Polskipolakpl23 Posted November 26, 2015 Share Posted November 26, 2015 Witam.Mam w posiadaniu farbki firmy tamiya zamierzam dokupić areograf. I moje pytanie tyczy się czy należy na model kłaść podkład gdy maluję się tamiyami? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cooper69 Posted November 26, 2015 Share Posted November 26, 2015 Wszystko już było wielokrotnie wałkowane. Ja mogłem poszukać i poczytać więc i Tobie korona z głowy nie spadnie... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maks Benson Posted November 26, 2015 Share Posted November 26, 2015 Nic mnie bardziej na tym form nie wkurwia niż tego typu odpowiedzi na konkretne pytanie. Odpowiedział byś wprost...tak powinno się położyć podkład... nie, nie ma sensu. A ty zmarnowałeś tyle słów na kretyńską, nic nie wnoszącą odpowiedz. Witam.Mam w posiadaniu farbki firmy tamiya zamierzam dokupić areograf. I moje pytanie tyczy się czy należy na model kłaść podkład gdy maluję się tamiyami? Ja używam podkład w każdym modelu. Jeżeli dobrze odtłuścisz model możesz z powodzeniem malować tamiya bez podkładu. ... i facet możne jechać z modelem do przodu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Solo Posted November 26, 2015 Share Posted November 26, 2015 Warto dodać, że podkład warto kłaść nie tylko pod farby żeby lepiej się trzymały, ale dzięki niemu widać bardzo wyraźnie wszelkie niedoskonałości powierzchni modelu, które dzięki temu jeszcze można poprawić przed pomalowaniem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jureczek Posted November 26, 2015 Share Posted November 26, 2015 Poprzednik wyjaśnił problem. Ja dodam ,ze podkład działa również jak szpachla w płynie, ale na drobniutkie zadrapania Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cooper69 Posted November 26, 2015 Share Posted November 26, 2015 Nic mnie bardziej na tym form nie wkurwia niż tego typu odpowiedzi na konkretne pytanie. Odpowiedział byś wprost...tak powinno się położyć podkład... nie, nie ma sensu. A ty zmarnowałeś tyle słów na kretyńską, nic nie wnoszącą odpowiedz. Witam.Mam w posiadaniu farbki firmy tamiya zamierzam dokupić areograf. I moje pytanie tyczy się czy należy na model kłaść podkład gdy maluję się tamiyami? Ja używam podkład w każdym modelu. Jeżeli dobrze odtłuścisz model możesz z powodzeniem malować tamiya bez podkładu. ... i facet możne jechać z modelem do przodu. A mnie właśnie denerwuje takie podejście głównie dzieci neo - po co szukać jak można założyć milionowy wątek na ten temat. I nie dzieje się to tylko tutaj ale wszędzie. Dzięki takim leniom-zaśmieciaczom potem dużo trudniej znaleźć konkretną odpowiedź. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
milczacy Posted November 26, 2015 Share Posted November 26, 2015 Koledzy - wrzućcie na luz. Na pewno każdy z nas ma na co dzień wiele innych powodów do wk..wienia. Niech chociaż na tym forum panują wyższe standardy i przyjazna atmosfera pasjonatów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kjp_a_man Posted November 26, 2015 Share Posted November 26, 2015 … dzieci neo Obawiam się, że dla wielu z nich przeczytanie że zrozumieniem tekstu o „dzieciach neostrady” jest nieosiągalny wysiłkiem.… można założyć milionowy wątek na ten temat.… Dzięki takim leniom-zaśmieciaczom potem dużo trudniej znaleźć konkretną odpowiedź. Zgadzam się z tobą w pełni. A teraz biję się w piersi i posypuję głowę popiołem. To jest pokolenie naszych dzieci. To myśmy ich nie wychowali. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Polskipolakpl23 Posted November 27, 2015 Author Share Posted November 27, 2015 Dobrze dziękuję bardzo za odpowiedzi, rozumiem że moje pytanie było zbędne ale ja wolę się upewnić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts