ministersan Napisano 1 Maja 2016 Share Napisano 1 Maja 2016 Klasa 1 - Samoloty i śmigłowce Specjalna 1 - Najlepsza interpretacja tematu konkursowego Specjalna 2 - Najlepsza relacja z prac warsztatowych Długo myślałem, co wybrać: RF-4E, Cougara 6x6, czy AH-1Z. Ale ponieważ wiatraków zawsze jest dużo mniej niż samolotów (a szkoda), dla równowagi zdecydowałem się na wiatrak. Powiązanie z latem: Złoty i czerwony kolor zawsze kojarzy mi się z latem. Wypraski jeszcze w folii. Przepraszam za jakość zdjęć, zrobione na szybko, żeby otworzyć warsztat i nie zmienił zdania Wczoraj odebrałem lampy, żarówki - jeszcze tylko przygotuje tło i mam nadzieję, że przyszłe fotki będą lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 1 Maja 2016 Share Napisano 1 Maja 2016 Przepraszam za jakość zdjęć, zrobione na szybko, żeby otworzyć warsztat i nie zmienił zdania Grunt to motywacja Fajny temat na model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 1 Maja 2016 Share Napisano 1 Maja 2016 Zainwestuj jeszcze parę zł w biały brystol i będzie super Model ciekawy, sam się nad nim zastanawiam, więc tym bardziej będę śledził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 1 Maja 2016 Share Napisano 1 Maja 2016 Tak, maszyna kapitalna, ciekawi mnie jak się będzie składać ten model, bo jeśli kiedyś kupię jakiś heli, to tylko tego Vipera. Powodzenia i pamiętaj, jeśli coś w modelu Kitty Hawk nie pasuje, nie styka, to tylko brutalna siła może pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ministersan Napisano 1 Maja 2016 Autor Share Napisano 1 Maja 2016 Prace ruszyły. Na razie mam dostępny tylko telefon, ale mam nadzieję, że lampy i tło trochę poprawiły jakość zdjęć. Cały czas próbuję i mam nadzieję, że w końcu zdjęcia będą dobre. Szczegóły modelu bardzo fajne. Trochę bawiłem się suwakami nasycenia, jasności, itd i chyba tylko pogorszyłem sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luckyLUKE Napisano 1 Maja 2016 Share Napisano 1 Maja 2016 Zacny sprzęt - widzę, że ruszyłeś z kopyta:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 1 Maja 2016 Share Napisano 1 Maja 2016 Kibicuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 2 Maja 2016 Super Moderator Share Napisano 2 Maja 2016 Fantastyczny helikopter! Bardzo jestem ciekaw tej budowy - Przyjemności! pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 2 Maja 2016 Share Napisano 2 Maja 2016 Przyłączam się do kibicujących, śmigłowiec bardzo ciekawy nie moge się już doczekać postępów warsztatowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ministersan Napisano 2 Maja 2016 Autor Share Napisano 2 Maja 2016 Kokpit spasowany na sucho. Malowanie kokpitu jeszcze nie skończone. Nadal ucze się jak zrobić dobre zdjęcie, ale chyba już lepiej. Jaki program do edycji plików raw polecacie (darmowy). Rawy chyba lepiej edytować niż jpg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 2 Maja 2016 Share Napisano 2 Maja 2016 Infranview ściągnij. Ma wszystko, co ma mieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 2 Maja 2016 Share Napisano 2 Maja 2016 Opowiadaj jak najwięcej o tym zestawie: jak spasowanie, jak się toto składa - ciekawi mnie ten model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ministersan Napisano 2 Maja 2016 Autor Share Napisano 2 Maja 2016 Jak na razie spasowanie ok. Ale kalki trochę twarde/grube. Na zegary w kabinie kilkukrotnie musiałem zapodać płyn do kalek z Tamiya. Nie jet on może tak dobry, ale do tej pory wystarczał. Wstępne spasowanie kokpitu z kabiną ok, bez żadnych problemów. Ogon i tylna osłona silników także pasuje. Trochę się namęczyłem z zamknięciem silników. Można zrobić je otwarte i wtedy nie ma problemów, przy zamknięciu trochę się musiałem nagimnastykować. Lada moment zaczynam montować blaszki zestawowe, zobaczymy jak będą pasować. Ogólnie bardzo ładny detal i jak nigdy nie za bardzo mi się nie podobał Ah-1 to w tej wersji i tak zdetalowany bardzo mi przypadł do gustu. Postaram sie dać więcej zdjęć szczegółów różnych elementów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 2 Maja 2016 Share Napisano 2 Maja 2016 Co do kalek to ja mam osobiście fatalne doświadczenia z produktami KH. Moja rada (o ile mój przypadek nie był wyjątkiem): poszukaj aftermarketowych kalkomanii do tej maszyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ministersan Napisano 9 Maja 2016 Autor Share Napisano 9 Maja 2016 Kolejne elementy składam w całość (część tylko przyłożona na sucho). Na razie żadnych niespodzianek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ministersan Napisano 18 Maja 2016 Autor Share Napisano 18 Maja 2016 Kilka fotek z prac. Przepraszam za jakość, ale raz na szybko, a drugie to w czasie zdjęć tylko poczułem, ze o coś zachaczam, a zaraz potem... ...brzdęk i została mi tylko jedna żarówka. Część elementów przyczepiona na plasteline, pozostały resztki szpachli do wyczyszczenia i co nieco podszlifować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ministersan Napisano 26 Maja 2016 Autor Share Napisano 26 Maja 2016 Warstwa podkładu pokazuje co trzeba jeszcze poprawić. Strasznie ciężko fotografuje się czarny półmat i błyszczący. Fajnie mu w czarnych kolorkach. Niestety główny wirnik jest obrotowy, ale już ogonowy jest montowany na stałe. Kitty Hawk i za takie pieniądze a się nie obraca, nieładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luckyLUKE Napisano 26 Maja 2016 Share Napisano 26 Maja 2016 A to jest co za podkład? Najpierw trzeba nałożyć grubszy szary, zrobić poprawki, spolerować, potem czarny. A dlaczego nie może być od razu czarny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ministersan Napisano 26 Maja 2016 Autor Share Napisano 26 Maja 2016 Ogólnie jako podkładu stosuje samochodowy lakier różnych firm w sprayu, a także humbrola - oczywiście aerografem. Choć ostatnio zacząłem stosować w tej roli Gunze C i też się sprawdza. Generanie użuwam półmat lub mat. Po prostu podkłady szare dedykowane mi nie leżały, nie lubiłem ich stosować. A jeśli chodzi o wirnik, to samoloty śmigłowe w większości przypadków maja montowane śmigło tak, aby się obracało. Wolę tak, bo mam możliwość różnego ustawienia choćby do zdjęcia i ogólnie tak wolę, ale oczywiście to nie tragedia, że tu takiej możliwości nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 26 Maja 2016 Share Napisano 26 Maja 2016 Dlaczego najlepiej 1500 czarny na koniec? Pod black-basing czy z jakiegoś innego powodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 26 Maja 2016 Share Napisano 26 Maja 2016 Tyle to sam wiem, bo używam szarego Surfacera 1500, ale dlaczego polecasz konkretnie czarny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 26 Maja 2016 Share Napisano 26 Maja 2016 Warto wiedzieć, kupię sobie ten czarny Surfacer. Dodaj jeszcze 4 punkt do listy zalet stosowania podkładu: w przypadku użycia szarego Surfacera, model wygląda jak komputerowy render. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 26 Maja 2016 Share Napisano 26 Maja 2016 Vader też latał szarawym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ministersan Napisano 26 Maja 2016 Autor Share Napisano 26 Maja 2016 Ok, zaopatrze się w ten czarny i zobaczymy. Choć przymierzam się do szarego podkładu samochodowego Motipa - podobno daje radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frosta Napisano 26 Maja 2016 Share Napisano 26 Maja 2016 Duza porcja wiedzy podkladowej, dzieki Atlis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi