Jump to content

Douglas X-3 Stiletto, 1/144 (Dragon+Shelf Oddity)

lejgo_inc
 Share

Recommended Posts

Raz na sto lat skończę jakiś model. Wtedy wygląda mniej więcej o tak:

(ostatnie poprawki:)

x3_r_02.jpg

x3_r_23.jpg

i już można przewijać:

x3_r_05.jpg

x3_r_06.jpg

x3_r_07.jpg

x3_r_08.jpg

x3_r_09.jpg

x3_r_10.jpg

x3_r_11.jpg

x3_r_12.jpg

x3_r_13.jpg

x3_r_14.jpg

x3_r_15.jpg

x3_r_16.jpg

x3_r_17.jpg

x3_r_18.jpg

x3_r_19.jpg

Wystarczy już, i tak byliście cierpliwi.

Teraz na cmentarzysko:

x3_r_21.jpg

Jakby kogoś interesowała relacja z budowy to jest do poczytania w języku odmiennym here. W skrócie wygląda to tak że Dragonowi zaszpachlowałem transzeje podziałowe, wstawiłem trochę mosiądzu, potem było dużo szpachlowania i szlifowania, mała katastrofa lotnicza, śledztwo, jedna komisja, druga, potem znowu szpachlifowanie, potem długa przerwa i w końcu się jakoś zmobilizowałem żeby to jednak skończyć. Linie i cieniowanie ogona - ołówek i trzęsąca się ręka. Wypróbowałem AK Xtreme Metal i są spoko. Blaszki będą dostępne, niech się tylko Marek z nimi upora.

Na samolotach znam się jeszcze mniej niż na pojazdach ale jest to bardzo ciekawa maszyna i ta galeria zachęciła mnie do poszukania więcej informacji na jego temat.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

• 7 months later...
rzeźbienie w przezroczystym plastiku ;)

...taka wymyślna forma tortur. Mam w szafie jeszcze X-1 również z przezroczystego tworzywa, skądinąd pokrętna logika Dragona sprawiła że kadłub jest z gładkiego plastiku, a oszklenie kabiny jest matowe.

Z góry dziękuję za cierpliwość wobec przeniesionych tu starych galerii - obiecuję wkrótce* zaprezentować coś nowego.

* - trwają negocjacje w/s definicji "wkrótce"