milczacy Napisano 19 Listopada 2015 Share Napisano 19 Listopada 2015 Moje "dzieło" skończone. Oto kilka fotek, przepraszam za jakość, warsztat foto też muszę podszkolić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 19 Listopada 2015 Share Napisano 19 Listopada 2015 Niczego sobie samolocik. Patrząc na niego przypominają mi się czasy dzieciństwa, gdy w Składnicy Harcerskiej kupowałem takie modele pasażerskich maszyn i sklejałem, naturalnie bez farby ani niczego. Po prostu model i klej i to wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 19 Listopada 2015 Autor Share Napisano 19 Listopada 2015 Model, klej i farba "srebrzanka". Tak, też miałem taki etap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 19 Listopada 2015 Share Napisano 19 Listopada 2015 Ale ja ten etap miałem jakieś 35 lat temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 20 Listopada 2015 Autor Share Napisano 20 Listopada 2015 Ja mniej więcej również Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 20 Listopada 2015 Share Napisano 20 Listopada 2015 Model bardzo ładny. __________________________________________________________________________________________ Na warsztacie: Bf-109E-4 - Airfix 1/72 - ukończony Blenheim Mk IV - Airfix + tablica -Yahu 1/72 Fiat 621 - Ftf 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 22 Listopada 2015 Autor Share Napisano 22 Listopada 2015 I jeszcze filmik na koniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 26 Listopada 2015 Share Napisano 26 Listopada 2015 Dla mnie bomba . Fajnie wyglądają te migające światełka na modelu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 26 Listopada 2015 Share Napisano 26 Listopada 2015 Ponieważ również interesują mnie 'pasażery' pozwolę sobie zabrać głos. Warsztat oglądałem od początku sferę mojej zazdrości zajęły umiejętności z elektroniki sam bym chętnie któregoś z moich tak wyposażył ale musiałbyś mi jakoś pomóc. Jeżeli chodzi o moje uwagi to mam je tylko do przeszklenia kabiny. Natomiast podobają mi się silniki dobór kolorów poszczególnych elementów wydaje mi się poprawny choć przyznam że nie chciało mi się sprawdzać na fotografiach. Bardzo ładny kawał dobrej roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 26 Listopada 2015 Autor Share Napisano 26 Listopada 2015 Dzięki za wasze głosy, już myślałem, że pasażery na tym forum czeka los dinozaurów A co do konkretów - sam miałem dylemat z tym modelem. Zdaję sobie sprawę, że poszedłem na kompromis w merytoryce i staranności wykonania. Wynikło to z tego, że wciąż jestem początkującym modelarzem oraz obaw o elementy z diodami. Mycie modelu nastręczyło więcej 'zachodu' bo nie mogłem pozwolić na wpłynięcie wody do środka. Podobnych 'zagwozdek' było zresztą więcej. Trochę 'zdołowała' mnie lewa końcówka skrzydła, w której dioda przestała działać i musiałem to naprawiać. Koniec końców jednak powiem wam, że model z oświetleniem wynagrodził wszelkie trudy - sprawia wrażenie prawdziwego i bardzo mi się to podoba @tombie01 - planuj, buduj, naprawdę chętnie pomogę, sprawi mi to radochę. Sam się przekonasz jak wiele takie światełka dodają modelowi realizmu i 'uroku'. Zatem (walczymy) - do dzieła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drozdek Napisano 26 Listopada 2015 Share Napisano 26 Listopada 2015 To racja co pisze milczacy, mi również pomaga do projektu Airbus A380 z pełnym oświetleniem i już po kilku rozmowach czuję że ewentualne błędy w modelu to będą spowodowane moją nieuwagą itp. A co do właściciela wątku - u mnie już kadłub zamknięty w A380 na zlecenie, czeka mnie szlifowanie kadłuba oraz przygotowanie do malowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 26 Listopada 2015 Share Napisano 26 Listopada 2015 Dzięki za wasze głosy, już myślałem, że pasażery na tym forum czeka los dinozaurów Niedługo ja zabieram się za jakiegoś pasażera , bo dawno nie robiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 26 Listopada 2015 Autor Share Napisano 26 Listopada 2015 Dzięki za wasze głosy, już myślałem, że pasażery na tym forum czeka los dinozaurów Niedługo ja zabieram się za jakiegoś pasażera , bo dawno nie robiłem. I to jest dobra wiadomość. Masz już coś konkretnego na oku/składziku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 26 Listopada 2015 Share Napisano 26 Listopada 2015 Dzięki za wasze głosy, już myślałem, że pasażery na tym forum czeka los dinozaurów Niedługo ja zabieram się za jakiegoś pasażera , bo dawno nie robiłem. I to jest dobra wiadomość. Masz już coś konkretnego na oku/składziku? Tak, tylko coś starszego czyli Boeing 720 Rodem 1/144. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi