Skocz do zawartości

Fallschirmjager z Ausbildungs und Ersatz Abt Hermann Goering

7urgen

Rekomendowane odpowiedzi

Dobra, potestuje soboe na czyms. Do tematu wrocimy jak sie wezme za technika obslugi naziemnej Luftwaffe.

• Odpowiedzi 103
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Sorry Grzes ze nie zagladalem do tematu ale jestem w rozjazdach i albo nie mam netu albo czasu,fajnie to wyszlo i tak jak pisales do poprawki sa rece , twarz oraz szyja moze kurteczke dobrudz bardziej u dolu.

No... Bo juz myslalem ze sie na mnie wypiales... kurteczka u dolu docelowo bedzie utytlana typowo gruntowym syfem. Caly czas rozwazam uzycie brudu naturalnego i pigmentow. Chce sprobowac na boczku jednego i drugiego. W obecnej chwili mala przerwa w pracach z roznych powodow. Mysle ze rusze dalej za jakis tydzien dwa. Dzieki Damian bo tak naprawde brakowalo mi Twojego glosu w tej kwestii.

I swietnie. Czujne oko mistrza zawsze sie przyda...

• 4 weeks later...

DSC_7671_zpsyrhsip7f.jpg

DSC_7673_zpsehczgutf.jpg

DSC_7675_zpsjisvuado.jpg

DSC_7678_zpsbwm3a1ut.jpg

DSC_7690_zps30qpozhc.jpg

DSC_7693_zpsws3xsrrr.jpg

DSC_7695_zpssivj6k2c.jpg

DSC_7697_zpstu83y4dg.jpg

DSC_7700_zpsdr3ygsrt.jpg

DSC_7702_zps5ykd3ap1.jpg

DSC_7707_zpsnwcukqqm.jpg

Na chwile obecna wiem ze sa niedociagniecia bo zdjecia mi to pokazaly (obiektyw jest bezwzgledny w tej kwestii). Ktoregos dnia siade i popoprawiam. Narazie odstawiam na bok zeby nabrac dystansu a jednoczesnie z niczym nie przedobrzyc. Oceniajcie, zobaczymy czy widzicie te same mankamenty ktore ja wypatrzylem.

Ostatecznie do blocenia po probach uzylem Tamiya Weathering Master zestaw A oraz Tamiya Weathering Stick - Mud. "Suchosci" uzylem do wtarcia w niektore elementy umundurowania (krycie guzikow na bluzie mundurowej, wyraznie widoczne rozjasnienie), czapka polowa. Reszta to stick w ktorym poprostu sie zakochalem a ktory uzywa sie bardzo intuicyjnie i swietnie sie trzyma materialow.

Dzieki Marcin, Twoja opinia jest dla mnie jedna z wazniejszych. Milo mi to czytac.

Tak, mialem to napisac i umknelo mi, przepraszam. Fanty z Tamiya polecil mi Rafal i naprawde jestem zadowolony z ich uzycia. W techniku sprobuje zastosowac porady Marcina1970, bo tylko to chyba moze wyjsc na czarnym kombinezonie.

Jak na pierwszy raz! ho ho ho!

.....to jaki będzie kolejny?

U mnie buty wyglądają bardziej błocicie jak przejdę po drobnym deszczu kilkadziesiąt km. i to głównie po chodniku. Twój facet musiał wdepnąć w niezłą kałuże i je przetrzeć. Albo sucho było. Ale tył butów mówi co innego.

Aha i jeszcze:

Ja bym ładownice przetarł suchym pędzlem. Same krawędzie.

Twoja figurka, to rób jak chcesz.

No, to wypatrzyles juz jeden mankament z mojej listy... Dzieki za komenta. Milo mi ze sie podoba.

Dzieki Krzychu. Mam nadzieję że następne będą lepsze. Przynajmniej się postaram.

• 4 weeks later...

Tak, tak, było o butach. Pędzelek i Cooper69 zmyli mi juz głowę za te buty.

Zdjecie zabloconych butow zawsze lepsze niz wyobrazenie o nich...

Lada momen siadam do porawki technika LW (dorwałem lepszy, poprawniejszy kombinezon wiec cała zabawa zaczyna sie od nowa) to przy okazji umorusam buty temu koledze.

Specjalnie dla Ciebie Lipa...

DSC_7816_zpstnyygiq1.jpg

DSC_7818_zpstepn6sva.jpg

Tylko po co ja robiłem ten cały pic z przetarciami i nacieciami skóry? Zaczyna mi to przypominać konkurową pracę Reflecta gdzie mistrzowskie malowanie przykrył... snieg.