hypnos82 Napisano 5 Marca 2016 Share Napisano 5 Marca 2016 Na filtry juz za późno Obawiam się ze wyjdzie za ciemna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 6 Marca 2016 Autor Share Napisano 6 Marca 2016 Z tym za ciemne/za jasne to zawsze uważam, bo pokaże wam poniższy przykład. Pamiętajcie, że w malarni mam dostęp tylko do fotek zrobionych telefonem z łapy (kiedyś było inaczej... ehhh) Zdjęcia sa cienkie jak odbyt węża - pisałem już o tym kiedyś. Ostatnio lepiłem Grille. Fotki przed wykonaniem galerii - już nie robiłem z modelem nic Model przeciętny, nic szczególnego, ciemny, brzydki i ogólnie klikać "dalej" po tematach na forum. Ten sam model sfotografowany porządnym sprzętem przez osobę o pojęciu jak fotografować... A zatem z tą Panterą, może być podobnie w kwestii kolorów i ciemności na koniec. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 6 Marca 2016 Share Napisano 6 Marca 2016 Jezeli ta sama sytuacja bedzie z panterka to jestem pewien ze koncowe fotki bedzie sie bardzo przyjemnie ogladac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 20 Marca 2016 Autor Share Napisano 20 Marca 2016 Pantera już po większości prac związanych z weatheringiem. Teraz ostrożnie zabieram się za gąsienice. Jedna już złożona. Po zamontowaniu drugiej gąsienicy jeszcze pobawię się pigmentami i pomyślę, czy jeszcze czegoś nie dołożyć. Jakieś sugestie co zmienić poprawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 25 Marca 2016 Autor Share Napisano 25 Marca 2016 Witam ponownie, w wątku promującym moją patologię modelarską ;) Tak jak obiecałem postarałem się o lepsze fotki przy oświetleniu. Efekt nie powala, ale mam nadzieję, że widać więcej. Teraz czas na ogarnięcie osłon, jedną dałem na przymiarkę do zdjęć. Planuję założyć ich max 6 - 7 i lekko zróżnicować. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 25 Marca 2016 Share Napisano 25 Marca 2016 no teraz w tym świetle te kolorki wygladaja spoko tylko numerek na wieży z tyłu cosik krzywo wyszedł :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 26 Marca 2016 Autor Share Napisano 26 Marca 2016 Prawdziwa barwa kolorów to jak zwykle kwestia oświetlenia itp. na zdjęciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Marca 2016 Share Napisano 26 Marca 2016 Nowe zdjęcia dużo lepsze, choć do ideału jeszcze troszkę brakuje. Model mi się podoba. Podejrzewam że był to jeden z tych trudniejszych projektów w których często coś idzie nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 26 Marca 2016 Autor Share Napisano 26 Marca 2016 To prawda, że trochę kłód pod nogami miałem z tym modelem - nieco na własne życzenie... Zobaczę, co jeszcze wycisnę z tego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 28 Marca 2016 Autor Share Napisano 28 Marca 2016 Ostatnia odsłona przed galerią: http://i54.photobucket.com/albums/g106/Stojkovic87/Stojkovic87101/DSC05291_zpsx7dkld3a.jpg[/img][/url] Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoren86 Napisano 28 Marca 2016 Share Napisano 28 Marca 2016 Coś kalki z tyłu na wieży źle siadły :( Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 28 Marca 2016 Autor Share Napisano 28 Marca 2016 Micro Sol był nakładany dwa razy i nie wprasował kalki na maxa w zagłębienia. Dla mnie jest to do przyjęcia, szczególnie przy samym włazie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 28 Marca 2016 Share Napisano 28 Marca 2016 Micro Sol był nakładany dwa razy i nie wprasował kalki na maxa w zagłębienia. Sola to trzeba walić do skutku no chyba że jakieś kalki pancerne masz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 28 Marca 2016 Share Napisano 28 Marca 2016 Albo je po prostu naciąć bo fatalnie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam215 Napisano 29 Marca 2016 Share Napisano 29 Marca 2016 Albo je po prostu naciąć bo fatalnie to wygląda. Jedyne wyjście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 29 Marca 2016 Autor Share Napisano 29 Marca 2016 Zatem mości Panowie, będziem ciąć ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielodziem Napisano 29 Marca 2016 Share Napisano 29 Marca 2016 Kalke z tyłu. Mozesz rozciac.bedzie zdecydowanie lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoren86 Napisano 29 Marca 2016 Share Napisano 29 Marca 2016 Kalke z tyłu. Mozesz rozciac.bedzie zdecydowanie lepiej. O tym własnie jest mowa :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 29 Marca 2016 Share Napisano 29 Marca 2016 A gdyby nic nie pomagało ,to weź ją rozetnij ,octem mogłeś ją potraktować jak klasyczna chemia nie pomogła..ocet zawsze jest dobry..do "Meduzy"zwłaszcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 29 Marca 2016 Autor Share Napisano 29 Marca 2016 Czy prócz cięcia kalki coś jeszcze do poprawy i jak ogólne wrażenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 1 Lipca 2016 Autor Share Napisano 1 Lipca 2016 Zapraszam do galerii końcowej: viewtopic.php?f=68&t=54574 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi