuje. Chciałem napisać ,że wyjechał z myjni. Sam nie wiem jak to ująć. Może to przez zdjęcia. Albo ja śpiący Kontrast zdjęć może mocny. I trafiłeś w sedno. Jeden z poważnych błędów, które popełniłem w tym modelu - źle naniesiony lakier satynowy po filtrze i uszkodzeniach (zła konsystencja i za duża ilość). Wybielił cały model i zabił nasycenie barw. Wiele szczegółów musiałem malować po raz kolejny. Niestety całokształt musiał pozostać bo gonił mnie czas - Paprykarz Szczeciński. Dlatego model wygląda trochę jakby cierpiał na anemię - wyprany z kolorów i emocji. Próbowałem całość ratować "washem" olejami i zaciekami ale wyszło jak wyszło - dobrze, że mimo to się podoba. Dobre oko . Na niektórych fotach wygląda nieco komiksowo, ale to nie zmienia faktu, że mi się podoba Kolejny poważny błąd połączony z błędem wspomnianym wcześniej - zbyt intensywna modulacja. Spowodowana brakiem wystarczającej ilości farb na poszczególne etapy modulacji - musiałem mieszać farbę kilkakrotnie delikatnie zmieniając odcienie. Kilka razy wyszła za jasna. Nauczka aby przygotować większą ilość każdej z mieszanek na poszczególne etapy, korzystać z gotowców lub dokładnie spisywać proporcje poszczególnych mieszanek. Chociaż efekt braku 100% spójności w poszczególnych kolorach też daje ciekawe efekty, które chętnie wykorzystam w przyszłości. Bardzo ładny model i do tego świetnie pomalowany!Jedynie błotko trochę zbyt monotonne i miejscami nienaturalnie rozchlapane/rozłożone. Z chęcią zobaczę więcej modeli w twoim wykonaniu i koniecznie załóż kolejnym razem warsztat. Zgadza się - błoto niestety padło ofiarą braku czasu jako jeden z ostatnich elementów "weatheringu". Model musiał być dostarczony na paprykarza w sobotę, pigmenty został nałożone w piątek w nocy i nie mogłem za bardzo skorygować wyglądu mokrej jeszcze masy :(. Tak czy inaczej błąd. Pozdrawiam, Jakx Cytuj
marioba Napisano 7 Października 2015 Napisano 7 Października 2015 Być może nie powinienem publikować zdjęć "szkolnych" modelów na forum Jeśli to jest twój "szkolny" model, to ja nie mogę się doczekać tych już właściwych, "profesjonalnych". Jeden z poważnych błędów, które popełniłem w tym modelu - źle naniesiony lakier satynowy po filtrze i uszkodzeniach (zła konsystencja i za duża ilość). I bardzo dobrze ze popełniłeś taki "straszny" błąd ! Dzięki temu model wygląda rewelacyjnie! Jest taki wypłowiały, stonowany, przytarty... Poza tym gratuluję umiaru w brudzeniu. I tyle... Cytuj
Jakx Napisano 31 Października 2015 Autor Napisano 31 Października 2015 Dziękuje za miłe komentarze! Pozdrawiam, Jakx Cytuj
Stojkovic Napisano 1 Listopada 2015 Napisano 1 Listopada 2015 Bardzo fajny Panzer! Eleganckie malowanie i wykonanie. Gratuluje. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi