Skocz do zawartości

Projekt-Rdzawy Tygrys

danielodziem

Rekomendowane odpowiedzi

• Super Moderator

Czołem

Na ogół okoliczna ludność kanibalizuje wszelakie elementy które nie są przyspawane.. więc raczej filtry boczne osłony i inny "dokręcany" ekwipunek na bank by zniknął i został przetworzony w gospodarstwie

Także jak już usuń przynajmniej narzędzia bo "porządna niemiecka" łopata czy siekierka na pewno znalazła by nowego właściciela...

Pozdro

• Odpowiedzi 59
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Czołem

Na ogół okoliczna ludność kanibalizuje wszelakie elementy które nie są przyspawane.. więc raczej filtry boczne osłony i inny "dokręcany" ekwipunek na bank by zniknął i został przetworzony w gospodarstwie

Także jak już usuń przynajmniej narzędzia bo "porządna niemiecka" łopata czy siekierka na pewno znalazła by nowego właściciela...

Pozdro

chyba że, to jakies odludzie ,,,bagno gdzie jeszcze nikt nie dotarł

ps..całosć bedzie zalana wodą..

Czołem

Na ogół okoliczna ludność kanibalizuje wszelakie elementy które nie są przyspawane..

Nie tylko elementy nie przyspawane jak widać na poniższym obrazku. Lufkę można sobie z bliska obejrzeć w miejscowości Mokra Prawa koło Skierniewic druga taka stoi w miejscowości Budy Grabskie.

89760605.jpg

Co by nie było całkiem nie na temat to "rudolf" na czołgu wyszedł ci bardzo fajnie. Czekam na dalsze efekty.

Myślę, że zatopienie w bagnie jest jak najbardziej wytłumaczalne.

W okolice bagna nikt nie wysyła czołgu który wazy 50 ton... No twój cyrk...

Hmm...będąc fanem historyjek wojennych muszę zaprzeczyć,bywały nawet sytuacje w których

zakładano się o przysłowiową flaszke czy tygrys przejedzie po zamarzniętym jeziorze,a chyba nawet sam debiut bojowy tygrysów miał miejsce na niekorzystnym, podmokłym terenie

Trzeba by podmalować elementy nie metalowe na właściwe kolory: trzonki narzędzi, gumowe bandaże kół, węże od filtrów itp.

Trzonki usunę czesciowo....Tak żeby wyglądały na spruchniale. Bandaże są czarne...też do poprawki....trochę je zniszcze. I węże też podrasuje.

Woda wygląda fajnie i całość zaczyna wyglądać super.

Tylko to łączenie form na lufie wygląda słabo , przeszlifuj ją może.

Caly tygrys to stary złom. ..wiem że tam jest widoczne łączenie. ...myślę nad zamaskowaniem. ...jakąś szmatę tam zrobie.

• 2 weeks later...

trzonek, wycior, klocek pod lewar - nadal zardzewiałe.

silnik po pożarze (?) a węże powietrzne i zasobnik nie ruszone.

Miałem się nie odzywać w Twoich warsztatach bo zauważyłem, że nie interesuje Cię opinia i sugestie innych ale spróbowałem jeszcze raz.

trzonek, wycior, klocek pod lewar - nadal zardzewiałe.

silnik po pożarze (?) a węże powietrzne i zasobnik nie ruszone.

Miałem się nie odzywać w Twoich warsztatach bo zauważyłem, że nie interesuje Cię opinia i sugestie innych ale spróbowałem jeszcze raz.

Węże mogę usunąć. ..kloc też.

Tylko nie zrób zardzewialych trzonkow ;-)

Spoko...będą spruchniale.

Trzonki usunę czesciowo....Tak żeby wyglądały na spruchniale. Bandaże są czarne...też do poprawki....trochę je zniszcze. I węże też podrasuje.

trzonki od łopaty i młota potraktuje szlifierką....tak żeby wyglądały na spróchniałe,,lub usunę.

Fajnie jakby mech na nim osiadł.

Tam gdzie widać coś zielonego to farba. ....

A na gasienicach może by dodać mchu?? (Jakiś patent)??

Nie widać tego. Może to kwestia oświetlenia zdjęć.

Ja coś podobnego robiłem w zeszłym roku. Tu możesz zobaczyć jak wyszło: http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=68&t=50730

Mech ma swoją grubość, puszystość i fakturę jak również i kolor.

Taki mech robiłem z posypek Nocha w różnych odcieniach zieleni klejony Sand& Gravel glue od Miga. AKowski jednak jest lepszy bo nie ściemnia koloru i jest rzadszy.

Trzeba też pamiętać, że jeżeli pojazd stoi od bardzo bardzo długie czasu w lesie to porasta mchem, z czasem na niego spadają gałązki, liście i znów porasta nowym mchem, więc trzeba zrobić kilka takich przeplatanek w jednym miejscu. Dodatkowo jeżlei to jest bardzo wilgotne miejsce to w niektórych miejscach pojawiać się będzie mech również w postaci białej narośli.

Rdza powinna być spłowiała w partiach, w których najczęściej uderzają promienie słoneczne czyli dach wieży i górne elementy kadłuba.

Nie ma za dużo zamszonych czołgów na świecie :P ale za to jest dużo samochodów porzuconych w lasach. Możesz śmiało się na nich opierać, np

5MtLE.jpg

20100919_206_uxga.jpg

new-jersey-man-discovers-his-first-car-covered-in-moss-40-years-after-it-broke-down-in-woods.jpg

Fajnie jakby mech na nim osiadł.

Tam gdzie widać coś zielonego to farba. ....

A na gasienicach może by dodać mchu?? (Jakiś patent)??

Nie widać tego. Może to kwestia oświetlenia zdjęć.

Ja coś podobnego robiłem w zeszłym roku. Tu możesz zobaczyć jak wyszło: viewtopic.php?f=68&t=50730

Mech ma swoją grubość, puszystość i fakturę jak również i kolor.

Taki mech robiłem z posypek Nocha w różnych odcieniach zieleni klejony Sand& Gravel glue od Miga. AKowski jednak jest lepszy bo nie ściemnia koloru i jest rzadszy.

Trzeba też pamiętać, że jeżeli pojazd stoi od bardzo bardzo długie czasu w lesie to porasta mchem, z czasem na niego spadają gałązki, liście i znów porasta nowym mchem, więc trzeba zrobić kilka takich przeplatanek w jednym miejscu. Dodatkowo jeżlei to jest bardzo wilgotne miejsce to w niektórych miejscach pojawiać się będzie mech również w postaci białej narośli.

Rdza powinna być spłowiała w partiach, w których najczęściej uderzają promienie słoneczne czyli dach wieży i górne elementy kadłuba.

Nie ma za dużo zamszonych czołgów na świecie ale za to jest dużo samochodów porzuconych w lasach. Możesz śmiało się na nich opierać, np

5MtLE.jpg

20100919_206_uxga.jpg

new-jersey-man-discovers-his-first-car-covered-in-moss-40-years-after-it-broke-down-in-woods.jpg

Popracuje nad mchem.