jaxiu Napisano 1 Grudnia 2015 Share Napisano 1 Grudnia 2015 Elegancko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piecu_KP Napisano 2 Grudnia 2015 Share Napisano 2 Grudnia 2015 Elegancko Jak wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 3 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2015 Elegancko Dziękuję. Elegancko Jak wyżej. I również dziękuję. Nadszedł czas aby postawić kolosa na własnych nogach. Wprawdzie fajnie wyglądał tylko na felgach, taki niskopodłogowiec ale chyba nie o to chodzi w tym pojeździe. Instrukcja pokazuje malowanie większości bo 6 kół na biało, tak jak tutaj: A tylko dwa koła z zielonymi plamkami. Jednak nie byłbym sobą gdybym tego nie zmienił. Docelowo więc tylko 3 koła zostały białe a reszta ma mniejsze większe placki zieleni. Po założeniu (jeszcze nie dociśnięte do końca aby ewentualnie dało je się zdjąć) wygląda to tak: No i po złożeniu kabin, doklejeniu brakujących elementów typu kable, osłona lampy nadszedł czas na malowanie. Niestety nie zdążyłem tego jeszcze zrobić, na razie elementy przygotowane są do kolorów bazowych. Trochę kombinowania z maskowaniem będzie aby ładnie to wszystko przechodziło z elementu na element ale wolę nie malować na pojeździe aby odkurz nie pobrudził wcześniej przyklejonych elementów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piecu_KP Napisano 3 Grudnia 2015 Share Napisano 3 Grudnia 2015 A ja mam pytanko odnośnie rdzy na wydechu. Jakim sposobem osiągnąłeś taki efekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cortez 77 Napisano 3 Grudnia 2015 Share Napisano 3 Grudnia 2015 świetny model, bardzo fajny warsztat, gorąco kibicuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 4 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2015 A ja mam pytanko odnośnie rdzy na wydechu. Jakim sposobem osiągnąłeś taki efekt?Zawsze miałem z tym problem - albo za jasne, albo za słabo więc poszukałem jakiegoś tutoriala. Znalazłem krótki i prosty na yuotube. Dwa rodzaje pigmentów Russina Earth i Light Rust. Malujesz element na czarno, pożniej smarujesz jakimś specyfikiem do pigmentów - ja używałem Pigment Fixer Miga ale on średnio sie nadaje bo szybko schnie. Po posmarowaniu tym specyfikiem sypiesz pigment russian earth, smarujesz drugi raz miejscowo i sypiesz light rust. Ewentualnie miejscowo poprawiasz. Prosty i dający fajny efekt sposób. świetny model, bardzo fajny warsztat, gorąco kibicuję.Dziękuję bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piecu_KP Napisano 4 Grudnia 2015 Share Napisano 4 Grudnia 2015 Dzięki wielkie za wyjaśnienie. Życzę powodzenia w dalszej pracy nad modelem. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 5 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2015 Czas na malowanie. Okleiłem blutackiem wszystkie elementy ale pstyknąłem tylko wyrzutnię - trochę babrania przy tym było: Po kilku godzinach: Silniki rakiet: I kilka pocisków na miejscu: I po założeniu kapsli: Kabinki: I reszta gratów: Złożony do zdjęć: Kamo nie wszędzie się zgrało ale nie jest źle: Czas chyba na delikatnego washa. Zmontowanie wszystkiego i jakąś podstawkę. I z tym ma dylemat bo planowałem umieścić gdzieś na błotno śnieżnym poligonie ale prawdę mówiąc szkoda mi go brudzić więc zastanawiam się nad inną podstawką w miarę zimową ale nie taką brudzącą. Chyba że ktoś ma jakieś koncepcje, chętnie wysłucham. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 5 Grudnia 2015 Share Napisano 5 Grudnia 2015 Super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 5 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2015 Super Dziękuję bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 5 Grudnia 2015 Super Moderator Share Napisano 5 Grudnia 2015 No Przemo chyba będzie najlepszy z twoich monster ... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 5 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2015 No Przemo chyba będzie najlepszy z twoich monster ...Pozdrawiam Dziękuję bardzo za miłe słowa. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piecu_KP Napisano 6 Grudnia 2015 Share Napisano 6 Grudnia 2015 A może park maszyn zimą? ;) pięknie. Pozazdrościć. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Grudnia 2015 Share Napisano 6 Grudnia 2015 Na razie wygląda imponująco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 7 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2015 A może park maszyn zimą? ;) pięknie. Pozazdrościć.Hmm, jest to jakaś koncepcja. Dzięki. Rewelacja. Dobrze wybrałeś jeśli chodzi o ten zimowy kamuflaż Dziękuję. Na razie wygląda imponująco.Dzięki wielkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 7 Grudnia 2015 Share Napisano 7 Grudnia 2015 Może kawałek drogi asfaltowej całej mokrej w deszczowy dzień i ten potwór skręcający całą jej szerokością w drogę polną kierującą na poligon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 7 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2015 Może kawałek drogi asfaltowej całej mokrej w deszczowy dzień i ten potwór skręcający całą jej szerokością w drogę polną kierującą na poligon?Bardzo fajny pomysł. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 18 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2015 No cóż, długo myślałem nad podstawką i znikąd pojawił się pomysł na skały. Tego jeszcze nie robiłem to i czas spróbować. Zaczęło się od kształtu ze styroduru: Poźniej gips na dolne partie: W międzyczasie dokleiłem więcej "szczegółów": I pokryłem gipsem łuk: Po położeniu gipsu na większość ścian zaczęło się skrobanie. Mała uwaga - lepiej używać gorszej jakości gipsu, łatwiej go skrobać niż gips sztukatorski czy alabastrowy: Skończyłem też drogę: I zaczęło się mazanie trochę desert yellow, trochę flat earth i flat brown: Później szary i czarny, trochę suchego pędzla i kamieni, na to pójdzie jeszcze śnieg: Na razie wygląda to tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 18 Grudnia 2015 Share Napisano 18 Grudnia 2015 Tu bardziej wg mnie by pasował jakiś pojazd z Afganu, BMP-2 czy BTR-70. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 18 Grudnia 2015 Share Napisano 18 Grudnia 2015 Tu bardziej wg mnie by pasował jakiś pojazd z Afganu, BMP-2 czy BTR-70. Popieram! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 18 Grudnia 2015 Share Napisano 18 Grudnia 2015 Tu bardziej wg mnie by pasował jakiś pojazd z Afganu, BMP-2 czy BTR-70. Zgadzam się z przedmówcą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 19 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2015 Tu bardziej wg mnie by pasował jakiś pojazd z Afganu, BMP-2 czy BTR-70. Popieram! Zgadzam się z przedmówcą Cholercia. Wy to wiecie jak człowieka pocieszyć i podnieść na duchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 19 Grudnia 2015 Share Napisano 19 Grudnia 2015 Jakby nie było, pojazd masz w zimowym camo które nijak ma się do skał plus pchanie się w takie tereny takim wielkim sprzętem jest sporym wyzwaniem, ryzyko zahaczenia o skały wyrzutniami jest ogromne jak sam zestaw. Mi pierwsze co sie skojarzyło z tą podstawką to kolumna zywcem wyciągnięta z 9 Kompanii. Wg mnie tą skalistą podstawe zostaw sobie pod pojazd właśnie typu BMP-2, BTR-70, BRDM-2 czy BM-21 załadowane piechotą A na Smercha wykonaj bardziej nizinny teren Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 19 Grudnia 2015 Share Napisano 19 Grudnia 2015 Masz świetną skałę i super zapowiający się model - trochę do siebie nie pasują, ale w sumie zazdroszczę Ci tego dylematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 19 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2015 Zamysł był taki żeby tam jeszcze nawalić śniegu i pojazd przedziera się przez ten śnieg. Na razie pokazałem gołe skały bo nie mam jeszcze śniegu. A z drugiej strony nie mam też żadnego z wymienionych wyżej pojazdów używanego w Afganistanie a w sumie kupowanie pojazdu do podstawki, hmm, wydaje mi się dziwne. I dylemat nadal nie rozwiązany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi