kowal76 Napisano 10 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2016 Dzięki za info. Fakt wyszły trochę za duże, więc je poprawię. Masz może więcej takich fotek ?. W sumie to widać na tym zdjęciu, że obić na samolocie prawie nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 10 Kwietnia 2016 Share Napisano 10 Kwietnia 2016 https://www.google.pl/search?q=Su-7U+,,1017,,&client=opera&hs=jPZ&channel=suggest&prmd=ivns&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjO3ZDb7IPMAhVGAZoKHZy_BDEQ_AUIBQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 10 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2016 https://www.google.pl/search?q=Su-7U+,,1017,,&client=opera&hs=jPZ&channel=suggest&prmd=ivns&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjO3ZDb7IPMAhVGAZoKHZy_BDEQ_AUIBQ Dziękuję ale chodzi mi o zdjęcia z okresu służby 1017, takie jak wrzucił Atlis. Te co dałeś link to posiadam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 10 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2016 Ok dzięki. Na tym jednym jednak widać, że obić prawie nie ma. Sugerowałem się niepotrzebnie tymi fotkami z muzeum gdzie obić troszkę jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 10 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2016 No właśnie zastanawiałem się nad tym, że ten muzealny jakieś ma inne kolorki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 10 Kwietnia 2016 Share Napisano 10 Kwietnia 2016 Jak chcesz obity i styrany to 1015 http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=39&t=7677&start=90 strona 7 i 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 10 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2016 Dziękuję lecz nie napisałem, że chcę bardzo obity i styrany. Mój będzie 1017, bo takie mam kalki w pudełku. Zresztą aż tak bardzo styrane mi się nie podobają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 12 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2016 Kolej na pomalowanie góry. Dziś zamaskowałem a jutro pierwszy kolor. created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 13 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2016 Pierwszy kolor położony. Na zdjęciach wygląda tak sobie ale w rzeczywistości jest lepiej . Kolor to Gunze H 66. Teraz maskowanie plasteliną i zielony. created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 13 Kwietnia 2016 Share Napisano 13 Kwietnia 2016 Rura nabiera kolorów Takie pytanie laika, jak teraz na ten brąz pryśniesz zielony to czy te cieniowania nie znikną? Jednak będą to dwie warstwy farby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 13 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2016 Zielony jest bardzo ciemny więc i tak by było słabo widać cieniowanie, nawet jakbym kładł bezpośrednio na srebro. Postaram się jednak aby było coś tam widać . Jest to mój pierwszy model w życiu w kamo na którym udało mi się nie zamalować preshadingu. Przynajmniej tak mi się wydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 14 Kwietnia 2016 Share Napisano 14 Kwietnia 2016 To jak zamaskujesz rozkład plam popraw cieniowanie jakimś ciemnozielonym czy czarnym zanim nałożysz kolor kamuflażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 14 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2016 Michał a może ewentualnie smołkiem Tamki na koniec ?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 14 Kwietnia 2016 Share Napisano 14 Kwietnia 2016 Można i tak, wiadomka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 16 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2016 Czas na kolor zielony. Dziś sobie wszystko zamaskowałem. created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 16 Kwietnia 2016 Share Napisano 16 Kwietnia 2016 Grzesiek, masz w wielu miejscach poszarpane granice wałków, da to zapewne nie do końca pożądany efekt na granicach kolorów. Na moje oko do poprawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 16 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2016 Faktycznie niektóre miejsca do poprawki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 16 Kwietnia 2016 Share Napisano 16 Kwietnia 2016 A poćwicz gdzieś na boku malowanie kamuflażu z ręki. Małe ciśnienie, najmniejszy z możliwych skoków igllicy i dużo czasu. Zobaczysz, że jak Ci zacznie wychodzić to w życiu nie spojrzysz więcej na Bluetack. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 16 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2016 A poćwicz gdzieś na boku malowanie kamuflażu z ręki. Małe ciśnienie, najmniejszy z możliwych skoków igllicy i dużo czasu. Zobaczysz, że jak Ci zacznie wychodzić to w życiu nie spojrzysz więcej na Bluetack. Michał dzięki za radę. Poćwiczę w wolnej chwili i zobaczę jak wychodzi. Obawiam się jednak, że moim aerografem za dużo nie zdziałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 17 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2016 Suczka już pokolorowana . Mieliście rację, że niepotrzebnie pomalowałem cały model brązem. Na kolorze zielonym nie widać prawie preshadingu, chociaż przed położeniem zieleni poprawiłem linie czarnym. Już nic nie będę kombinował, oprócz tego, że poprawię może w tych miejscach smołkiem Tamki. Niestety w dwóch miejscach przy zdejmowaniu taśmy odeszła farba i musiałem to poprawić. Bardziej też następnym razem muszę się przyłożyć do maskowania plasteliną. Teraz jeszcze pozostało pomalowanie anten jasnym zielonym na stateczniku i to chyba wsio z malowania. created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 17 Kwietnia 2016 Share Napisano 17 Kwietnia 2016 Jak na nasze "konserwatywne" forum to niezła awangarda z tym czeskim malowaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 17 Kwietnia 2016 Share Napisano 17 Kwietnia 2016 dajesz! Jak na nasze "konserwatywne" forum to niezła awangarda z tym czeskim malowaniem Po prostu prowokator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 17 Kwietnia 2016 Share Napisano 17 Kwietnia 2016 Hobbystycznie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 17 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2016 No chyba nie jest aż tak żle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 18 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2016 Akcenty na stateczniku pomalowane. created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi