gumowy01 Napisano 23 Marca 2016 Share Napisano 23 Marca 2016 Witam Czas na kolejny model jaki wykonałem (ukończyłem) w tym roku, a pierwszy polonik. Sherman ARV Mk I. Model oparłem na żywicznym zestawie ModellTrans nr kat. MT-72060. Od siebie powymieniałem niektóre elementy jak wloty powietrza na górnej płycie, narzędzia saperskie, liny wykonane od podstaw. W modelu wykonałem od podstaw pełne wnętrze. Zawieszenie jak podaje producent zestawu należy wykonać z zestawu M4A1 firmy Esci/Italeri. Jest ono bardzo uproszczone. Do swojego zestawu wykorzystałem jedynie wózki z Esci koła wózków pochodzą z Calibra 72, górna płetwa wykonana jest z cienkiej blaszki wzorem zestawów z UM, gąsienice pochodzą z OKB Grigorov koło napinające i napędowe z Hellera. Pojazd w oznakowaniu Plutonu Gospodarczo Remontowego, 1 Pułku Pancernego, 1 Dywizji Pancernej z Francji w 1944r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 23 Marca 2016 Share Napisano 23 Marca 2016 Bardzo ładna i zegarmistrzowska robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 23 Marca 2016 Share Napisano 23 Marca 2016 Nie lubię shermanów, ale ten wykonany jest perfekcyjnie, bardzo dobra robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 25 Marca 2016 Autor Share Napisano 25 Marca 2016 Dzięki Panowie za pozytywny odbiór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 25 Marca 2016 Share Napisano 25 Marca 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 25 Marca 2016 Share Napisano 25 Marca 2016 Kolejny świetny model kolego Arturze Gratuluję prestiżowego wyróżnienie - śliczny diamencik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 25 Marca 2016 Share Napisano 25 Marca 2016 ....znowu Sherman Gratuliren wungla! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 30 Marca 2016 Share Napisano 30 Marca 2016 Cacany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zakurzony Napisano 31 Marca 2016 Share Napisano 31 Marca 2016 Nieodmiennie pod wrażeniem, tak wykonania, jak i merytorycznej wierności. Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi