KRL Napisano 19 Października 2015 Autor Share Napisano 19 Października 2015 Dzięki Solo, przyznam że ogólnie ten samolot BARDZO mi się podoba i każdego dnia uśmiech na twarzy pojawia się szerszy. Samolot jest na tyle inny od pozostałych że trudno nie zwrócić na niego uwagi. Polecam ci jako następny ja już przesunąłem kolejkę by zrobić szybciej wersję "metalową" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 19 Października 2015 Share Napisano 19 Października 2015 No ba... Jaguar, F-16CJ, Hawker Hunter, potem pewnie Mirage IIIC... I kiedy robić tego Lightninga? Ech, życie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 19 Października 2015 Share Napisano 19 Października 2015 Tempo niesamowite, afekt bardzo fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 20 Października 2015 Share Napisano 20 Października 2015 Ładnie wygląda. __________________________________________________________________________________________ Na warsztacie: MiG-21PFM - R.V.Aircraft + klka - Model Maker Decals 1/72 Blenheim Mk IV - Airfix + tablica - Yahu 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 21 Października 2015 Autor Share Napisano 21 Października 2015 Walka z nałożeniem kalek zakończona. Lightning otrzyma także podwozie i stoi na własnych kołach. Kolejny krok to naniesienie charakterystycznych dla Lightning'a śladów drobnych obić powłoki lakierniczej - występują one w zasadzie na całym płatowcu odsłaniając naturalny kolor metalu. Będę starał się nie przesadzić z ilością tych odprysków jednak myślę że nadadzą one modelowi właściwego wyglądu do tego jeszcze odrobina wycieków, zacieków i trochę śladów przebarwień. W dalszej części uzbrojenie, klapy podwozia i lakier bezbarwny - będzie to mój pierwszy model w całości pokryty lakierem pół matowym bo takie wykończenia ma lightning. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 23 Października 2015 Share Napisano 23 Października 2015 Piękny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 23 Października 2015 Autor Share Napisano 23 Października 2015 Jestem na ostatniej prostej i widzę już metę, Lightning otrzymał sporo drobnych odprysków, zacieków i innych nie wielkich śladów eksploatacyjnych. Poskładałem fotel. Umieściłem go w kabinie wraz z pozostałymi częściami takimi jak drążek i inne. Sporo walki było z wykonaniem tych charakterystycznych żółtych paseczków na oszkleniu kabiny. Na koniec Lightning otrzymał półmatowy lakier - zgodnie z pierwowzorem, teraz czas na suszenie później wklejenie osłony kabiny a jutro pewnie pojawi się galeria. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 23 Października 2015 Share Napisano 23 Października 2015 Te żółte uszczelki chyba najłatwiej robić przyciętym paskiem kalkomanii w odpowiednim kolorze. Nie ma sensu bawić się w malowanie, bo to męka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 23 Października 2015 Autor Share Napisano 23 Października 2015 O tak, męka straszna. Dziw bierze, że z taką duperelą można bawić się tyle czasu. Za to satysfakcja jest spora jak się człek upora z tą zabawą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 24 Października 2015 Share Napisano 24 Października 2015 Nie przesadzaj z tymi śladami eksploatacji ,-)) tu masz slady eksploatacji...,-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 24 Października 2015 Autor Share Napisano 24 Października 2015 Od rana drobne poprawki - pędzelki tu i tam i Lightning wędruje do hangaru wystawowego a ja rozpoczynam inny projekt. Dziękuję wszystkim za podpowiedzi i czas spędzony na podglądaniu mojego warsztatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 24 Października 2015 Share Napisano 24 Października 2015 Nie skorzystasz z tego zdjęcia spitona do zabrudzeń przy silnikach? Świetny materiał dowodowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 24 Października 2015 Share Napisano 24 Października 2015 Wyszło znakomicie. Nie będę chwalił tego co wyszło, powiem tylko co mi się nie podoba: - trochę przesadziłeś z obiciami do gołego metalu, a do tego są zbyt regularne - albo nie widać tego na zdjęciach, albo nie ma tam po prostu okablowania na podwoziu - brakuje trochę zabrudzeń na górze maszyny, w końcu jakaś obsługa musi tam łazić i brudzić, więc warto by to jakoś odtworzyć. Poza tym model w pyteczkę, zdecydowanie najładniejszy ze wszystkich jakie do tej pory pokazałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 24 Października 2015 Autor Share Napisano 24 Października 2015 Nie skorzystasz z tego zdjęcia spitona do zabrudzeń przy silnikach? Świetny materiał dowodowy. Raczej nie, mam dziesiątki fotek Lightning'ów w tym dokładnie kamo który zrobiłem i nie ma tam takowych śladów. Szczególnie wzorowałem się na fotkach tego konkretnego samolotu o nr. XR726 i tam takowych śladów brak. Jest bardzo dużo odprysków więcej niż ja zrobiłem jednak inaczej to wygląda na dużym samolocie a inaczej na modelu więc nie chciałem przesadzić i to w zasadzie tyle. Ponoć największym wrogiem dobrego jest bardzo dobre lub jak kto woli lepsze. Wiem że to nie zabrzmi skromnie ale Lightning taki jak jest podoba mi się BARDZO a nawet jeszcze bardziej. Od czasów Phantoma nie byłem tak zadowolony z modelu jak jestem z tego Lightning'a wiadomo foty to foty ale na żywo prezentuje się naprawdę fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kerm Napisano 24 Października 2015 Share Napisano 24 Października 2015 Prezentuje się mistrzowsko. Żeby kiedyś dojść do takich efektów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 24 Października 2015 Share Napisano 24 Października 2015 Ponoć największym wrogiem dobrego jest bardzo dobre lub jak kto woli lepsze. Wiem że to nie zabrzmi skromnie ale Lightning taki jak jest podoba mi się BARDZO a nawet jeszcze bardziej.Od czasów Phantoma nie byłem tak zadowolony z modelu jak jestem z tego Lightning'a wiadomo foty to foty ale na żywo prezentuje się naprawdę fajnie. Poko poko, nie narzekam i przyjmuję argumentację Tamta fota misie podoba i tyle ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 24 Października 2015 Autor Share Napisano 24 Października 2015 Ponoć największym wrogiem dobrego jest bardzo dobre lub jak kto woli lepsze. Wiem że to nie zabrzmi skromnie ale Lightning taki jak jest podoba mi się BARDZO a nawet jeszcze bardziej.Od czasów Phantoma nie byłem tak zadowolony z modelu jak jestem z tego Lightning'a wiadomo foty to foty ale na żywo prezentuje się naprawdę fajnie. Poko poko, nie narzekam i przyjmuję argumentację Tamta fota misie podoba i tyle ;) Mi także a ze zamierzam wykonać takze wersję "metalową" to pewnie skorzystam z fotki Spitona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 24 Października 2015 Share Napisano 24 Października 2015 Wyszedł bardzo fajnie. Troche tych ojejowych brudków, bardzo duzo dało. Moje zdjęcie jest oczywiscie z tych najbardziej usyfionych Lightningów ,-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 24 Października 2015 Share Napisano 24 Października 2015 Spiton, a to Twoje zdjęcie to fotka metalowego Lightningha, czy może jednak szarego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 24 Października 2015 Autor Share Napisano 24 Października 2015 Spiton, wkleił szarego ale widziałam też fotkę metalowego podobnie utytłanego - może nie co delikatniej ale w tę stronę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 29 Października 2015 Share Napisano 29 Października 2015 Czyżby galerii miało nie być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 29 Października 2015 Autor Share Napisano 29 Października 2015 O zapomniałem faktycznie o galerii, postaram się dziś dodać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi