Super Moderator Greif Napisano 13 Kwietnia 2016 Super Moderator Share Napisano 13 Kwietnia 2016 Czołem Na ogół okoliczna ludność kanibalizuje wszelakie elementy które nie są przyspawane.. więc raczej filtry boczne osłony i inny "dokręcany" ekwipunek na bank by zniknął i został przetworzony w gospodarstwie Także jak już usuń przynajmniej narzędzia bo "porządna niemiecka" łopata czy siekierka na pewno znalazła by nowego właściciela... Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielodziem Napisano 13 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2016 Czołem Na ogół okoliczna ludność kanibalizuje wszelakie elementy które nie są przyspawane.. więc raczej filtry boczne osłony i inny "dokręcany" ekwipunek na bank by zniknął i został przetworzony w gospodarstwie Także jak już usuń przynajmniej narzędzia bo "porządna niemiecka" łopata czy siekierka na pewno znalazła by nowego właściciela... Pozdro chyba że, to jakies odludzie ,,,bagno gdzie jeszcze nikt nie dotarł ps..całosć bedzie zalana wodą.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 13 Kwietnia 2016 Super Moderator Share Napisano 13 Kwietnia 2016 W okolice bagna nikt nie wysyła czołgu który wazy 50 ton... No twój cyrk... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 13 Kwietnia 2016 Share Napisano 13 Kwietnia 2016 Ping-pong..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 13 Kwietnia 2016 Share Napisano 13 Kwietnia 2016 Czołem Na ogół okoliczna ludność kanibalizuje wszelakie elementy które nie są przyspawane.. Nie tylko elementy nie przyspawane jak widać na poniższym obrazku. Lufkę można sobie z bliska obejrzeć w miejscowości Mokra Prawa koło Skierniewic druga taka stoi w miejscowości Budy Grabskie. Co by nie było całkiem nie na temat to "rudolf" na czołgu wyszedł ci bardzo fajnie. Czekam na dalsze efekty. Myślę, że zatopienie w bagnie jest jak najbardziej wytłumaczalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielodziem Napisano 13 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2016 W okolice bagna nikt nie wysyła czołgu który wazy 50 ton... No twój cyrk... A z czasem teren zrobił się podmokły. ...trochę fantazji....klimat się zmienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielodziem Napisano 20 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2016 Takiego badyla ukrecilem...Może wykorzystam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 20 Kwietnia 2016 Share Napisano 20 Kwietnia 2016 Trzeba by podmalować elementy nie metalowe na właściwe kolory: trzonki narzędzi, gumowe bandaże kół, węże od filtrów itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek 80 Napisano 20 Kwietnia 2016 Share Napisano 20 Kwietnia 2016 W okolice bagna nikt nie wysyła czołgu który wazy 50 ton... No twój cyrk... Hmm...będąc fanem historyjek wojennych muszę zaprzeczyć,bywały nawet sytuacje w których zakładano się o przysłowiową flaszke czy tygrys przejedzie po zamarzniętym jeziorze,a chyba nawet sam debiut bojowy tygrysów miał miejsce na niekorzystnym, podmokłym terenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielodziem Napisano 20 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2016 Trzeba by podmalować elementy nie metalowe na właściwe kolory: trzonki narzędzi, gumowe bandaże kół, węże od filtrów itp. Trzonki usunę czesciowo....Tak żeby wyglądały na spruchniale. Bandaże są czarne...też do poprawki....trochę je zniszcze. I węże też podrasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielodziem Napisano 25 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2016 Podlewanie terenu ciąg dalszy. Musiałem dodać więcej żywicy. ...z większą ilością utwardzacza.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 25 Kwietnia 2016 Share Napisano 25 Kwietnia 2016 Woda wygląda fajnie i całość zaczyna wyglądać super. Tylko to łączenie form na lufie wygląda słabo , przeszlifuj ją może. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielodziem Napisano 26 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2016 Woda wygląda fajnie i całość zaczyna wyglądać super. Tylko to łączenie form na lufie wygląda słabo , przeszlifuj ją może. Caly tygrys to stary złom. ..wiem że tam jest widoczne łączenie. ...myślę nad zamaskowaniem. ...jakąś szmatę tam zrobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielodziem Napisano 8 Maja 2016 Autor Share Napisano 8 Maja 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielodziem Napisano 8 Maja 2016 Autor Share Napisano 8 Maja 2016 Przymiarki do krzaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielodziem Napisano 15 Maja 2016 Autor Share Napisano 15 Maja 2016 Zrobione ze złomu modelarskiego. Myślę że już niedługo koniec. Jeszcze może parę drzewek i jakaś szmata rozdarta W jednym.miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 15 Maja 2016 Share Napisano 15 Maja 2016 trzonek, wycior, klocek pod lewar - nadal zardzewiałe. silnik po pożarze (?) a węże powietrzne i zasobnik nie ruszone. Miałem się nie odzywać w Twoich warsztatach bo zauważyłem, że nie interesuje Cię opinia i sugestie innych ale spróbowałem jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 15 Maja 2016 Share Napisano 15 Maja 2016 ... jakaś szmata rozdarta W jednym.miejscu. Ze szmatą nie kombinuj. Dawno by zgniła i ją żaby zeżarły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 16 Maja 2016 Share Napisano 16 Maja 2016 Fajnie jakby mech na nim osiadł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielodziem Napisano 16 Maja 2016 Autor Share Napisano 16 Maja 2016 trzonek, wycior, klocek pod lewar - nadal zardzewiałe.silnik po pożarze (?) a węże powietrzne i zasobnik nie ruszone. Miałem się nie odzywać w Twoich warsztatach bo zauważyłem, że nie interesuje Cię opinia i sugestie innych ale spróbowałem jeszcze raz. Węże mogę usunąć. ..kloc też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielodziem Napisano 16 Maja 2016 Autor Share Napisano 16 Maja 2016 Fajnie jakby mech na nim osiadł. Tam gdzie widać coś zielonego to farba. .... A na gasienicach może by dodać mchu?? (Jakiś patent)?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 16 Maja 2016 Share Napisano 16 Maja 2016 Tylko nie zrób zardzewialych trzonkow ;-) Spoko...będą spruchniale. Trzonki usunę czesciowo....Tak żeby wyglądały na spruchniale. Bandaże są czarne...też do poprawki....trochę je zniszcze. I węże też podrasuje. trzonki od łopaty i młota potraktuje szlifierką....tak żeby wyglądały na spróchniałe,,lub usunę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 17 Maja 2016 Share Napisano 17 Maja 2016 Fajnie jakby mech na nim osiadł. Tam gdzie widać coś zielonego to farba. .... A na gasienicach może by dodać mchu?? (Jakiś patent)?? Nie widać tego. Może to kwestia oświetlenia zdjęć. Ja coś podobnego robiłem w zeszłym roku. Tu możesz zobaczyć jak wyszło: http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=68&t=50730 Mech ma swoją grubość, puszystość i fakturę jak również i kolor. Taki mech robiłem z posypek Nocha w różnych odcieniach zieleni klejony Sand& Gravel glue od Miga. AKowski jednak jest lepszy bo nie ściemnia koloru i jest rzadszy. Trzeba też pamiętać, że jeżeli pojazd stoi od bardzo bardzo długie czasu w lesie to porasta mchem, z czasem na niego spadają gałązki, liście i znów porasta nowym mchem, więc trzeba zrobić kilka takich przeplatanek w jednym miejscu. Dodatkowo jeżlei to jest bardzo wilgotne miejsce to w niektórych miejscach pojawiać się będzie mech również w postaci białej narośli. Rdza powinna być spłowiała w partiach, w których najczęściej uderzają promienie słoneczne czyli dach wieży i górne elementy kadłuba. Nie ma za dużo zamszonych czołgów na świecie :P ale za to jest dużo samochodów porzuconych w lasach. Możesz śmiało się na nich opierać, np Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielodziem Napisano 17 Maja 2016 Autor Share Napisano 17 Maja 2016 Fajnie jakby mech na nim osiadł. Tam gdzie widać coś zielonego to farba. .... A na gasienicach może by dodać mchu?? (Jakiś patent)?? Nie widać tego. Może to kwestia oświetlenia zdjęć. Ja coś podobnego robiłem w zeszłym roku. Tu możesz zobaczyć jak wyszło: viewtopic.php?f=68&t=50730 Mech ma swoją grubość, puszystość i fakturę jak również i kolor. Taki mech robiłem z posypek Nocha w różnych odcieniach zieleni klejony Sand& Gravel glue od Miga. AKowski jednak jest lepszy bo nie ściemnia koloru i jest rzadszy. Trzeba też pamiętać, że jeżeli pojazd stoi od bardzo bardzo długie czasu w lesie to porasta mchem, z czasem na niego spadają gałązki, liście i znów porasta nowym mchem, więc trzeba zrobić kilka takich przeplatanek w jednym miejscu. Dodatkowo jeżlei to jest bardzo wilgotne miejsce to w niektórych miejscach pojawiać się będzie mech również w postaci białej narośli. Rdza powinna być spłowiała w partiach, w których najczęściej uderzają promienie słoneczne czyli dach wieży i górne elementy kadłuba. Nie ma za dużo zamszonych czołgów na świecie ale za to jest dużo samochodów porzuconych w lasach. Możesz śmiało się na nich opierać, np Popracuje nad mchem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielodziem Napisano 20 Maja 2016 Autor Share Napisano 20 Maja 2016 Praca na mchem. Jeszcze nie koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi