Dumo Posted March 6, 2016 Share Posted March 6, 2016 Witam serdecznie, szybka budowa prosto z pudła, jak dobrze pójdzie w następnym tygodniu malowanie Wybaczcie za jakość zdjęć, chwilowo nie mam warunków... :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinpiot Posted March 6, 2016 Share Posted March 6, 2016 Chętnie popatrzę. Hetzer jeździ za mną już jakiś czas. Nawet jednego wyczaiłem (taki od Edka - z wnętrzem), a potem się okazało, że nie można bo kupić jednak. A że przy tym wypuście każdy inny jakiś taki prosty się wydaje, to nie kupiłem żadnego. Tak wiec będę patrzył i sycił oczy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irgr Posted March 6, 2016 Share Posted March 6, 2016 Zapomnij o Eduardzie. Hetzer w wykonaniu Japończyków jest aktualnie najlepszym modelem tego pojazdu na rynku =P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cooper69 Posted March 6, 2016 Share Posted March 6, 2016 Co do wersji wczesnej to Academy słyszałem, że jest najlepsza. To jest wersja średnia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dumo Posted March 6, 2016 Author Share Posted March 6, 2016 Zdecydowanie najlepszy hetzer, można go zbudować bez problemu w jeden dzień. Nic dokupować ogólnie nie trzeba, przydałaby się tylko fototrawiona siatka na wlot powietrza na płycie silnika. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tenggeri Posted March 6, 2016 Share Posted March 6, 2016 Robiłem wczesnego Hetzera Academy i polecam z czystym sumieniem. Składa się jak Tamka i ma w zestawie fototrawiony wlot i maski do malowania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted March 6, 2016 Share Posted March 6, 2016 Trochę późno ale dobrze ze jesteś. Jakie malowanie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hypnos82 Posted March 6, 2016 Share Posted March 6, 2016 Jak go nie było, to nie było A teraz wystawia od razu dwa warsztaty ;-) Czekam na dalsze etapy prac Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dumo Posted March 7, 2016 Author Share Posted March 7, 2016 Możecie mi doradzić jakieś fajne malowanie?? Najlepiej dwubarwne ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted March 7, 2016 Share Posted March 7, 2016 Po cichu liczyłem na ambush, ale już wiem że nie wchodzi w grę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tenggeri Posted March 7, 2016 Share Posted March 7, 2016 Trochę skucha z tym dwubarwnym kamo. Jeśli robisz mertyoryczny pojazd to w grę wchodzi tylko trójkolorowy ambush :P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dumo Posted March 7, 2016 Author Share Posted March 7, 2016 Robię mały projekcik relaksacyjny Znalazłem coś takiego i chyba pójdę w tę stronę: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cesarz Posted March 7, 2016 Share Posted March 7, 2016 Cześć Rafał, Wygląda ładnie ale mam nadzieję, że zdajesz sobie sprawę z faktu, iż Hetzery w tej wersji miały kamuflaż malowany w fabryce który był ostrokrawędziowy. Czyli robisz SF ? Pzdr, Mariusz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dumo Posted March 8, 2016 Author Share Posted March 8, 2016 Były malowania bez ambushu ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cesarz Posted March 8, 2016 Share Posted March 8, 2016 Tak, były. Pzdr, Mariusz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cesarz Posted March 10, 2016 Share Posted March 10, 2016 Oczywiście masz rację, mój błąd Ta wersja tylko ostrokrawędziowy, fabryczny ambush. Nie wiem czemu mi się ubzdurało, że Tamiya to wersja późna, tak czy inaczej na razie jest SF. Przepraszam Rafał za zamieszanie. Pzdr, Mariusz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dumo Posted March 11, 2016 Author Share Posted March 11, 2016 Straszna lipa bo mi się nie podoba ambush..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dumo Posted November 6, 2016 Author Share Posted November 6, 2016 Będzie malowanie SF Baza gotowa: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted November 6, 2016 Share Posted November 6, 2016 Malowałeś go XF-60. Jak tak to ze słoika, albo rozjaśniałeś? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dumo Posted November 6, 2016 Author Share Posted November 6, 2016 Czyste xf60, rozcieńczanie thinnerem tamiyi. Kamo gotowe: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted November 7, 2016 Share Posted November 7, 2016 Ciekawe kolory masz. Może wyjść z tego całkiem dobry efekt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dumo Posted November 8, 2016 Author Share Posted November 8, 2016 Ciekawe kolory masz. Może wyjść z tego całkiem dobry efekt. Będziem kombinować Już prawie gotowy pod washa, ważne pytanie czy mógłby mnie ktoś z Was poratować kalkomaniami z niemieckimi krzyżami ?? Gdzieś cholera zgubiłem pudełkowe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lipa Posted November 9, 2016 Share Posted November 9, 2016 Tutaj link do większego https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/b8/Jagdpanzer_Hetzer_JPG1.jpg Zdjęcie ukradłem z: http://www.wikiwand.com/fr/Jagdpanzer_38(t) Zamaluj na czarno metalizera na zewnętrznej części zębów gąsienicy. Też kiedyś popełniłem ten błąd. Dwukrotnie żeby było śmieszniej. Widać jeszcze jak obtarła się obręcz na kole jezdnym. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted November 9, 2016 Share Posted November 9, 2016 Zastanawiam się czy zęby nie miały możliwości wytrzeć się na kole napinającym? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lipa Posted November 9, 2016 Share Posted November 9, 2016 Też mi się tak kiedyś wydawało... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts