Gibon87 Napisano 6 Czerwca 2016 Share Napisano 6 Czerwca 2016 wow profi robota kibicuje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 19 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2016 (edytowane) W tygodniu przyszły kalkomanie. Obawiałem się, że żółty na czerwonym nie wyjdzie, ale jednak jakość kalek jest ok i nie było problemu, Tak to dziś wygląda, na dniach przeszlifuje jeszcze nierówności i schodek i dam ostatnią warstwę bezbarwnego. Edytowane 19 Czerwca 2016 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 19 Czerwca 2016 Share Napisano 19 Czerwca 2016 Grubaśne to Evo się szykuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 26 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 26 Czerwca 2016 W poniedziałek położyłem ostatnią warstwę bezbarwnego. Dziś udało mi się skończyć tylne zawieszenie. A jakiś czas temu udało się odlać tłumik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 26 Czerwca 2016 Share Napisano 26 Czerwca 2016 Złożone wszystko razem wygląda baaaardzo fajnie Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 27 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2016 Felgi gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 28 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 28 Czerwca 2016 Share Napisano 28 Czerwca 2016 fajny kolorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 29 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2016 Udało się dobrać hamulce. Seryjne z R34 Tamiyi do tego blaszka Crazy Modeler, kalki na przednich Hobby Design, tylnych Tamiya, dorobiłem odpowietrzniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 8 Lipca 2016 Autor Share Napisano 8 Lipca 2016 W piątek tydzień temu zabrałem się za polerkę, wyszła dobrze pomijając przetarcie na klamce ale to była drobnostka którą naprawiłem w 5 minut, potem odkryłem lekkie nattarcie koloru kalkomanii, i zdecydowałem, że nakleję jeszcze raz i pomaluje drzwi bezbarwnym. Po poprawce klamki chciałem po polerce odświeżyć panel lines, zapuściłem je czarną emalią, nasączyłem patyczek i zacząłem ścierać, ku mojemu zdziwieniu zobaczyłem na patyczku czerwony kolor... Okazało się, że pomyliłem benzynę z nitro... Odstawiłem model na noc żeby przetarte nitrem miejsce stwardniało. W sobotę rano wziąłem kastę, przeszlifowałem gąbką i zrobiłem coś czego robić nie powinienem i dobrze o tym wiedziałem... Poprawiłem PL na zmatowionej budzie co skutkowało czarnymi plamami... Podmalowywanie by musiało być z mgłą białego więc na modelu była by zbyt gruba warstwa farby... Powędrował do Dot'a... Jeszcze tego samego dnia wieczorem dostał warstwę podkładu, szlifowanie, poprawki linii. I tu skoro byłem znów na początku postanowiłem wyryć linie podziału dokładek i podciąłem rogi zderzaka aby potem wkleić splitter. I dziś położyłem ostatnią warstwę bezbarwnego. W sobotę gdy kasta się moczyła postanowiłem nadgonić resztę elementu aby nie tracić czasu. Powstało więc wnętrze: Splitter: Pomalowałem również cienie szyb i je przyciemniłem, jednak szyby miały jakąś skazę w odlewie i po prostu się rozpadły... Na szczęście mam zapasowy kpl. A tak dzisiaj wygląda buda, lusterka i spoiler również w finalnej warstwie bezbarwnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 8 Lipca 2016 Share Napisano 8 Lipca 2016 No to miałeś ciekawe przygody ^^ A jak przyciemniasz szyby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 8 Lipca 2016 Autor Share Napisano 8 Lipca 2016 Emalia Tamiyi, tu mieszanka X-19 i X-25. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 24 Lipca 2016 Autor Share Napisano 24 Lipca 2016 Taka relacja z całego tygodnia... Zaczęło się poniedziałek od polerki... We wtorek dokończenie polerki i malowanie uszczelek, przy zdejmowaniu masek nieostrożnie zrobiłem mały odprysk na dachu, od razu posmarowałem go CA. W międzyczasie odkryłem, że Tamiya zrobiła linie podziału części spoilera obok linii podziału w 1:1, tak więc musiałem to zaszpachlować i pomalować jeszcze raz. Zabrałem się za przednie lampy. Zachciało mi się pomarańczowych kierunków. Jednak powstał głupi efekt przez grubość szkła, że pomiędzy pomarańczowym a czarna linią podziału widać białe szkło. Zdecydowałem się więc rozciąć klosze i zrobić uszczelki pomiędzy, zajęło mi to z 3h, trudno było wkleić równo lampy w dwóch częściach... Dzisiaj już dopolerowałem naprawiony dach i wkleiłem siatki we wloty. Pomalowałem spoiler pod nałożenie carbonowej kalki. Oraz tylne lampy, IC i tłumik końcowy, użyłem testowo jako podkładu humbrola, jednak już wiem, że nie zdzierżę tego czasu schnięcia i to był ostatni raz. Chrom na IC jest przygaszony Sidoluxem, a tłumik ma jeszcze kurz od malowania, chociaż nie wykluczam, że będę malował jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 24 Lipca 2016 Share Napisano 24 Lipca 2016 rozcinanie lampy - na to bym chyba nie wpadł model fajnie zaczyna wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 24 Lipca 2016 Share Napisano 24 Lipca 2016 Dobry pomysł z tymi lampami, od razu wygląda to bardziej realnie, dobrze że tym razem nie musiałeś malować budy od nowa po przetarciu :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 25 Lipca 2016 Share Napisano 25 Lipca 2016 Spoiler wygląda jakby był fajnym metalickiem malowany niżeli miał kalke cf . Może to takie ujęcie? Fajny lakier Ci na nim wyszedł. Ze spoilerem też się kiedyś kapnąłem, że Tamiya swoje, a rzeczywistość swoje i trzeba o tym pamiętam. Lepiej późno niż wcale . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 25 Lipca 2016 Autor Share Napisano 25 Lipca 2016 Spoiler wygląda jakby był fajnym metalickiem malowany niżeli miał kalke cf . Może to takie ujęcie? No właśnie pisałem, że pomalowałem, teraz na to będę kładł kalkę. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 25 Lipca 2016 Autor Share Napisano 25 Lipca 2016 I już oklejony, jutro pomaluje X-19. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 26 Lipca 2016 Share Napisano 26 Lipca 2016 A widzisz przeczytałem z rozpędu, że już po kalce. Tyle mówili w szkole " czytaj ze zrozumienień" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 8 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2016 Tyle elementów zostało do końca. (pomijając spryskiwacze) Liczę, że jutro koniec i biorę się za NSX. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 8 Sierpnia 2016 Share Napisano 8 Sierpnia 2016 Ostatnie zdjęcie " w barwach narodowych " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 11 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2016 Skończony! Bardzo mi się podoba, jutro wrzucę galerie. PS Jutro z retuszuję siatkę obok znaczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 11 Sierpnia 2016 Share Napisano 11 Sierpnia 2016 Kurka blada. Wygląda jak żywy. Serio, nie spodziewałem się że model cywila tak mi się może spodobać. Moje gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hemi303 Napisano 11 Sierpnia 2016 Share Napisano 11 Sierpnia 2016 Dobrze, że Ci się podoba. Mi też się podoba. Nawet bardzo. Przez cały warsztat nic się nie odzywałem czekając na efekt końcowy. BOMBA. Głosik będzie oddany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokos85 Napisano 12 Sierpnia 2016 Share Napisano 12 Sierpnia 2016 Bardzo ładne EVO Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi