Skocz do zawartości

Lotus 78 w skali 1:10 , Porsche 917 "GULF"- budowa

Jacek Kempiński

Rekomendowane odpowiedzi

Wreszcie dopiłowałem krzywki zmiany biegów . Ręczne przełączanie jest utrudnione bo trudno zatrzymać sie w odpowiednim momencie .Ponadto szczypcami włączałem hamulce , działa bez zarzutu . Teraz czas połączyć z karoserią .

• Thanks 1

• 3 months later...
  • 4 weeks later...
  • 2 months later...

Przygoda z Lotusem 78 dobiegła końca .Czas jaki poświeciłem to około 4 lat . Odwzorowałem go może w 70 procentach  dlaczego tylko tyle bo resztę nie szło zminiaturyzować i musi to wytrzymać trudy jazdy . Co do kierowcy to będę go robił w chwilach przerwy od budowy statku .

P1050650.JPG

P1050651.JPG

P1050652.JPG

• Like 2

• 1 year later...
  • Jacek Kempiński changed the title to Lotus 78 w skali 1:10 , Porsche 917 "GULF"- budowa

Zapraszam na relacje z budowy porsche 917 . Model wykonany w skali 1:11 . Karoseria drukowana ( chciałem sprawdzić jak nowe techniki sobie radzą z starymi metodami kopyto i laminat ).Powiedzmy karoseria była wykonana metodą druku ale z darmowej wizualizacji całości karoserii . Trochę projektant napocił się bo musiał z płaskiej powierzchni uzyskać ściankę ale udało się . Gotowe projekty są bardzo drogie .Budowę rozpocząłem od zmontowania karoserii .

P1060427.JPG

P1060053.JPG

P1060051.JPG

P1060061.JPG

P1060062.JPG

P1060074.JPG

P1060104.JPG

P1060141.JPG

9612236d67745bf552b45aa1bb14c9d7.jpg

P1060069.JPG

• Like 1

• 1 month later...
  • 3 weeks later...
  • 11 months later...
  • 8 months later...
  • 1 year later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
  • 9 months later...
  • 4 weeks later...
  • 6 months later...

Czy klatka z rurek będzie w stanie wytrzymać użytkowanie tego RC? Jestem aktualnie na etapie projektowania podwozia do swojego wymarzonego RC... konstrukcja musi wytrzymać duże prędkości, różne nawierzchnie i wywrotki. Zaś same rureczki, które pan użył do budowy klatki skąd są? Muszę spróbować. 

• 3 months later...
  • 3 months later...
W dniu 18.07.2025 o 19:10, GTiStyle napisał:

Czy klatka z rurek będzie w stanie wytrzymać użytkowanie tego RC? Jestem aktualnie na etapie projektowania podwozia do swojego wymarzonego RC... konstrukcja musi wytrzymać duże prędkości, różne nawierzchnie i wywrotki. Zaś same rureczki, które pan użył do budowy klatki skąd są? Muszę spróbować. 

Przepraszam ze teraz odpisuje ale dawno mnie tutaj nie było .Ten model nie jest predkosciowy raczej spacerowy ale oryginał jest z rurek . Moje  rurki to są 2 mm z mosiadzu . Wstawiam zdjecie oryginału .

480579641_9404053309633643_7037283487170621235_n.jpg