Praetorian Napisano 28 Listopada 2007 Share Napisano 28 Listopada 2007 Witam witam o zdrowie pytam! Dzisiaj razem z kolegą NoblemEXC podjęliśmy spontaniczną decyzję (w zasadzie, to Oskar do mnie dołączył, jak "rozkminiłem" czy Fredek faktycznie tam stoi) aby pojechać na Bielany Wrocławskie i zobaczyć Coca-Cola Trucka. Pozdrawiam i zachęcam do komentowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skyline Napisano 28 Listopada 2007 Share Napisano 28 Listopada 2007 Zestaw jest za***** jak by mozna bylo przeklinac to wiecie co bym napisal Fotki jego sa przepiekne, skala od 1 do 10 to umnie masz 11 i wyzej Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janex Napisano 29 Listopada 2007 Share Napisano 29 Listopada 2007 A czy trzeba przeklinać by określić że coś jest ładne?? A co do zestawu to bardzo piękny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 29 Listopada 2007 Share Napisano 29 Listopada 2007 Też się zastanawiam janex z tym co napisał skyline przecież można napisać samo że jest bardzo ładne no ale.... A co do zestawu widziałem go na żywo wygląda rewelacyjnie może i w tym roku zobaczę kto wie Pozdrawiam,eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StanLog Napisano 25 Grudnia 2007 Share Napisano 25 Grudnia 2007 U mnie była taka niespodzianka 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 30 Grudnia 2007 Share Napisano 30 Grudnia 2007 Ciekawe jak wykonali te oświetlanie czyżby zwykły wąż,który można spotkać w każdym przy domowym ogródku?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 30 Grudnia 2007 Share Napisano 30 Grudnia 2007 Ciekawe jak wykonali te oświetlanie czyżby zwykły wąż,który można spotkać w każdym przy domowym ogródku?? - dokladnie tak. Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 30 Grudnia 2007 Share Napisano 30 Grudnia 2007 Hmm to ile tego prądu ciągnie ,bo wiem ze wąż ciągnie 230V. A w ciężarówce trudno było by wytworzyć takie napięcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter Napisano 30 Grudnia 2007 Share Napisano 30 Grudnia 2007 Truckerek - To nie do końca chodzi o napięcie, a o pobór prądu. Nie znam się na tirach ale chyba nie jest problemem zrobienie przetwornicy z 24V (takie instalacje chyba są w tirach) na 230V - pytanie tylko ile akumlatory wytrzymają przy takim obciążeniu. Zresztą w takim olbrzymie jest sporo miejsca na dodatkowe akumlatory. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 30 Grudnia 2007 Share Napisano 30 Grudnia 2007 Cala ta szopka chodzi na generatorze ktory jest zamontowany pod naczepa (jezeli dobrze pamietam - ale bankowo gdzies takowy brzeczal). W samej naczepie jest umieszczone "studio nagran" gdzie chetni mogli sobie zaspiewac i nagrac koledy... i dostac jakies koszulki czy inne "fajne" suweniry. Szczerze watpie czy tak oswietlony pojazd zostalby dopuszczony do ruchu... no chyba ze w reklamie TV Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wladek Napisano 30 Grudnia 2007 Share Napisano 30 Grudnia 2007 W Jastrzębiu też takowy był, gdzieś na początku grudnia, a mój młodszy brat otrzymał resoraka "przypominiającego" tego Tira Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 31 Grudnia 2007 Share Napisano 31 Grudnia 2007 W Krakowie stał pod "Galerią Kazimierz" jakoś przed świętami później widziałem go na skrzyżowaniu oczywiście w dzień, na mnie niezrobił jakiegoś szczególnego wrażenia... Większe wrażenie zrobił Mack Vision na 13 TS w Krakowie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 31 Grudnia 2007 Share Napisano 31 Grudnia 2007 Dziś się dowiedziałem od taty ,że podobny(jak nie identyczny) był widziany przez niego w słupsku na Real-u jak się rozładowywał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 2 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2008 Zestaw jest normalnie zarejestrowany i dopuszczony do ruchu. Na czas jazdy wyłączone jest zasilanie dodatkowe naczepy (to na 230V), a co za tym idzie nie świecą się rury świetlne. I to nie są węże ogrodowe, tylko takie węże świetlne jakich używa się często w dyskotekach itp. A jeśli chodzi o przetwornice, to praktycznie każda naczepa ma z tyłu, albo gdzieś z boku (w zderzaku najczęściej) gniazdo na 230V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 2 Stycznia 2008 Share Napisano 2 Stycznia 2008 Pretorian dawno temu bo z 5 lat temu widziałem podobną ciężarówkę normlanie jadącą z włączonym oświetleniem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 2 Stycznia 2008 Share Napisano 2 Stycznia 2008 A więc teoria Praetorian-a jest obalona, ja uważam że jest to coś 'ala' waż do ogrodu tylko na 24v Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 2 Stycznia 2008 Share Napisano 2 Stycznia 2008 Może po prostu zastosowali wydajniejszą prądnice, akumulatory żelowe itp wynalazki, a zresztą co za problem takie oświetlenie zamówić w specjalistycznej firmie ?! Może im zprobili to pod 24 V i już . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 2 Stycznia 2008 Share Napisano 2 Stycznia 2008 Najprawdopodobniej pod 24V do w nic innego nie uwiężę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 2 Stycznia 2008 Share Napisano 2 Stycznia 2008 Zestaw jest normalnie zarejestrowany i dopuszczony do ruchu. Na czas jazdy wyłączone jest zasilanie dodatkowe naczepy (to na 230V), a co za tym idzie nie świecą się rury świetlne. - no przecie napislem ze "tak oswietlony" Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 2 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2008 Agregat jest na 100%, bo coś bardzo głośno warczało pod naczepą, a na jakie napięcie . A jeśli chodzi o oświetlenie, to wydaje mi się, że takie coś jest zabronione jak np. neony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 3 Stycznia 2008 Share Napisano 3 Stycznia 2008 Nom dokładnie jak piszesz to co widziałem było w pełni nielegalne , ale cóż czego nie robi się dla reklamy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 4 Stycznia 2008 Share Napisano 4 Stycznia 2008 Jakie by te węże nie były to i tak w reklami mieli diody jak Druzgała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 13 Grudnia 2008 Share Napisano 13 Grudnia 2008 (edytowane) Pomad rok temu Pretorian pokazał nam Fredka FLD 120 z logiem Coca-Coli, w tym roku sam go dorwałem i obcykałem prawie z każdej strony, była ładna pogoda, słonecznie więc pozwoliłem sobie wejść nawet pod ciągnik, oto fotki: Galeria Edytowane 13 Grudnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 13 Grudnia 2008 Share Napisano 13 Grudnia 2008 Fajne zdjęcia Heh... W moim mieście był tydzień temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 13 Grudnia 2008 Share Napisano 13 Grudnia 2008 Zdjęcia już są, zapraszam do oglądania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi