Jump to content

Uff ale gorąco..ładuj nie marudź - KURSK lipiec 1943

Skoren86
 Share

Recommended Posts

Witam wszystkich w nowym konkursie modelarskim.

Tematów już wiele, więc i rywalizacja zaś będzie na najwyższym poziomie

Wszystkie inne moje projekty poszły w status "PAUZA", gdyż trzeba rozpocząć nowy konkursowy model. Tym razem padło na : Dragona MARDER III ausf. H.

W tym konkursie więcej przyłożę się do samego modelu i figurek, co oznacza, że nie planuje na chwile obecną żadnej dioramki.

Konkursowy in-box:

SAM_1721.JPG

SAM_1718.JPG

SAM_1722.JPG

SAM_1724.JPG

SAM_1725.JPG

Planuję dość odważne malowanie jak na moje zdolności modelarskie - SS Panzer Grenadiere Division "Leibstandarte SS Adolf Hitler"

Przechwytywanie%2Bw%2Btrybie%2Bpe%25C5%2582noekranowym%2B2016-05-01%2B145602.jpg

Pozdrawiam i do usłyszenia wieczorem.

Ja tylko II WŚ preferuje . Fakt współcześniaków tyle, że pewnie, w tym konkursie zostanę " rozjechany " przez nich jak mrówka na asfalcie :P

Pozdrawiam

Ależ sobie dziś "dobrze" zrobiłem - lepiłem od rana do teraz 22:00 . Poniżej trochę postępów:

Na początek poszła wanna i wszystko co się z nią wiązało i było w instrukcji na pierwszych stronach

SAM_1727.JPG

SAM_1728.JPG

Następnie zabrałem się za tył - reasumując trochę szczelin mam do wypełnienia płynna szpachlą

SAM_1729.JPG

SAM_1730.JPG

SAM_1734.JPG

Mały wizjer.

SAM_1731.JPG

Model posiada kompletne wnętrze, tak więc żal byłoby wszystko ukryć. Ambitnie zabrałem się za wnętrze

SAM_1733.JPG

Silnik, wał - do całości postaram się w miarę realnie dodać przewody.

SAM_1735.JPG

SAM_1737.JPG

SAM_1739.JPG

SAM_1741.JPG

Pozdrawiam i do usłyszenia

Lecisz z tematem.

Niezłe tempo. Ja wczoraj tylko zdjęcia in boxa zrobiłem.

Początki zawsze takie są później mnie weryfikuje życie i tempo spada

EDIT:

Dziś dzień nie był owocny w modelowanie, większość czasu rozkręcałem altanę na działce a modelowałem może z 2 h :(

Postęp nieduży, ale czasu jeszcze masa. Wnętrze nabiera wyglądu.

SAM_1743.JPG

SAM_1745.JPG

SAM_1747.JPG

SAM_1749.JPG

SAM_1753.JPG

Pozdrawiam

Ja jestem jeszcze na etapie składania podwozia, a tutaj już chyba zaraz będzie malowanie wnętrza. Tempo naprawdę dobre.

Do malowania wnetrza jeszcze długa droga. Co do tempa, to wykorzystuje majówkę .

Pozdrawiam

Lecimy dalej...

Zaczynam z uzupełnianiem wnętrza: kabelki, dodatki - wszystko robię według ubogiej dokumentacji . Wiązka przewodów przygotowana do późniejszego montażu.

SAM_1754.JPG

SAM_1755.JPG

SAM_1756.JPG

Pozdrawiam.

Dokładnie z możliwością zdjęcia paru elementów - takie mam założenie..... ale w realizacji może być tak, że część zostanie otwarta a tylko wieża zdejmowana.

Pozdrawiam

Nooo, to tłumaczy wykonywanie wnętrza z takimi detalami.

Żal byłoby nie odsłonić takich detali modelu . Plan ambitny mam, a i czasu jest sporo.

że część zostanie otwarta a tylko wieża zdejmowana.

Pozdrawiam

Marder nie miał wieży

Haha fakt - działo z osłoną :P

Fajnie Ci idzie z tym wnętrzem.

Postaram się detalować jak tylko mogę, na chwile obecną do weekendu przerwa z Marderem - delegacja.

Pozdrawiam

Zasiadam do oglądania bo się czaję na jakiegoś mardera:D

Owego Mardera składa się jak klocki, wszystko do siebie jak do tej pory pasuje:)

Niewielki postęp poniżej - ze względu na to, że miałem tylko godzinę czasu, wnętrze zostawiłem na później, a zabrałem się za układ jezdny.

SAM_1763.JPG

SAM_1764.JPG

Od dziś rozpocząłem jeden z większych projektów życiowych - budowa domu :/. Warsztat zatem będę musiał dzielić z budową i częstymi delegacjami. Reasumując warsztat będzie powolny, ale w 3 miesiące i 23 dni się wyrobię :P

Pozdrawiam i do usłyszenia.

Wolno...., ale mały kroczek w przód.

W dalszym ciągu dorzucam elementy do wnętrza. Większość przewodów jest z zapasem, za niedługo znajdą swoje miejsce. Przez najbliższe dwa tygodnie nic nie zrobię w modelowym warsztacie - delegacja ( tym razem nie mogę ze sobą zabrać nic do klejenia ).

SAM_1767.JPG

SAM_1768.JPG

SAM_1769.JPG

Pozdrawiam i do usłyszenia

• 2 months later...

Z przykroscia musze odpuścić ten konkurs. Budowa najwiekszej diormay mojego zycia ( czyt. stawiam dom) oraz praca na wyjazdach pochlania caly moj czas. Model bedzie kontynuowany prawdopodobnie juz w nowo powstajacym warsztacie modelarskim:) Zycze wszystkim wielu emocji podczas finalu.

Prosze o przeniesienie warsztatu do odpowiedniego dzialu.

Pozdrawiam i do szybkiego usluszenia.

Kamil