skura82 Napisano 5 Kwietnia 2016 Share Napisano 5 Kwietnia 2016 Kto był na Wrocław Model Show 2016 to pewnie już widział... teraz chciałbym pokazać pozostałym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 5 Kwietnia 2016 Share Napisano 5 Kwietnia 2016 Jak na 1dioramę to bardzo udana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Kwietnia 2016 Share Napisano 7 Kwietnia 2016 Bardzo udana praca, szczególnie biorąc pod uwagę że to pierwsza diorama oraz skalę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roy P Napisano 7 Kwietnia 2016 Share Napisano 7 Kwietnia 2016 Bardzo ładnie 8-) Kiedy następna? I jaka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skura82 Napisano 7 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2016 Dziękuję, cieszę się, że komuś się jednak podoba Bardzo ładnie 8-)Kiedy następna? I jaka? Pomysłów jest wiele, ale znając życie następna zacznie powstawać w następnym sezonie, czyli jesień zima, proza życia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 7 Kwietnia 2016 Share Napisano 7 Kwietnia 2016 Podpisuję się obyma rencyma pod opiniami kolegów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 7 Kwietnia 2016 Super Moderator Share Napisano 7 Kwietnia 2016 Bardzo fajna praca! Ta skala wymaga bardzo wiele uwagi - myślę, że wybrnąłeś wręcz wzorowo. Dodatkowo bardzo mi pasuje czerwony czajnik - dodaje tak wiele! pozdrawiam i do następnego! Christian P.S. Fajne fotki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skura82 Napisano 7 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2016 Bardzo fajna praca! Ta skala wymaga bardzo wiele uwagi - myślę, że wybrnąłeś wręcz wzorowo. Dodatkowo bardzo mi pasuje czerwony czajnik - dodaje tak wiele! pozdrawiam i do następnego! Christian P.S. Fajne fotki! A błękitne emaliowane wiaderko to już nie ;) Jeszcze raz dziękuję, za dobre słowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 7 Kwietnia 2016 Share Napisano 7 Kwietnia 2016 Fajna dioramka Mógłbyś napisać coś więcej - jakie modele, dodatki ? I czekamy na kolejne prace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skura82 Napisano 8 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2016 Fajna dioramka Mógłbyś napisać coś więcej - jakie modele, dodatki ? I czekamy na kolejne prace Wszystko zaczęło się od dragonowskiego Shermana M4A3 (76) W... to miał być prosty model bez spinki i kwitów, aby odpocząć od poważniejszych projektów. Przeglądnąłem magazynek z dodatkami i postanowiłem go troszkę upiększyć. Wykorzystałem zestaw Black Dog - dopancerzenie workami, oraz genialne gąsienice z OKB... Postanowiłem nie zagłębiać się w wysokie detalowanie modelu, w końcu miał być to relaks... teraz trochę żałuję, bo mógłby być lepszy.... no ale po pomalowaniu było już za późno... Jak już drania pomalowałem, to stwierdziłem że mógłbym zrobić mu podstawkę... Po kilku próbach koncepcyjnych stanęło na całkiem sporym (21cm x 21cm) terenie ze strumieniem, drzewkami, piechociarzami i porzuconą panterą... czyli moja pierwsza, prawdziwa diorama ;) Pantera to z również Dragon, Panther G early w/zimmerit, jedyną moją ingerencją w zestaw, to wymiana pancernych osłon bocznych na cienką blaszkę miedzianą, którą znalazłem w magazynku. Piechota to fantastyczne figurki odlane w białym metalu firmy CP Models, baaaaardzo polecam, z kolei załoganci to nie produkowany już zestaw Caliber72, wzbogacony o kalkomanie własnej produkcji Teren powstał ze styropianu, wymodelowanego szpachlą akrylową i przylepioną przesianą ziemią oraz drobnymi kamyczkami nazbieranymi pod domem. Super zabawę miałem ze ściółką, kombinowałem jak koń pod górkę z różnymi materiałami, aż w końcu nazbierałem suchych liści i zmieliłem blenderem, całość przykleiłem na wikol, efekt wyszedł genialny i bardzo realistyczny, polecam. Drzewka, to sosny i świerki z FREON Woda i kałuże to Still Water Vallejo, nie polecam, badziewie i tyle w temacie... Śnieg to soda klejona na lakier bezbarwny, całkiem przyzwoicie to wyszło. A najwięcej frajdy, to chyba na sam koniec przyniosły mi dwa smaczki, czajniczek oraz emaliowane wiaderko, poniżej jeszcze nie pomalowane Na WMS 2016 model dostał cztery pieczątki, niestety to nie wystarczyło, żeby na tle konkurencji dostać wyróżnienie, kto był we Wrocławiu w tym roku, to wie o czym mówię... klasa dioram jak zawsze bardzo mocno obsadzona, zwłaszcza pięknymi pracami w 1:35. To by było na tyle ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 8 Kwietnia 2016 Share Napisano 8 Kwietnia 2016 Fantastyczna robota, bardzo mi się podoba. Natomiast łączenie w jednej kategorii dioram w skali 1:35 i 1:72 to nie jest dobre rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cesarz Napisano 12 Kwietnia 2016 Share Napisano 12 Kwietnia 2016 Piękna diorama, no i mój ulubiony temat, gratulacje, Pzdr, Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 17 Kwietnia 2016 Share Napisano 17 Kwietnia 2016 skura82 - jak na pierwszą dioramę to super wyszło Szczególnie że to 72. Bardzo mi się zieleń podoba. Jedyne do czego miałabym się przyczepić to ten "sznurek" mocujący klamoty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skura82 Napisano 21 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2016 skura82 - jak na pierwszą dioramę to super wyszło Szczególnie że to 72. Bardzo mi się zieleń podoba. Jedyne do czego miałabym się przyczepić to ten "sznurek" mocujący klamoty Dziękuję ;) Masz może coś lepszego, co imitowałoby "sznurek" w 72, chętnie zastosowałbym w przyszłości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 21 Kwietnia 2016 Share Napisano 21 Kwietnia 2016 Ogólnie to chyba tylko jakąś giętką żyłkę, co do grubości to już musiałbyś dobrać sam. Z takimi sznurkami czy szerokopojętymi materiałami niciopodobnymi jest taki problem że z czasem szybko się "mechacą" i rozłażą w efekcie czego bardzo kiepsko to wygląda. Swego czasu próbowałem różnych eksperymentów jak lakierowanie ich czy nasączanie jakimiś utrwalaczami ale efekty były mizerne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skura82 Napisano 22 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2016 Problem w tym, że nić nylonowa jaką użyłem się nie mechaci... według mnie wygląda jak lina konopna z w skali, żyłka jest gładka, bez faktury, a do tego się błyszczy, odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 22 Kwietnia 2016 Share Napisano 22 Kwietnia 2016 OK - zatem przepraszam za zamieszanie, mój błąd - wydawało mi się że to jakiś produkt "sznurkowy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi