LukaszM Napisano 23 Stycznia 2016 Share Napisano 23 Stycznia 2016 Prosto z pudła YF 23 od Italeri w 1/72. Malowanie zmodyfikowane względem instrukcji. Pewności nie mam czy na poprawne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tromp Napisano 23 Stycznia 2016 Share Napisano 23 Stycznia 2016 Piękny! Brakuje mi jednak zdjęcia z boku, poziomo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 23 Stycznia 2016 Share Napisano 23 Stycznia 2016 Być może fajny model, chciałbym pochwalić, ale zdjęcia za bardzo nie pozwalają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 23 Stycznia 2016 Share Napisano 23 Stycznia 2016 Ogólnie wygląda zacnie, jednak wygląd dysz wylotowych (czarny) nie wygląda przekonująco choć może to kwestia fotek. Jeżeli możesz dodać zdjęcia tej okolicy w zbliżeniu byłoby świetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 23 Stycznia 2016 Share Napisano 23 Stycznia 2016 Parę mankamentów jest, dysze brudzenie pod modelem takie nijakie, ale ogólnie jest ok. Kamo wyszło świetnie, a i sama konstrukcja zacna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LukaszM Napisano 23 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2016 Panie Solo, być może jednak model słaby... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 23 Stycznia 2016 Share Napisano 23 Stycznia 2016 Nie wydaje mi się, ale materiał dowodowy jest po Twojej stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LukaszM Napisano 23 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2016 Zdjęć nie dorobię, na wystawie też nie pokaże, bo już go nie mam ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 23 Stycznia 2016 Share Napisano 23 Stycznia 2016 Szkoda, w takim razie mogę powiedzieć, że z tego co widać to naprawdę udany model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LukaszM Napisano 23 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2016 Być może. Nie mniej jedank podoba mi sie biorąc też pod uwagę czas w jakim powstał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 23 Stycznia 2016 Share Napisano 23 Stycznia 2016 A tak ogólnie, to co o samym zestawie możesz powiedzieć? Jak się toto budowało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 23 Stycznia 2016 Share Napisano 23 Stycznia 2016 Swoją drogą - jakich farb użyłeś bo wyglądają na takie w sam raz na nasze F-16? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 24 Stycznia 2016 Share Napisano 24 Stycznia 2016 Bardzo fajny !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LukaszM Napisano 24 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2016 No dzieki! Użyłem gunze 307 308 i 317. Zestaw taki o. Zwyczajny. Troche szpachli na łączenia i już. No i linie wypukłe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 29 Stycznia 2016 Share Napisano 29 Stycznia 2016 Świetnie wyszły Ci te przejścia kolorów i rozjaśnienia paneli, napisz proszę jak je robiłeś, Zapi..... z tymi modelami, chyba dużo wolnego czasu masz i mało obowiązków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LukaszM Napisano 29 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2016 Oj tam zaraz gonie. Sesje robiłem kilku na raz to tak wygląda. Chociaż mogę powiedzieć, że te modele to także jeden z obowiązków. Rozjaśnienia kolorów to malowanie jeszcze przed kolorem bazowym różnymi odcieniami. Używałem białych, przeźroczystego niebieskiego i szarego do podkreślenia lini i marmurku. Na to poszła jasna baza, też nie koniecznie równomiernie, następnie ciemna obwoluta i plamy ciemniejsze w taki sam sposób jak jaśniejszy szary. Przy okazji regulowałem szerokość obwoluty. Syfing tu i tam z aerografu przy użyciu różnych odcieni gotowych siuwaksów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi