Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 74
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Ale gładkie jak blacha. Nawet jednej oznaki ze to drewno

Wysłane z mojego LG-D320 przy użyciu Tapatalka

Napisano
Ale gładkie jak blacha. Nawet jednej oznaki ze to drewno

A widziałeś kiedyś z surowego drewna śmigło? Zawsze będzie impregnowane, malowane itd. Gładsze lepiej pracuje. I z założenia powinno być gładkie.

Napisano

Z surowego nie. Wiadomo że musi byc zaimpregnowane. Tylko cała ta rozmowa jest pozbawiona sensu. Jeżeli śmigło jest drewniane ale nie widac tego to co to zmienia w jego wykonaniu w modelu?

Napisano

Oj dużo zmienia. Na modelu samolotu o drewnianym śmigle nie zrobisz metalowych zadrapań, może inaczej też będą na drewnianym wyglądać uszkodzenia od kawitacji.

Napisano

Ale nie trzeba robić słojów drewna. Oczywiscie wezme wasze uwagi do siebie i zrobię jak trzeba.

Napisano

Dzisiaj porobiłem pare fotek na szybko. Wygląda to mniej więcej tak.

6bbb2c2336c03a168cab44042b9459fe.jpg

857235a4707f7d79c043dc5b8c9a73e3.jpg

46952c07e60b7607778f5ffd37b7eed8.jpg

d26b3bd2aeef6d19069fa824d0ddd28e.jpg

a829c2be4b2160d9649d988327e87ce4.jpg

a2deb45ec458fdf0911aebeeec9abc19.jpg

Napisano

Witam

Baas ArK -pokaz co tam masz o tym smigle Bo na moim zdjeciu ( edycja dopiero po swietach )

jest to prostu deska z plotu oprofilowana bez wysmuklenia przy piascie - tak jak to zrobil

Model-Krak w 72 Niestety z bardzo miekkiego metalu, ktorz gnie sie od patrzenia

Pozdrawiam Bravo112

Napisano

Pisząc "krakowskiego" miałem na myśli inne ujęcia śmigła tego samego egzemplarza z MLP, którego zdjęcia dał macias 13_84. Oto Ci chodziło?

Napisano

c43ee32e77a13da63251f97e3ce5058d.jpg

Toś mi brat!

Popracuj jeszcze nad tymi śrubami, spróbuj zagiąć szczypcami odstający drut, a całość jeszcze raz zalej delikatnie CA.

Napisano
Popracuj jeszcze nad tymi śrubami, spróbuj zagiąć szczypcami odstający drut, a całość jeszcze raz zalej delikatnie CA.

Naciągi są z żyłki i jeszcze będę przycinał wąsy. To jeszcze nie galeria:P

Napisano
Dzisiaj porobiłem pare fotek na szybko. Wygląda to mniej więcej tak.

No właśnie nie za bardzo wygląda, bo zdjęcia są tak ciemnie, że niewiele widać.

• 2 weeks later...
Napisano

Mam nadzieję że teraz lepsze zdjęcia.

Już prawie koniec. Dostał brudzenia, lakiery, oznaczenia(strasznie delikatne). Smigło na zielono schnie, karabin schnie a owiewki dzisiaj wkleje i finish.

c6e5e0a1df1e81d616fd8ae0ee8e5df5.jpg

5c22b18df61046fa1623d851fc789451.jpg

fba3a3e23bcd63e980884e677ecad787.jpg

Silnik nie jest krzywo. To tylko złudzenie.

677440513c68e0d1dea83b2d8e4cf22b.jpg

Napisano

Podzialam w galerii. Zdjecia teraz umieszczem przez tapatalka bo inaczej w robicie nie moge

Napisano

O żesz w mordę! Fajnie wyszedł!

Mikele, na mój gust przeostrzyłeś kontrast (ale to moje prywatne zdanie i nie każdy musi się z nim zgodzić).

Napisano

W celach pokazowych, że się da ;) Mnie przeszkolili na forum z obróbki zdjęć, więc też się czuję w obowiązku zakładania innym kagańca oświaty

Napisano

Tak łatwo swojej prawdy mi nie narzucisz:D

Ale wróćmy do tematu.

Śmigło będzie zielone. Całe. takie fotki widziałem ale jezeli ktoś się nie zgadza proszę wyrazić swoją opinię (byle w sposób kulturalny i poparty dokumentacją foto)

• 1 month later...
Napisano

Model skończony. Już nawet był na dwóch festiwalach:D

Na BFM nagrodzony w konkursie "Bałtyk w ogniu"

Wstawiłbym galerię ale nie pamiętam hasła do picassy:D