Maks Benson Napisano 14 Kwietnia 2016 Share Napisano 14 Kwietnia 2016 (edytowane) Witajcie, Krótko i na temat... awaria mechaniczna kompresora ADLER AD-4000. Foto usterki poniżej. Dystrybutor i serwis firma "Mar" twierdzi, że się wysłużył a cześć zamiennych w postaci łożyska nie ma w swojej ofercie. Szczerze i otwarcie twierdzą "trzeba kupić nowy". Poratujcie dobrą radą co można i gdzie można kupić aby zreanimować ten niespełna 2 letni kompresor bo czuje, że ma jeszcze w sobie moc do pracy ;). Może jakiś zamiennik łożyska? I to co pozostało z łożyska... Z góry dziękuje za pomoc. Edytowane 15 Kwietnia 2016 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 14 Kwietnia 2016 Share Napisano 14 Kwietnia 2016 Nie widać zdjęć, więc zapytam wprost: czy to łożysko toczne (kulkowe)? Jeśli tak to spisz z niego typ i spróbuj w sklepie z częściami AGD. Oczywiście lepiej iść do wyspecjalizowanego punktu, lub poszukać w necie. Na przykład tu: łożyska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maks Benson Napisano 14 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2016 Poprawiłem fotki, chyba za duże wstawiłem...tak to łożysko kulkowe ale o nr zapominj, dzięki za wskazówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 14 Kwietnia 2016 Super Moderator Share Napisano 14 Kwietnia 2016 tak to łożysko kulkowe ale o nr zapominj Na niektórych łożyskach "No name" nie nanoszone są numery. Z tym nie ma problemu, wyciągnij łożysko i zabierz je ze sobą do sklepu. Gość pomierzy suwmiarką i dopasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 15 Kwietnia 2016 Share Napisano 15 Kwietnia 2016 Popatrz w tym sklepie.Te wszystkie kompresory są bardzo podobne do siebie; http://www.aerograf-fengda.pl/kompresory-powietrza-aerograf-fengda-sprezarka/4 http://www.aerograf-fengda.pl/pl/p/Czesci-zamienne-do-kompresoru-Lozysko/3709 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maks Benson Napisano 15 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2016 Dziękuje za podpowiedzi. Poszło zapytanie o łożysko. Ps Co jest z tymi zdjęciami, raz je widać raz nie?? Poszły z Picasa, jak jestem tam zalogowany to je widać, jak się wyloguję to dupa i nikt nic nie widzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 15 Kwietnia 2016 Share Napisano 15 Kwietnia 2016 Nie dałeś im uprawnień publicznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maks Benson Napisano 15 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2016 dzięki... teraz powinno hulać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 15 Kwietnia 2016 Share Napisano 15 Kwietnia 2016 Nie jestem pewien, bo zdjęcia nie są zbyt ostre, ale chyba obie bieżnie zostały w kompresorze. Na zdjęciu łożyska widać tylko kulki, rozwalony koszyczek i osłonę. Na tej podstawie nikt Ci łożyska nie dobierze. Samo łożysko jak koledzy pisali to betka. Na pewno typowe kulkowe dwustronnie zamknięte. Ale najpierw trzeba ściągnąć bieżnię wewnętrzną z wału silnika i wybić bieżnię zewnętrzną z korbowodu. Potem, nowe łożysko można wbić w korbowód, albo lepiej zamrozić je azotem i włożyc na zimno. Więc lepiej poszukac kogoś kto to zrobi. PS. Z serwisem MAR też miałem do czynienia i nie mam o nich dobrego zdania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 15 Kwietnia 2016 Share Napisano 15 Kwietnia 2016 … Z serwisem MAR też miałem do czynienia i nie mam o nich dobrego zdania.Potwierdzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi