Patterson Napisano 12 Grudnia 2007 Share Napisano 12 Grudnia 2007 (edytowane) Witam. Postanowiłem również przedstawić co nieco Obiektem pastwienia się będzie słonik. Model znany i lubiany, na razie nie przewiduje dodatkowych zestawów, ale jak by co dam znać w trakcie prac. Oto zestaw. Prace zaczynam od odpicowania nieco górnej części kadłuba oraz dodaniu pierwszych płatów Zimmeritu. Postępy niebawem. Zapraszam Edytowane 12 Grudnia 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deco Napisano 12 Grudnia 2007 Share Napisano 12 Grudnia 2007 EEeee Marcin lepiej jakby ten słonik był bardziej panterowaty . Mimo tego zapowiada się ciekawie i wyjdzie pewnie super jak twoje ostatnie modele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 12 Grudnia 2007 Share Napisano 12 Grudnia 2007 Będzie smakowity bydlak A można wiedzieć z czego robiony zimmerit? I czym wyciskany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 12 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2007 Witam, ano słonik też musi sie zrobić w końcu Zimm robiony z masy modelarskiej i wyciskany kółeczkiem do zimmu i róznymi zapałkami i patyczkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 12 Grudnia 2007 Share Napisano 12 Grudnia 2007 Hmmm myślałem że nazwa to tylko pic i będzie tutaj jakaś podpicowana panterka, a to jednak słonik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub W. Napisano 12 Grudnia 2007 Share Napisano 12 Grudnia 2007 No, no zapowiada się świetnie i chyba będę to częściej zaglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 13 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2007 Witam serdecznie. Postępy z prac nocnych Położone dalsze połacie Zimmeritu, nieco też go styrałem, to samo tyczy się nowiutkich fototrawionych błotniczków. Słonik będzie nieco styrany Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 13 Grudnia 2007 Share Napisano 13 Grudnia 2007 Oooo to wersja z karabinem. Bo z tego co wiem to mało ich było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edler Napisano 13 Grudnia 2007 Share Napisano 13 Grudnia 2007 A w zimmericie będzie jakiś odprysk po strzale z karabinu? :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 13 Grudnia 2007 Share Napisano 13 Grudnia 2007 Wersja bez karabinu zwie się Ferdinand były pod Kurskiem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 17 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2007 pchamy ten wózek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Kmiecik Napisano 17 Grudnia 2007 Share Napisano 17 Grudnia 2007 Wersja bez karabinu zwie się Ferdinand były pod Kurskiem.... ...oraz we Włoszech. kolega się widzę ukrywa ze słoniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 18 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2007 Regulamin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 18 Grudnia 2007 Share Napisano 18 Grudnia 2007 No ładnie, ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Kmiecik Napisano 18 Grudnia 2007 Share Napisano 18 Grudnia 2007 a ja wiem, że regulamin. ja się tylko z podziwu tak wyrażam, ze się kolega z tym słoniem tak ładnie ukrył. to nie jest takie proste schować słonia. zasłonić - to co innego. ale schować? respect Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 18 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2007 (edytowane) Schowałem pod łóżko i już Edytowane 29 Lutego 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Kmiecik Napisano 19 Grudnia 2007 Share Napisano 19 Grudnia 2007 W-2 na Maybacha? raczysz żartować? lepiej dłubać od podstaw. szybciej będzie. o ile dobrze pamiętam, to w Elefantach/Ferdynandach stosowano te same silniki co w Pz.III (HL120 TRM), tyle, że po dwa na sztukę i podłączone do silników elektrycznych. HL120 TRM znajdziesz bez problemu w wersji żywicznej. elektrycznych nie znajdziesz obawiam się. problem będzie nawet z planami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 19 Grudnia 2007 Share Napisano 19 Grudnia 2007 czy można i da sięprzerobić silnik od t-34 właśnie na maybacha.... pozdrawiam To jest fizycznie niemożliwe, bo to dwa różne silniki. Różnią się chociażby rozmiarami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub W. Napisano 19 Grudnia 2007 Share Napisano 19 Grudnia 2007 Patterson a jak ty zrobiłeś ta "chropowatą powierzchnię" na elefanicie , bo ja kilka razy eksperemyntowałem z szpachlówką (humbrola jak coś) ale nic mi nie wychodziło... czy mógłbyś mi poradzić jak to zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 19 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2007 Metoda to tak zwane "pędzel na nitro" Malujesz kilkoma warstawami nitro gołą powłokę modelu, zanim wyschnie klepiesz sztywnym pędzlem, potem jak dobrze odparuje polerujesz papierem o różnej gradacji i full wypas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 29 Lutego 2008 Autor Share Napisano 29 Lutego 2008 Termin sie kończy, czas przyspieszyć Jeszcze kilka drobiazgów i malujem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 1 Marca 2008 Share Napisano 1 Marca 2008 Piękny, piękny, i jeszcze raz piękny... W mojej opinii najlepszy model pojazdu pancernego na warsztacie konkursowym. Gratulacje Marcinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 1 Marca 2008 Share Napisano 1 Marca 2008 Co to sa te takie wykwity na zimmericie? Z ciekawosci pytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 1 Marca 2008 Share Napisano 1 Marca 2008 Co to sa te takie wykwity na zimmericie? Wokół łepków śrub/nitów na kadłubie tak robili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 1 Marca 2008 Autor Share Napisano 1 Marca 2008 Piękny, piękny, i jeszcze raz piękny... W mojej opinii najlepszy model pojazdu pancernego na warsztacie konkursowym. Gratulacje Marcinie. Ohh, no bardzo mi miło Co do wykwitów, to jak wspomniał koega Reggy, to śruby łączące górną część kadłuba do reszty pojazdu. Zimmerit w około był specjalnie żłobkowany by zwiększyć jego wytrzymałość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi