Skocz do zawartości

Jagdiger 1/35 Dragon - gwiezdne wojny

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hehe te szmatki wyglądaja jak koszule flanelowe...

Jak je wykonałeś?

• Odpowiedzi 165
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
Jak je wykonałeś?

Ja też się przyłączam do prośby. Podziel się...

Napisano

Bardzo do pomysł wykorzystam go może na Elefancie

• 3 weeks later...
Napisano

Wreszcie chwila wolnego - przyszły friule ATL 41

Tak mi się nie chcę tego składać jeden ogniwo i łącznik to 5 elementów, no ale cóż

Wypróbuje na nich specyfik Blacken-it

No i jest chłopiec - choć dziś to Murzynek

IMG_0004-3.jpg

IMG_0005-5.jpg

Napisano

Nie zazdroszcze pracy przy gaskach ale z drugiej strony

pewnie bedzie kosmiczny efekt - jeszcze z tym specyfikiem... hoho

- no to czekam(y).

Napisano

Pokarz Sebastian dokładnie jak sie taka gąskę składa.

Pozdrawiam

Napisano

Dołączam się do tego... pokaż jak się dokładnie składa ogniwa we friulach bo mam chęć w przyszłości dokupić je do "słonika"

Napisano

Składam Friule, klnę pod nosem, i tak sobie przymierzyłem - podoba mi się, zrobię go rozwalonego. Dałem małego babola bo jednak powinienem zakupić ATL 16 a nie 41. Z tego też powodu zostanie pozbawiony części gąsek a pozostałą cześć wykorzystam do rozwalonego Initaila Porsche.

IMG_0006-1.jpg

IMG_0007-3.jpg

Spiton Dumo

a tu opcja składania - i w to wszystko drut łączeniowy

IMG_0008-2.jpg

Napisano

Jak zobaczyłem z ilu kawałków sie składa te gaski, to wymknęło mi sie mimowolne O k...a :-))))))))))

Napisano

Tak to będzie wyglądać, drugiej gąski będzie odcinek ok 5 cm.

Wydaje mi się że nie jest to kontrowersyjne ułożenie. Przejrzałem swoje archiwa i moim zdaniem jest ok. Jakie jest Wasze zdanie

IMG_0001-10.jpg

IMG_0003-4.jpg

Napisano

barrdzo fajnie to wygląda ale jak dobrze zobaczyłem na pancerzu jest chyba jedno czy dwa ogniwa no i to juz mi się troche nie podoba ale ogólnie bardzo ładie

Napisano

Jest jakaś nie naturalność w tym układzie gąsek, zwłaszcza w tym odcinku z tyłu, musiałby zostać wywleczony spod pojazdu

Napisano

Myślę, że układ gąsek powinien pokazywać co się stało. A w proponowanym przez Ciebie układzie nie bardzo wiadomo co się stało. Nie chodzi o to ,że jest nieprawdopodobny, tylko o to,że jest mało prawdopodobny :-))

Pozdrawiam

Napisano

Dobrze ułożone, ale daj jeszcze gąsiennice pod koła, w tedy będzie jeszcze lepiej.

Napisano
Myślę, że układ gąsek powinien pokazywać co się stało. A w proponowanym przez Ciebie układzie nie bardzo wiadomo co się stało. Nie chodzi o to ,że jest nieprawdopodobny, tylko o to,że jest mało prawdopodobny :-))

Pozdrawiam

No właśnie sam nie wiem co robić.

To przedstawię wizję dioramki.

Betonowe płyty jako podstawa, Być może będzie to rampa. Spod płyt wyłazi zielsko trawiaste urozmaicając teren.

Na płytach Jagdtiger, wkoło złomowisko, jakieś pordzewiałe rury, druty, blachy itp oraz dziadek który grożnie wymachiwać będzie laską na dzieciaka bawiącego się na pace Jagtigera. W tej sytuacji iść jak to ładnie stwierdził Piotr Kmiecik ekspresyja jest na tyle fajna że zadać sobie trzeba pytanie , czy warto isć w realizm. Zresztą co to znaczy. Jest taka ilość fotografii pojazdów/wrakó z tak nieprawdopodobnie ulożonymi gąskami że realizm to polega chyba na zastosowaniu standardu.

Proszę Was o pomoc i radę, pytanie jest otwarte

Napisano

Biorąc pod uwagę Twoją umiejętność robienia gruzu, to już jestem pod wrażeniem :-))))).świetny pomysł !!!!!!

Co do gąsek to muszę najpierw pooglądać moje archiwa :-))

Pozdrtawiam

Napisano

specyfik Blacken-it. Jedna kąpiel

efekt

IMG_0002-6.jpg

reszta jeszcze schnie

Opinia - super,

Czy polecam - nie

Powód -stosunek cenny/wydajność.