lejgo_inc Posted April 8, 2016 Share Posted April 8, 2016 Raz na sto lat skończę jakiś model. Wtedy wygląda mniej więcej o tak: (ostatnie poprawki:) i już można przewijać: Wystarczy już, i tak byliście cierpliwi. Teraz na cmentarzysko: Jakby kogoś interesowała relacja z budowy to jest do poczytania w języku odmiennym here. W skrócie wygląda to tak że Dragonowi zaszpachlowałem transzeje podziałowe, wstawiłem trochę mosiądzu, potem było dużo szpachlowania i szlifowania, mała katastrofa lotnicza, śledztwo, jedna komisja, druga, potem znowu szpachlifowanie, potem długa przerwa i w końcu się jakoś zmobilizowałem żeby to jednak skończyć. Linie i cieniowanie ogona - ołówek i trzęsąca się ręka. Wypróbowałem AK Xtreme Metal i są spoko. Blaszki będą dostępne, niech się tylko Marek z nimi upora. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Solo Posted April 8, 2016 Share Posted April 8, 2016 Zgrabniutki model no i dowiedziałem się że w ogóle taka maszyna istniała - walor edukacyjny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikele Posted April 8, 2016 Share Posted April 8, 2016 No jak się ogląda warsztaty w 1:48 to zgroza. Modelarski survival. A tego bzyka można było w zeszły weekend we Wrocławiu pooglądać. Pchełka, a zwracała uwagę. Fajny model. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skura82 Posted April 8, 2016 Share Posted April 8, 2016 Coś pięknego, podziwiałem na WMS 2016... podstawka bardzo mi przypadła do gustu ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cezarek Posted April 8, 2016 Share Posted April 8, 2016 Rzadki model i temat bardzo oryginalny! Bardzo mi się podoba! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piecu_KP Posted April 10, 2016 Share Posted April 10, 2016 Na samolotach znam się jeszcze mniej niż na pojazdach ale jest to bardzo ciekawa maszyna i ta galeria zachęciła mnie do poszukania więcej informacji na jego temat. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karambolis8 Posted November 16, 2016 Share Posted November 16, 2016 Bardzo ciekawa konstrukcja i super wykonanie. Szacun za rzeźbienie w przezroczystym plastiku ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lejgo_inc Posted November 16, 2016 Author Share Posted November 16, 2016 rzeźbienie w przezroczystym plastiku ;) ...taka wymyślna forma tortur. Mam w szafie jeszcze X-1 również z przezroczystego tworzywa, skądinąd pokrętna logika Dragona sprawiła że kadłub jest z gładkiego plastiku, a oszklenie kabiny jest matowe. Z góry dziękuję za cierpliwość wobec przeniesionych tu starych galerii - obiecuję wkrótce* zaprezentować coś nowego. * - trwają negocjacje w/s definicji "wkrótce" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts