piotrkur Napisano 1 Grudnia 2015 Share Napisano 1 Grudnia 2015 Jak dla mnie to bruk jest słaby.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 1 Grudnia 2015 Share Napisano 1 Grudnia 2015 Piotrze, nie martw się - to i tak śnieg przykryje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 2 Grudnia 2015 Share Napisano 2 Grudnia 2015 Piotrze, nie martw się - to i tak śnieg przykryje A jak drogowcy nie dali się zaskoczyć?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 2 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2015 A jak drogowcy nie dali się zaskoczyć?? Piotrek, w latach 40.? Jak Popiołek nie odśnieżył, to pewnie czekali na rozjeżdżenie. Piotrze, nie martw się - to i tak śnieg przykryje W większej połowie Założenie jest takie, przywieźli wyngiel (kubełko już zrobione!), ino co zaczęli rozładowywać to przyprószyło delikatnie, takim sypkim śnieżkiem i powiało, wicie, prawda. Tymczasem poprzecierałem humbrolem 89 pakę i dałem zacieki z winter streaking grimes MIGa (po wszystkiemu - na kabinie ledwo co widać, na żywo lepiej): Ładunek. W pracy znalazłem takie fajne wypełnienie zabezpieczające. Ostrugane na płasko. Muszę znaleźć info dot. gęstości węgla, bo nie wiem, czy to nie będzie więcej jak 3 tony; najwyżej dotnę: Tu chyba jeszcze wyrównam, stożka nie powinno być: Czym to kleić? Mam butapren, wikol, CA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 3 Grudnia 2015 Share Napisano 3 Grudnia 2015 Ja bym wypełnił do połowy wysokości burt przy burtach a środek do wysokości burt. To powinno być około 3 tony suchego węgla. W sumie możesz węgiel trysnąć w połysk bo w tej porze wszystko takie wilgotne A o klej nie pytaj bo jeszcze wyjdzie, że preferuję butapren Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 3 Grudnia 2015 Share Napisano 3 Grudnia 2015 http://makieta.pl/posypki-inne/1877-faller-170723-wegiel-140-g.html nosz normalnie Cię zamorduję! w pierwszym poście: Wyngiel: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 3 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2015 Ja bym wypełnił do połowy wysokości burt przy burtach a środek do wysokości burt. To powinno być około 3 tony suchego węgla. Dzięki Bartek za poradę, rzeczywiście, węgiel tak się może ułożyć, inaczej jak beton . Gęstość nasypowa węgla, w zależności od stopnia uwęglenia, ziarnistości, zanieczyszczeń wynosi od 700-2300 kg/m3. Paka ma objętość ok. 3 kubiki (taki większy starek). Więc przyjmijmy, że ok. 1 tony/m3 ma mój materiał. Piankę dorobiłem jeszcze raz, żeby wypełniała szczelnie pakę, po bokach skosiłem. Węgiel nałożyłem łyżeczką - nie kleiłem jeszcze wszak: Nad układem węgla pod ciężarówką zastanawiam się jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 3 Grudnia 2015 Share Napisano 3 Grudnia 2015 Będzie git. Pakę tylko na bogato usmaruj czarnym pigmentem, żeby było bardziej wiarygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 4 Grudnia 2015 Share Napisano 4 Grudnia 2015 Jak widzę-wungiel wysoko kaloryczny dowieźli w końcu na wieś!Tłusty.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 4 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2015 Na swoim miejscu. Ewentualnie z paki trochę zdejmę. Wiąże się to z rezaniem do gołego plastiku, ale deski będę jeszcze dopracowywał malarsko. Ostatnia prosta: M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 5 Grudnia 2015 Share Napisano 5 Grudnia 2015 Jeszcze opony czymś potraktujesz? No i to pigmentowanie paki czarnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Grudnia 2015 Share Napisano 5 Grudnia 2015 Jest dobrze. Jeszcze trochę detali i będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 5 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2015 No dobra. Ośnieżyłem podstawkę, porobiłem trochę bałaganu: Pakę i kabinę najpierw poprzecierałem humbrolem 85, następnie czarnym pigmentem. Tyle wystarczy: Na podstawce wygląda tak: Zacieki "śnieżne" robiłem z szarego pigmentu kładzionego na mokro z WS (rama, koła) i wcieranego suchego białego. Zrobiłem tylko na lewej stronie. Nie jestem za bardzo przekonany do tego i na prawej na razie zostawiłem czysto oprócz kół. Co myślicie Opony mam zamiar przejechać klarem, żeby się błyszczały od świeżego śniegu. Jeszcze trochę detali i będzie ok. Coś jeszcze dołożę. M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 5 Grudnia 2015 Share Napisano 5 Grudnia 2015 Jak dla mnie super! Do pełni szczęścia ja bym jeszcze zjechał podłogę paki bo widać, że świeżo malowana ale taka też może być. Wisienką na torcie byłby gościu w waciaku z szuflą w ręku i fajkiem między zębami! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 6 Grudnia 2015 Share Napisano 6 Grudnia 2015 ... A spórbuj jeszcze trochę białego pigmentu i sody ponanosić zdmu:bip:ąc je z pędzla aerografem. Jest ok, ale trochę widać, że zachlapania robione pędzlem. Same koła też nieco na bokach potraktuj sodą, żeby były ośnieżone. No i ślady za tylnymi kołami upilnuj, z przodu jest ok. I fakt, facet z szuflą zrobiłby robotę. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 6 Grudnia 2015 Share Napisano 6 Grudnia 2015 Bardzo fajnie to wyglada. Jak na tamten okres brakuje mi stanowczo czegos takiego: http://olx.pl/oferta/sprzedam-stara-wage-zabytek-CID757-ID9pK3D.html#8213ce7982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 6 Grudnia 2015 Share Napisano 6 Grudnia 2015 Gościu z taką wagą... Co Ty na to Marcinie? Scenka wtedy nabrałaby życia! Zrobienia wagi od podstaw mogę się podjąć jeśli dozwolona byłaby taka pomoc w pracy konkursowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 6 Grudnia 2015 Share Napisano 6 Grudnia 2015 Koło rozsypanego na "szosse" węgla też przydałoby się czarnym pigmentem popaćkać ... Szykuje się fajna scenka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 7 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2015 Sprawy się tak mają. Zmieszałem sobie trochę gipsu, szarego i białego pigmentu, dodałem wody i taką mieszanką z płaskiego pędzla strzepnąłem wzdłuż samochodu za pomocą zapałki. Dodałem pigmentu czarnego zgodnie z sugestią Lorda wokół węgla na ziemi (na zdjęciu jasno jest, w rzeczywistości brudna ulicę widać) i całość zafiksowałem. Jutro pośnieżę resztę, tzn. koła, samochód i co tam mi jeszcze przyjdzie na myśl. A teraz sprawy organizacyjne. Bardzo fajnie to wyglada. Jak na tamten okres brakuje mi stanowczo czegos takiego:http://olx.pl/oferta/sprzedam-stara-wage-zabytek-CID757-ID9pK3D.html#8213ce7982 Marcin, waga niepotrzebna. Trzy tony kupione-załadowane-dowiezione. Hurt. Ale tego fallerowskiego węgla zostało mi sporo i pomysły mam już na dwa kolejne projekty. Zrobienia wagi od podstaw mogę się podjąć jeśli dozwolona byłaby taka pomoc w pracy konkursowej. Dzięki Bartek, miło mi czytać takie komentarze. Wisienką na torcie byłby gościu w waciaku z szuflą w ręku i fajkiem między zębami! Gościu z szuflą, powiadasz.... Przypadkiem od roku leżą u mnie ci dwaj (kolejny in box): Dwa tygodnie jeszcze zostały, chyba dam radę. Dzięki za kibicowanie, Marcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 7 Grudnia 2015 Share Napisano 7 Grudnia 2015 Coz pozostaje czekać na efekt końcowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 9 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2015 Zis w zasadzie skończony dośnieżyłem jeszcze ładunek i zakamarki, pozostało jeszcze zdjąć maskę i wkleić wycieraczkę: Coz pozostaje czekać na efekt końcowy Ale mam nadzieję, że jeszcze Koledzy pomożecie? Na scenę wszak wkracza.... ...pan Zenon Kukiełko, syn Jana, obecnie zatrudniony jako ładowacz - kierowca: Dupcię, miejsce przy pasku i wokół ramionek szpachlować? Zostawić jakiś szew?: To moja pierwsza figurka jakakolwiek, więc każda pomoc na wagę Pozdrawiam, Marcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 9 Grudnia 2015 Share Napisano 9 Grudnia 2015 Zad szpachlować, jak najbardziej. I jakiego waciaka mu nałóż bo się chłopisko przeziębi ps. dach może i nadkola nieco ośnież, bo kontrastują z paką za bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 9 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2015 Zadek poszpachluję do paska, paszki z przodu zresztą też, bo szczelina za duża. Facet twardy jest wprawdzie ale kapota będzie. ps. dach może i nadkola nieco ośnież, bo kontrastują z paką za bardzo. Żech sobie pomysloł, że w czasie jazdy ta kapka śniegu mogła z nadkoli spaść, na masce się stopiła, a na dachu wiatr przewiał, ale jakieś resztki dodam, choćby jeszcze pigmentem przetrę. Dzięki, każda uwaga bardzo mi pomaga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 10 Grudnia 2015 Share Napisano 10 Grudnia 2015 Fajnie, a co to na zdjęciu z przodu na szybie jest? Tak jakby ślad po wycieraczce ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 10 Grudnia 2015 Share Napisano 10 Grudnia 2015 To na szybie to taśma, która maskuje czysty fragment szyby. Taki "ślad pracy wycieraczki". Oczywiście do ściągnięcia w odpowiednim momencie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi