gumowy01 Posted March 23, 2016 Share Posted March 23, 2016 Witam Czas na kolejny model jaki wykonałem (ukończyłem) w tym roku, a pierwszy polonik. Sherman ARV Mk I. Model oparłem na żywicznym zestawie ModellTrans nr kat. MT-72060. Od siebie powymieniałem niektóre elementy jak wloty powietrza na górnej płycie, narzędzia saperskie, liny wykonane od podstaw. W modelu wykonałem od podstaw pełne wnętrze. Zawieszenie jak podaje producent zestawu należy wykonać z zestawu M4A1 firmy Esci/Italeri. Jest ono bardzo uproszczone. Do swojego zestawu wykorzystałem jedynie wózki z Esci koła wózków pochodzą z Calibra 72, górna płetwa wykonana jest z cienkiej blaszki wzorem zestawów z UM, gąsienice pochodzą z OKB Grigorov koło napinające i napędowe z Hellera. Pojazd w oznakowaniu Plutonu Gospodarczo Remontowego, 1 Pułku Pancernego, 1 Dywizji Pancernej z Francji w 1944r. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cooper69 Posted March 23, 2016 Share Posted March 23, 2016 Bardzo ładna i zegarmistrzowska robota. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zekar Posted March 23, 2016 Share Posted March 23, 2016 Nie lubię shermanów, ale ten wykonany jest perfekcyjnie, bardzo dobra robota Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gumowy01 Posted March 25, 2016 Author Share Posted March 25, 2016 Dzięki Panowie za pozytywny odbiór Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lipstein Posted March 25, 2016 Share Posted March 25, 2016 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hiwis Posted March 25, 2016 Share Posted March 25, 2016 Kolejny świetny model kolego Arturze Gratuluję prestiżowego wyróżnienie - śliczny diamencik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gerd Posted March 25, 2016 Share Posted March 25, 2016 ....znowu Sherman Gratuliren wungla! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
erolo2000 Posted March 30, 2016 Share Posted March 30, 2016 Cacany Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zakurzony Posted March 31, 2016 Share Posted March 31, 2016 Nieodmiennie pod wrażeniem, tak wykonania, jak i merytorycznej wierności. Gratulacje! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts