Super Moderator jawkers Napisano 8 Marca 2008 Super Moderator Share Napisano 8 Marca 2008 Witam. Na model nałożyłem już kalki i lakier bezbarwny. Jeszcze zostało do wykonania kilka części i model będzie pomalowany matowym lakierem bezbarwnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekon Napisano 8 Marca 2008 Share Napisano 8 Marca 2008 Nie wiem dlaczego, ale ten model jakiś taki pusty mi sie wydaje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 8 Marca 2008 Super Moderator Share Napisano 8 Marca 2008 Może dla tego, że model nnie ma ani podwozia, ani podwieszonych pocisków, czy rakiet jak się tam nazywają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 9 Marca 2008 Super Moderator Share Napisano 9 Marca 2008 Witam. Model już jest gotowy. Dzisiaj pomalowałem go matowym lakierem bezbarwnym, dokleiłem kilka części, oraz umieściłem na podstawce. Podstawka może lepiej by wyglądała w kolorze czarnym, ale zostawię ją taką jaka jest. Dziękuję wszystkim za pomoc, a także za krytykę która jest dla mnie bardzo pouczająca. Cieszę się że mogłem wziąść udział w tym projekcie i wykonać model w malowaniu Tigermeet. Jeszcze raz dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekon Napisano 9 Marca 2008 Share Napisano 9 Marca 2008 Super !!! Teraz naprawdę mi sie podoba ! Szkoda tylko że jest na takiej podstawce, to psuje cały wygląd tego samolotu. Może lepiej pomalować ją jednak na czarno ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 15 Marca 2008 Autor Share Napisano 15 Marca 2008 Ja również jestem za Wielki plus za malowanie ciapek z pędzla. Ogólnie, to bardzo się podoba Zachęcam do kontynuowania projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 31 Marca 2008 Share Napisano 31 Marca 2008 (edytowane) Z tą podstawką Twój Hornet wygląda niczym Azja Tuchajbejowicz :-)) Edytowane 14 Kwietnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 31 Marca 2008 Share Napisano 31 Marca 2008 Jawkers miałem kiedyś ten model i mam do niego sentyment.Jeden z moich pierwszych modeli.Muszę go jeszcze kiedyś kupić. Kiedy i gdzie go zdobyłeś? Jak już robiłeś go z podstawką to przydałoby się zrobić małą tabliczkę z nazwą i jednostką tego samolotu no i nie zaszkodziłoby założyć uzbrojenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 31 Marca 2008 Super Moderator Share Napisano 31 Marca 2008 Kiedy i gdzie go zdobyłeś? Kupiłem go w sklepie modelarskim. Byłem niedawno, to jeszcze widziałem na półce ten model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barcel Napisano 31 Marca 2008 Share Napisano 31 Marca 2008 Ta drewniana podstawka psuje efekt - walnij jakiś czarnym sprayem a i uzbrojenie też by nie zaszkodziło a teraz ze zwykłego czepialstwa do szczegółów - lufa od miniguna jest trochę za sterylna - dodałbyś jakieś okopcenia (chyba że dopiero co z fabryki wyszedł ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 1 Kwietnia 2008 Share Napisano 1 Kwietnia 2008 Też mi nie pasuje ta podstawka. Trochę za ordynarna ta część pionowa. może zamienić ja na coś mniejszego (gruby drut?) Sam model super więc przydałoby się jego właściwe eksponowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 14 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2008 Rafaaaale... Jak tam Rafaaaale? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SmokHaosu Napisano 3 Maja 2008 Share Napisano 3 Maja 2008 Mam nadzieję, że projekt nie został zamknięty. Powoli ale jakoś mój Tornado idzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 17 Czerwca 2008 Share Napisano 17 Czerwca 2008 Znalazłem francuski sklepik, gdzie mnóstwo tygrysik kalkomanii znajdziecie!!! I cena jak za takie rarytasy, myślę do przełknięcia http://www.syhartdecal.fr/references.php?lang=ENG&ref=48/72-008&page=description Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Casanowa Napisano 19 Czerwca 2008 Share Napisano 19 Czerwca 2008 Fakt! Kalki przecudnej urody i dobrej jakości. Ale w roli ścisłości syhartdetal to producent a nie sklapik:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 22 Lipca 2008 Share Napisano 22 Lipca 2008 No i kolejne cudo na tapecie...Rafał, planujesz może kociaka F-15? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 22 Lipca 2008 Share Napisano 22 Lipca 2008 A bo nie widziałem w Twojej kolekcji A ostatnio gdzieś oglądałem zdjęcia F-15 w barwach Tigermeet, dosyć interesujący schemat malowania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkinss Napisano 22 Lipca 2008 Share Napisano 22 Lipca 2008 Ten projekt grupowy się szybko nie skończy... W takim razie mam nadzieję, że można jeszcze dołączyć? Projekt jest bezterminowy jak rozumiem? Chętnie przyłączyłbym się z PUMĄ revella w 1/144... Pozdrawiam Ipkinss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 22 Lipca 2008 Share Napisano 22 Lipca 2008 Nie wątpię i to jest naprawdę świetny temat przewodni kolekcji. Ja właśnie poszukuję swojej (aczkolwiek tak naprawdę to wiem jaki to będzie temat ) A-7H będzie piękny. Model widziałem Czy Mi-24W to ten w barwach węgierskich? A tutaj jest link do F-15E: F-15E Tigermeet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 22 Lipca 2008 Share Napisano 22 Lipca 2008 Jeśli mogę zasugerować następny model, to bardzo proszę o tego Mi-24W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 22 Lipca 2008 Share Napisano 22 Lipca 2008 Wiesz, że się nad tym zastanawiałem... ale na razie będę robił Mi-24D w Barwach Forum, więc może potem machnę tego F-15E. I tak miałem robić ten model. Rozejrzę się za kalkami do tego samolotu i dołączę. Szkoda, że żaden A-10 nie był zrobiony jako kociak, bo upiekłbym dwie pieczenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 24 Lipca 2008 Share Napisano 24 Lipca 2008 Rafał, czy ten F-16 jest ciemnozielony, czy czarny? A ja zamówiłem już F-15E z Revella. Ponieważ tygrysek na którego mam chrapkę ma swoje kalki w skali 1/48, zamówiłem model w takiej właśnie skali. Podobno jest to najlepszy dostępny model F-15E. Nie będzie to malowanie które pokazałem wcześniej, tylko z roku 2005: Kalki zamówię z Twobobs. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 24 Lipca 2008 Share Napisano 24 Lipca 2008 Ten Revell ma kalki do malowania sprzed 2005 roku. Mnie bardziej odpowiada to ze zdjęcia. A pytam o kolor F-16, bo na Twoich zdjęciach (w szczególności ostatnie) wygląda jak ciemnozielony. Prawie metalik Wcale tak źle by nie wyglądał. A zresztą hamerykanie mogą mieć zmutowane tygrysy... bo czego oni tam nie mają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 24 Lipca 2008 Share Napisano 24 Lipca 2008 T zresztą hamerykanie mogą mieć zmutowane tygrysy... bo czego oni tam nie mają? - Belgia to jeszcze nie USA. RAV - super to wychodzi... Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elcin Napisano 24 Lipca 2008 Share Napisano 24 Lipca 2008 F-16 z futerkiem żeczywiście super ale dlaczego oslonka od kabiny jest cała czarna? Troche niedopatrzenie chyba ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi