Skocz do zawartości

M1113 Dumvee "Zielone Berety" w zimowym Afganistanie 1:35

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Galeria Konkurs Zima 2015

Model zakwalifikowany do:

Klasa 2 - Pojazdy wojskowe

Specjalna 1 - Najlepsza relacja z prac warsztatowych

Specjalna 3 - Najlepsza interpretacja tematu konkursowego

Warsztat TUTAJ

W ramach Galerii prezentuje gotowy model HMMWV M1113 based dumvee należacy do Zielonych Beretów operujących w Afganistanie. Wszystkie informacje dotyczące użytych zestawów i budowy są w warsztacie.

viewtopic.php?f=192&t=50576

Inspiracją klimatyczną było trochę to zdjęcie

aac.jpg

No i finał- zima...

IMG_0768_zpsjnbmgob2.jpg

IMG_0770_zpssxlakxds.jpg

IMG_0771_zpsgwesflhy.jpg

IMG_0772_zpsmae67dej.jpg

IMG_0773_zps9aolg40b.jpg

IMG_0774_zpsjxvqp0n1.jpg

IMG_0775_zpsdcppvyza.jpg

IMG_0776_zps0v7ss29q.jpg

A teraz zdjęcia:

Wnętrze przed zamknięciem

IMG_0743_zpscciln7pp.jpg

IMG_0744_zpswsp0zbgc.jpg

IMG_0745_zpsk9c3fsdb.jpg

IMG_0746_zps1ykvcpbj.jpg

Figurant A (kiepskie zdjęcia) w Multicam

IMG_0748_zpshv1h1nj8.jpg

Sam model

IMG_0759_zpsz9faizso.jpg

IMG_0760_zpsinuyohne.jpg

IMG_0761_zpsbpcpipnf.jpg

IMG_0762_zpsluwtdzko.jpg

IMG_0763_zpsped5kuhz.jpg

IMG_0764_zps68brczza.jpg

IMG_0765_zps9bjzbd3l.jpg

IMG_0766_zps5dq6a1hp.jpg

IMG_0767_zpsds8fkv46.jpg

• Super Moderator
Napisano

Głosowanie rozpocznie się od godzin rannych w dniu 21 grudnia 2015 i potrwa do 31 grudnia do godziny 23.59

Galeria będzie zamknięta aż do czasu zakończenia głosowania.

Pozdrawiam

Admin

• Super Moderator
Napisano

Oficjalne wyniki konkursu ZIMA 2015

klasa2%252520-%2525202.jpg

Miejsce: 2

Punkty: 1407

Gratulujemy serdecznie!!!!

Statystyka:

032_M1113.jpg

Napisano

Po pierwsze wielkie gratki. Świetna praca, cała masa detali i własnej roboty. Podglądając twój warsztat miałem nadzieję że twój model zdobędzie jakieś zaszczytne miejsce. I udało się. Nie odbierz tego źle, ale myślę że z modelem Kamila przegrał tylko ze względu na efekty malarskie. Podejrzewam że gdybyś używał aero, robił te wszystkie modne teraz cieniowania itp. to z pewnością byłaby ostra walka o pierwszą lokatę. Niemniej jednak twoje modele zawsze przyciągają uwagę, szczególnie że wspierają je ogromną wiedzą merytoryczną. Gratuluję i cieszę się że to nie miało miejsca:

Strasznie mi się ten Dumvee podoba. Niestety mam przeczucie, że zginie marnie w pojedynku z drugowojennymi wynalazkami....

Osobiście (i to nie jest podpucha) czułbym się źle gdyby mój model został oceniony wyżej niż twój i Kamila. Ja się cieszę że go w ogóle udało mi się go na czas skończyć.

Napisano

Wielkie gratulacje, model prezentuje sie swietnie i zasluzone miejsce na podium.

Pozdrawiam

• Super Moderator
Napisano

Świetny model! Rewelacyjna winieta! Konkurencja była bardzo mocna - napiszę szczerze chyba mój 2 ulubiony model w całym konkursie!

Gratuluję

Christian

Napisano

Ha, trafiłem z typowaniem całego podium w "Twojej" klasie Bardzo się cieszę z Twojego wyniku, należało Ci się :git: Z ukraińskimi cudeńkami Kamila K. to raczej nikt nie ma szans, ale zrobiłeś kawał naprawdę dobrej roboty. Gratulacje