LordDisneyland Napisano 18 Stycznia 2017 Share Napisano 18 Stycznia 2017 "No wiesz, moim zdaniem to jedna z najlepiej wyglądających maszyn bojowych z tego okresu ." Święta racja. Planujesz jakąś podstawkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 18 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2017 Podstawka będzie, fragment brukowanej ulicy. Jest też w planie grupka węgierskich czołgistów. Pozdrawiam Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 18 Stycznia 2017 Share Napisano 18 Stycznia 2017 Podstawka będzie, fragment brukowanej ulicy. Jest też w planie grupka węgierskich czołgistów. Pozdrawiam Hubert Polecam figurki węgierskiej firmy Resination. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 18 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2017 Polecam figurki węgierskiej firmy Resination. Dzięki, kupiłem już wesołą kompanię z MiniArtu - to będą moje pierwsze figury w życiu, szkoda psuć żywice. Pozdrawiam Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 22 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2017 Prysnąłem raz jeszcze podkładem (Chaos Black), z uwagi na doklejone blaszkowe części. Zabezpieczyłem też otwory w kadłubie, podkleiłem je taśmą malarską, przyciętą do kształtu z nadmiarem około 5 mm w każdą stronę. To działa Pozdrawiam Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 23 Lutego 2017 Autor Share Napisano 23 Lutego 2017 Pomalowany podkładowym zielonym Hataki. Teraz czas na rozjaśnienia. Pozdrawiam Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 23 Lutego 2017 Share Napisano 23 Lutego 2017 Widzę Hubercie, że już bliżej niż dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 23 Lutego 2017 Autor Share Napisano 23 Lutego 2017 Widzę Hubercie, że już bliżej niż dalej Ano, bliżej. Wolno to idzie, ale ku końcowi. A te farby z Hataki nie są w sumie złe, trzeba bardzo mocno rozcieńczać, dzięki czemu łatwiej uzyskać cieniowanie korzystając z czarnego podkładu. W naturze wygląda to naprawdę nieźle. Pozdrawiam Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 25 Lutego 2017 Autor Share Napisano 25 Lutego 2017 Dodałem trochę rozjaśnień, ale nie za dużo. Pozdrawiam Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 23 Października 2017 Autor Share Napisano 23 Października 2017 Wreszcie poskładałem osłony. Niestety, Surfacer się skończył właśnie przy ich gruntowaniu i splunął na nie brzydko, trzeba będzie jakoś temu zaradzić. Druga strona też zrobiona, ale zawieszki w większości nie trafiały w haczyki i trzeba było je pozrywać, aby dopasować się do mocowań w osłonach. Dziwne, bo z tej strony jest OK... Ta strona oczywiście będzie finalnie wyglądać inaczej, a płyty osłon zostaną rozdzielone. Pozdrawiam Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fisher Napisano 23 Października 2017 Share Napisano 23 Października 2017 Pierwszy raz widzę tego brzydala, ale to chyba miłość od pierwszego wejrzenia Ma jakiś urok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 26 Listopada 2017 Share Napisano 26 Listopada 2017 Coś ucichło. Ja robię właśnie siedemdwójkę Toldi IIa i kompletuję farby do trójbarwnego kamuflażu. Na razie bazowa zieleń to Tamiya XF-61. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 26 Listopada 2017 Share Napisano 26 Listopada 2017 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 26 Listopada 2017 Autor Share Napisano 26 Listopada 2017 Ucichło na chwilę - trzeba skończyć modele konkursowe, a poza tym mam teraz "fazę" na lotnictwo. Ale Zrinyi czeka na swoją kolej bardzo blisko warsztatu, więc niebawem ciąg dalszy. PS. Fajny maluch Z pozdrowieniami Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 6 Grudnia 2017 Share Napisano 6 Grudnia 2017 Na wypadek, gdybyś kontynuował budowę, mam temat farb. Od kolegi z Węgier dostałem zestaw AK Interactive do węgierskiej pancerki. Porównując z Hataka, są to zupełnie inne odcienie. Tu porównanie. Mało profesjonalne, wiem. Dolne to Hataka, górne to AK Interactive. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 6 Grudnia 2017 Share Napisano 6 Grudnia 2017 Dopasowałem odcienie Gunze. Wychodzi na to, że najlepszym dopasowaniem są odcienie do niemieckiej pancerki. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 6 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2017 Dzięki - prace oczywiście będą kontynuowane. Tym kolorom pewnie się przyglądnę, gdy wezmę się za Turana. W przypadku Zrinyi i Toldiego zostanę chyba przy Hatace - zielony wygląda OK, a Toldi ma być muzealny, więc kolory mogą być "od czapki". Z pozdrowieniami Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 1 Września 2019 Autor Share Napisano 1 Września 2019 Trzy lata minęły, jak z bicza trzasł Powoli trzeba go kończyć. Jeszcze trochę tyrania, klamoty... Z pozdrowieniami Hubert 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 11 Marca 2020 Autor Share Napisano 11 Marca 2020 ... i wesoła kompania do towarzystwa. W tym wypadku, towarzyszyła mi w hotelu, w podróży służbowej, ale nie rozrabiali. Ten model buduje się tak długo, że nie będę musiał symulować na nim kurzu, mimo że stoi w gablotce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi