tu_es Napisano 11 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2016 Tak, wiem. Dlatego pisałem, że reszta do wykończenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 11 Stycznia 2016 Share Napisano 11 Stycznia 2016 Ja też bym zostawił tak jak jest. Schody wyglądają jak dobudowane prowizorycznie i tak jest fajniej moim zdaniem. Natomiast za budynkiem koło uporka brakuje mi kontynuacji w postaci placu ładunkowego. Jakoś tak dziwnie się urywa magazyn wraz z rampą. Przeważnie przy takich magazynach na którymś końcu znajdował się plac ładunkowy zdjęcie poniżej. Masz jeszcze fotki ukazujące przykładowe belkowanie pod dachem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 11 Stycznia 2016 Super Moderator Share Napisano 11 Stycznia 2016 Tylko jedno ale... rampa powinna być nieco krótsza od daszku bo idea jest taka że jak stoi wagon to co by się na ładunek deszcz nie lał...zwróć uwagę jak to właśnie widać na zdjęciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tu_es Napisano 12 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2016 Faktycznie te rampy są dosyć wąskie i dachy wystają. Czyli będę ją demontować i zwężać. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 12 Stycznia 2016 Share Napisano 12 Stycznia 2016 Przerobic tez trzeba i drzwi na otwierane do srodka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 16 Stycznia 2016 Share Napisano 16 Stycznia 2016 Ja też bym zostawił tak jak jest. Gdzieś już widziałem ten budynek... "Biznesmeni" rozebrali pomost który był z desek.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tu_es Napisano 17 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2016 Witam, prośba o pomoc. Jaki wysoki jest wagon tego typu? Nie mogę nigdzie znaleźć jego wymiarów Jest mi to potrzebne do kontynuacji wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 17 Stycznia 2016 Super Moderator Share Napisano 17 Stycznia 2016 Wszystkie wagony muszą może mieścić sie w skrajni i nie ma znaczenia jaki to wagon. Podałem ci linki do skrajni wagonowych i tam masz obrys z wymiarami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tu_es Napisano 17 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2016 Ok dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tu_es Napisano 3 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2016 Ja też bym zostawił tak jak jest. Natomiast za budynkiem koło uporka brakuje mi kontynuacji w postaci placu ładunkowego. Jakoś tak dziwnie się urywa magazyn wraz z rampą. Przeważnie przy takich magazynach na którymś końcu znajdował się plac ładunkowy zdjęcie poniżej. Koledzy, w związku z tym, że rampa musi ulec przeróbce (zła wysokość), to czy mógłbym zrobić plac ładunkowy jak na powyższym zdjęciu (czyli z przodu budynku) a uporek zostawić tak jak jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 8 Kwietnia 2016 Share Napisano 8 Kwietnia 2016 Wydaje mi się, że nie ma przeciwskazań aby plac ładunkowy wykonać z przodu, skoro masz zdjęcie referencyjne. Działaj zatem dalej. Czekam na dalsze postępy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tu_es Napisano 11 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2016 Mała wariacja z rampą. Nałożona jedna warstwa starego tynku, zastanawiam się czy nie powinien być gładszy. Wszelkie zadziory (szczególnie te na górze cegieł) zostaną zlikwidowane. Dobry kierunek obrałem? Inaczej coś zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 12 Kwietnia 2016 Share Napisano 12 Kwietnia 2016 Dobrze. Na większych powierzchniach połóż go na gładko. Wyrównaj krawędzie, stary tynk jak odpada, to raczej płatami. Najlepiej wyszło to na pierwszym zdjęciu po lewej. "Wyspy" tynku połączyłbym i zostawił tylko prześwity z cegłami. Przyjdzie kolorek, to wyobrażam sobie efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tu_es Napisano 17 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2016 Kurcze mam problem. Nijak nie mogę z gipsu uformować na prosto tej wylewki betonowej, która jest widoczna na słupach z cegieł. Długie toto i wąskie. Próbowałem już trzy razy. Mogę zastosować jakieś inne rozwiązanie? Coś np. jak deski? No ale jakby wtedy wyglądało takie połączenie? Betonowy plac załadunkowy i drewniana rampa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 17 Kwietnia 2016 Share Napisano 17 Kwietnia 2016 formę musisz najpierw zrobić z czegoś. Niektórzy z klocków robią. Do formy wylewasz gips dentystyczny i komplit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tu_es Napisano 17 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2016 No właśnie, dentystyczny....czyli czekają mnie zakupy wysyłkowo :( A chciałem tego uniknąć :( Robiłem formę z listew, zalewałem gipsem ale budowlanym (w środku siatka materiałowa). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 17 Kwietnia 2016 Share Napisano 17 Kwietnia 2016 Albo zalewaj na 2-3 razy cienkimi warstwami z uzyciem papieru lub siatki do szpachlowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 17 Kwietnia 2016 Share Napisano 17 Kwietnia 2016 A nie próbowałeś rzeźbić w kartongipsie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tu_es Napisano 19 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2016 Nie, kartongips jest o dużo za gruby. Dlatego chciałem wylać ten element z gipsu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 19 Kwietnia 2016 Share Napisano 19 Kwietnia 2016 A nie możesz gipsu zostawić w formie? Kiedyś próbowałem robić podstawkę z gipsu zalewając prostokątny dekielek po lodach litrowych. Grubość niewielka, boki możesz obciąć, od spodu będziesz miał usztywnione. Może w tę stronę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 30 Kwietnia 2016 Share Napisano 30 Kwietnia 2016 Szukałeś czegoś dot. robienia lamp. Może to?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tu_es Napisano 1 Maja 2016 Autor Share Napisano 1 Maja 2016 Fajne rozwiązanie, aczkolwiek ostatnio nabyłem na wystawie w Inowrocławiu to http://www.hobbysta.eu/images/pelny/RBM/rb_model3501.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tu_es Napisano 20 Listopada 2016 Autor Share Napisano 20 Listopada 2016 Witam po długiej przerwie. Wielka prośba do użytkowników tego forum. Potrzebuję zdjęć dworca w Wolsztynie, a dokładnie zastosowanego rozwiązania z deskami na rampie kolejowej Mam na razie dwa zdjęcia,ale na nich za bardzo nie widać legarów, na których są te deski położone. Ktoś ma może szczegółowsze zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan Bomba Napisano 20 Listopada 2016 Share Napisano 20 Listopada 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tu_es Napisano 20 Listopada 2016 Autor Share Napisano 20 Listopada 2016 Prawdziwy Kapitan Bomba Dzięki za pomoc O takie foto mi chodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi