Sułtan Napisano 25 Października 2015 Share Napisano 25 Października 2015 Nie wiem, czy w odpowiednim dziale - jeśli nie to proszę moderatora o przesunięcie w takowy .. Będąc 2 lata temu w Holandii i mieszkając 30 min drogi od Amsterdamu, wybrałem się na wycieczkę... Po wejściu do środka poczułem się jak w raju Patrząc w górę - miły polski akcent... Sklep robi naprawdę wspaniałe wrażenie. jest ogromny... na wejściu idąc przez kilka metrów widzimy po obu stronach w szklanych gablotach Diecastowe modele cywilnych pasażerskich. później wychodzimy na centralnie umieszczoną kasę. Idąc w lewo do znacznie mniejszego pomieszczenia zobaczymy jeszcze trochę gotowców... Jednak cała radość sklepu jest gdy pójdziemy w prawo. Najpierw zobaczymy dwa wypasione stanowiska symulatorów - jeden pasażerski drugi wojskowy. Później przechodzimy przez bardzo duży dział z literaturą Historyczno-modelarsko-techniczną. Można tu znaleźć wydawnictwa na prawdę z całego świata. Jest też trochę książek znad Wisły... Idąć dalej idziemy do tej najpiękniejszej części czyli półek z modelami. Oferta jest naprawdę PRZEOGROMNA. Można tam znaleźć na prawdę każdego producenta. Od Airfixów, Revelli, Academek, Chińszczyzny, Japońszczyzny, Czechszczyzny , po takich undergroundowych producentów jak np Anigrand. Na samym końcu jest jeszcze jedno nieduże pomieszczenie z dodatkami typu żywice, blaszki i kalki - wybór także bardzo przyzwoity. Jedyna rzecz która mnie trochę rozczarowała to bardzo skromne stoisko z chemią i farbami. Obsługa bardzo sympatyczna i komunikatywna. Bardzo fajni goście , niezwykle pomocni w poszukiwaniach upragnionego modelu. Jeżeli ktoś bedzie w okolicach lotniska Schiphol pod Amsterdamem to naprawdę gorąco polecam wizytę - wrażenia nieziemskie Na koniec kilka fotek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 25 Października 2015 Share Napisano 25 Października 2015 Raj.... ;] Nie wiadomo za co się zabrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 25 Października 2015 Share Napisano 25 Października 2015 Da się te półki obejść w jeden dzień? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sułtan Napisano 25 Października 2015 Autor Share Napisano 25 Października 2015 Da się, ale szok nie pozwala do końca ogarnąć zaistniałej sytuacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 25 Października 2015 Share Napisano 25 Października 2015 masakra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 25 Października 2015 Share Napisano 25 Października 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 25 Października 2015 Share Napisano 25 Października 2015 Lepiej żebym nigdy nie trafił do tego sklepu, o ile ktoś mi wcześniej nie zabierze kart kredytowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 25 Października 2015 Share Napisano 25 Października 2015 To kiedy się zbieramy i jedziemy na wycieczkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 25 Października 2015 Share Napisano 25 Października 2015 To jakby grupę ćpunów wysłać na wakacje do Kolumbii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sułtan Napisano 25 Października 2015 Autor Share Napisano 25 Października 2015 Solo dobrze mówi - tam trzeba uważać. Ja przez rok czasu troszkę ojro u nich zostawiłem - a i tak się hamowałem Oczywiście będąc w krainie wiatraków, tulipanów i zioła wstydem by było nie kupić tego: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebastianC. Napisano 27 Października 2015 Share Napisano 27 Października 2015 Ja przez 2 lata mieszkałem 500m od tego sklepu ehhh..... to były czasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bondarek Napisano 27 Października 2015 Share Napisano 27 Października 2015 Dlaczego u nas tak nie ma :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 28 Października 2015 Share Napisano 28 Października 2015 Jest, ale w skali... Ja widziałem podobną Świątynię w Łodzi, na ul. Kościuszki bodajże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bondarek Napisano 28 Października 2015 Share Napisano 28 Października 2015 Masz na myśli DA-TA w Łodzi, ale to jednak nie jest modelarski supermarket , choć pamiętam, że jako pierwsi w Polsce razem z TVP Łódź przygotowali cykl programów-poradników modelarskich "Plastikowy HIT" https://www.youtube.com/results?search_query=Plasikowy+HIT było to gdzieś w drugiej połowie lat 90-tych ubiegłego wieku . Tylko wówczas ten sklep był mały, w suterynie kamienicy przy ul. Struga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seven up Napisano 17 Grudnia 2016 Share Napisano 17 Grudnia 2016 Byłem w tym sklepie . Fakt robi wrażenie. Wrażenie to mało powiedziane to jest szok. Skromne trzy godziny w tym sklepie spędziłem w pośpiechu. Jedyne co mnie powstrzymało od wydania większej kasy to moja połowica. Najlepsze w tym wszystkim jest to że widzisz te wszystkie dodatki i rodzą się w głowie różne projekty .Sadze że jak bym wydał za dużo bym wisiał na tym słupie co przed sklepem jest. Posumowanie jest takie. Wchodząc musisz wiedzieć co chcesz inaczej biada Tobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi