jakub476 Napisano 1 Maja 2016 Share Napisano 1 Maja 2016 Klasa 3 - Pojazdy cywilne Specjalna 1 - Najlepsza interpretacja tematu konkursowego Specjalna 2 - Najlepsza relacja z prac warsztatowych Specjalna 5 - najlepsza praca w klasach 1,2,3,4,5 zbudowana w oparciu o model Tamiya Po zimowym konkursie prawie odrazu zacząłem myśleć co w następnym... Było parę pomysłów jak R33, EVO IX, EVO X, F12... Padło na EVO V w myśl, że ciekawie będzie budować na bazie tego samego. Pudełko to samo. Ale zawartość trochę inna. Tym razem chcę zbudować EVO V, którego Tamiya nie robi cywilnego kupiłem więc cywilne VI i V WRC i po podmieniałem części. (Żadna część nie jest odcięta od wypraski, mam nadzieje że mi nie skrócicie czasu.) Ogólna wizja: A tak ma wyglądać przedni zderzak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 1 Maja 2016 Share Napisano 1 Maja 2016 Kibicuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 1 Maja 2016 Share Napisano 1 Maja 2016 Kolejny konkursowy Lancer Zimowy był super, a ten jak nawiązuje do tematu konkursu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 1 Maja 2016 Autor Share Napisano 1 Maja 2016 Typowy letni Time Attack. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 1 Maja 2016 Share Napisano 1 Maja 2016 Załóż mu slicki, nie będzie wątpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 1 Maja 2016 Share Napisano 1 Maja 2016 Czekam niecierpliwie na każdą aktualizację, w zimowym konkursie nie zawiodłem się dopingując Twój projekt;] Więc i Tu powodzenia i siadam w pierwszym rzędzie!! P.S. Miałem takie "zamarzenie" żeby samemu wystartować w następnym konkursie ale czas za szybko zleciał, chociaż może uda mi się coś zacząć ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 1 Maja 2016 Share Napisano 1 Maja 2016 mało brakowało a miałbyś kolegę-konkurenta poniewż zamierzałem wystartować z jednym modelem w dwóch konkursach ale okazłao się to niezgodne z regulaminem więc w tym konkursie pokarzę tradycyjnie jakąś latającą sklejankę; a Mitsubishi pokażę na http://www.modelowanie.fora.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 3 Maja 2016 Autor Share Napisano 3 Maja 2016 Wszystko co trzeba przed malowaniem przyklejone, linie pogłębione, oszlifowany kilka razy. Jeszcze rozkminiam, czy urealniać miejsce pod rejestracje z przodu i czy płetwy na dach wklejać teraz czy po malowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 3 Maja 2016 Share Napisano 3 Maja 2016 Mam trochę deja vu patrząc na zdjęcia lancera w podkładzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 3 Maja 2016 Share Napisano 3 Maja 2016 Hah nie ty jeden masz to deja vu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 4 Maja 2016 Autor Share Napisano 4 Maja 2016 Skoro macie déjà vu, pominąłem kilka etapów. Napisy na halogenach wystawiły mnie na niezłą próbę cierpliwości... Uwierzycie, że pogłębiałem je igłą? Jutro jak doschnie zapuszczę je i zobaczymy czy się to powiodło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 4 Maja 2016 Share Napisano 4 Maja 2016 Ładny kolorek jaka to farba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 4 Maja 2016 Autor Share Napisano 4 Maja 2016 Gunze C3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 4 Maja 2016 Share Napisano 4 Maja 2016 Napisy na halogenach wystawiły mnie na niezłą próbę cierpliwości... Uwierzycie, że pogłębiałem je igłą? Masochista... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 6 Maja 2016 Autor Share Napisano 6 Maja 2016 Kolor finalnie położony, na nim jedna warstwa bezbarwnego. Napisy z przodu nie wyglądają tak jak bym chciał... Nie wiem może wydrukuje czarne napisy evolution, a może nakleję jakieś ralliart... W kwestii dalszego malowania bezbarwnym, teraz chwila przestoju bo chyba uprę się na drukowanie tych kalkomanii na tylne drzwi. Projekt chyba ogarnie mi znajomy, polecicie kogoś kto wydrukuje z białym podkładem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 8 Maja 2016 Autor Share Napisano 8 Maja 2016 Tak jak w zimowym zabrałem się za wiercenie otworów w podwoziu. A żeby potem znów 3 raz tego nie porównywać to przy okazji zrobiłem podwozie do innego evo i dziś oba pomalowałem. To niebieskie dostanie jeszcze warstwę claru jakby ktoś chciał marudzić na fakturę. :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 11 Maja 2016 Share Napisano 11 Maja 2016 Kalki z białym podkładem robi Melius Manu, bez problemu drukują 1 kpl, bo mają maszynę która kladzie biały. Inni do których ja się zwracałem, biały robią sitodrukiem, co przy jednej sztuce jest absolutnie nieopłacalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 11 Maja 2016 Autor Share Napisano 11 Maja 2016 Tak tylko, że według cennika, bez projektu musiałbym zapłacić 36zł. Zobaczę jeszcze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 14 Maja 2016 Autor Share Napisano 14 Maja 2016 Dzięki pomocy Mikele, kalki zamówione, projekt już zatwierdzony i czekam. Powycinałem dziś wszystkie części podwozia i wstępnie zapodkładowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 16 Maja 2016 Autor Share Napisano 16 Maja 2016 Dodane przewody, zbiornik i brudzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 16 Maja 2016 Share Napisano 16 Maja 2016 ładnie to wszystko wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 20 Maja 2016 Autor Share Napisano 20 Maja 2016 Fotografowanie czerwonego często wychodzi tak sobie... Ale czerwony przykurzony czarnym jeszcze gorzej. W galerii spędzę na tym więcej czasu, a dzisiaj wygląda to tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 31 Maja 2016 Autor Share Napisano 31 Maja 2016 Komplet do EVO także powstał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 1 Czerwca 2016 Share Napisano 1 Czerwca 2016 Osiemnastki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 1 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2016 Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi