Jump to content

[Mały Walkaround] Freightliner FLD 120 Coca- Cola truck

Praetorian
 Share

Recommended Posts

Witam witam o zdrowie pytam!

Dzisiaj razem z kolegą NoblemEXC podjęliśmy spontaniczną decyzję (w zasadzie, to Oskar do mnie dołączył, jak "rozkminiłem" czy Fredek faktycznie tam stoi) aby pojechać na Bielany Wrocławskie i zobaczyć Coca-Cola Trucka.

a28f43e6c55bb281m.jpg58cb4e3113068fddm.jpgec16c3deb37b4413m.jpga523270ce80512f6m.jpg

acba80c1ad917d2am.jpga0e9411fc4ced713m.jpg2a7cb0641c22914em.jpg7c427095f6dd048dm.jpg

a579a451766e50a2m.jpg01e44996e7527f55m.jpg

Pozdrawiam i zachęcam do komentowania

Też się zastanawiam janex z tym co napisał skyline przecież można napisać samo że jest bardzo ładne no ale....

A co do zestawu widziałem go na żywo wygląda rewelacyjnie może i w tym roku zobaczę kto wie

Pozdrawiam,eKrystian

• 4 weeks later...

Truckerek - To nie do końca chodzi o napięcie, a o pobór prądu. Nie znam się na tirach ale chyba nie jest problemem zrobienie przetwornicy z 24V (takie instalacje chyba są w tirach) na 230V - pytanie tylko ile akumlatory wytrzymają przy takim obciążeniu. Zresztą w takim olbrzymie jest sporo miejsca na dodatkowe akumlatory.

Pozdrawiam

Cala ta szopka chodzi na generatorze ktory jest zamontowany pod naczepa (jezeli dobrze pamietam - ale bankowo gdzies takowy brzeczal). W samej naczepie jest umieszczone "studio nagran" gdzie chetni mogli sobie zaspiewac i nagrac koledy... i dostac jakies koszulki czy inne "fajne" suweniry. Szczerze watpie czy tak oswietlony pojazd zostalby dopuszczony do ruchu... no chyba ze w reklamie TV

Pozdr.

Pawel

W Krakowie stał pod "Galerią Kazimierz" jakoś przed świętami później widziałem go na skrzyżowaniu oczywiście w dzień, na mnie niezrobił jakiegoś szczególnego wrażenia... Większe wrażenie zrobił Mack Vision na 13 TS w Krakowie...

Zestaw jest normalnie zarejestrowany i dopuszczony do ruchu. Na czas jazdy wyłączone jest zasilanie dodatkowe naczepy (to na 230V), a co za tym idzie nie świecą się rury świetlne. I to nie są węże ogrodowe, tylko takie węże świetlne jakich używa się często w dyskotekach itp.

A jeśli chodzi o przetwornice, to praktycznie każda naczepa ma z tyłu, albo gdzieś z boku (w zderzaku najczęściej) gniazdo na 230V.

Może po prostu zastosowali wydajniejszą prądnice, akumulatory żelowe itp wynalazki, a zresztą co za problem takie oświetlenie zamówić w specjalistycznej firmie ?! Może im zprobili to pod 24 V i już .

Zestaw jest normalnie zarejestrowany i dopuszczony do ruchu. Na czas jazdy wyłączone jest zasilanie dodatkowe naczepy (to na 230V), a co za tym idzie nie świecą się rury świetlne.
- no przecie napislem ze "tak oswietlony"

Pozdr.

Pawel

Agregat jest na 100%, bo coś bardzo głośno warczało pod naczepą, a na jakie napięcie . A jeśli chodzi o oświetlenie, to wydaje mi się, że takie coś jest zabronione jak np. neony.

• 11 months later...

Pomad rok temu Pretorian pokazał nam Fredka FLD 120 z logiem Coca-Coli, w tym roku sam go dorwałem i obcykałem prawie z każdej strony, była ładna pogoda, słonecznie więc pozwoliłem sobie wejść nawet pod ciągnik, oto fotki:

HPIM9600.jpg

Galeria

Edited by Guest