Skoren86 Napisano 1 Maja 2016 Napisano 1 Maja 2016 Witam wszystkich w nowym konkursie modelarskim. Tematów już wiele, więc i rywalizacja zaś będzie na najwyższym poziomie Wszystkie inne moje projekty poszły w status "PAUZA", gdyż trzeba rozpocząć nowy konkursowy model. Tym razem padło na : Dragona MARDER III ausf. H. W tym konkursie więcej przyłożę się do samego modelu i figurek, co oznacza, że nie planuje na chwile obecną żadnej dioramki. Konkursowy in-box: Planuję dość odważne malowanie jak na moje zdolności modelarskie - SS Panzer Grenadiere Division "Leibstandarte SS Adolf Hitler" Pozdrawiam i do usłyszenia wieczorem. Cytuj
Skoren86 Napisano 1 Maja 2016 Autor Napisano 1 Maja 2016 Ja tylko II WŚ preferuje . Fakt współcześniaków tyle, że pewnie, w tym konkursie zostanę " rozjechany " przez nich jak mrówka na asfalcie :P Pozdrawiam Cytuj
Skoren86 Napisano 1 Maja 2016 Autor Napisano 1 Maja 2016 To razem zostaniemy rozjechani W kupie siła Pozdrawiam Cytuj
Skoren86 Napisano 1 Maja 2016 Autor Napisano 1 Maja 2016 Ależ sobie dziś "dobrze" zrobiłem - lepiłem od rana do teraz 22:00 . Poniżej trochę postępów: Na początek poszła wanna i wszystko co się z nią wiązało i było w instrukcji na pierwszych stronach Następnie zabrałem się za tył - reasumując trochę szczelin mam do wypełnienia płynna szpachlą Mały wizjer. Model posiada kompletne wnętrze, tak więc żal byłoby wszystko ukryć. Ambitnie zabrałem się za wnętrze Silnik, wał - do całości postaram się w miarę realnie dodać przewody. Pozdrawiam i do usłyszenia Cytuj
dbariusz Napisano 2 Maja 2016 Napisano 2 Maja 2016 Niezłe tempo. Ja wczoraj tylko zdjęcia in boxa zrobiłem. Cytuj
Skoren86 Napisano 2 Maja 2016 Autor Napisano 2 Maja 2016 Lecisz z tematem. Niezłe tempo. Ja wczoraj tylko zdjęcia in boxa zrobiłem. Początki zawsze takie są później mnie weryfikuje życie i tempo spada EDIT: Dziś dzień nie był owocny w modelowanie, większość czasu rozkręcałem altanę na działce a modelowałem może z 2 h :( Postęp nieduży, ale czasu jeszcze masa. Wnętrze nabiera wyglądu. Pozdrawiam Cytuj
meser262 Napisano 3 Maja 2016 Napisano 3 Maja 2016 "Sie spóźniłem". Zasiadam do oglądania. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj
Irgr Napisano 3 Maja 2016 Napisano 3 Maja 2016 Ja jestem jeszcze na etapie składania podwozia, a tutaj już chyba zaraz będzie malowanie wnętrza. Tempo naprawdę dobre. Cytuj
Skoren86 Napisano 3 Maja 2016 Autor Napisano 3 Maja 2016 Ja jestem jeszcze na etapie składania podwozia, a tutaj już chyba zaraz będzie malowanie wnętrza. Tempo naprawdę dobre. Do malowania wnetrza jeszcze długa droga. Co do tempa, to wykorzystuje majówkę . Pozdrawiam Cytuj
Skoren86 Napisano 3 Maja 2016 Autor Napisano 3 Maja 2016 Lecimy dalej... Zaczynam z uzupełnianiem wnętrza: kabelki, dodatki - wszystko robię według ubogiej dokumentacji . Wiązka przewodów przygotowana do późniejszego montażu. Pozdrawiam. Cytuj
Skoren86 Napisano 3 Maja 2016 Autor Napisano 3 Maja 2016 Dokładnie z możliwością zdjęcia paru elementów - takie mam założenie..... ale w realizacji może być tak, że część zostanie otwarta a tylko wieża zdejmowana. Pozdrawiam Cytuj
Skoren86 Napisano 3 Maja 2016 Autor Napisano 3 Maja 2016 Nooo, to tłumaczy wykonywanie wnętrza z takimi detalami. Żal byłoby nie odsłonić takich detali modelu . Plan ambitny mam, a i czasu jest sporo. Cytuj
enten Napisano 3 Maja 2016 Napisano 3 Maja 2016 że część zostanie otwarta a tylko wieża zdejmowana. Pozdrawiam Marder nie miał wieży Cytuj
Skoren86 Napisano 3 Maja 2016 Autor Napisano 3 Maja 2016 że część zostanie otwarta a tylko wieża zdejmowana. Pozdrawiam Marder nie miał wieży Haha fakt - działo z osłoną :P Cytuj
dbariusz Napisano 4 Maja 2016 Napisano 4 Maja 2016 Detale ładne, fajnie to zaczyna wyglądać. Oby tak dalej, trzymam kciuki. Cytuj
Skoren86 Napisano 5 Maja 2016 Autor Napisano 5 Maja 2016 Fajnie Ci idzie z tym wnętrzem. Postaram się detalować jak tylko mogę, na chwile obecną do weekendu przerwa z Marderem - delegacja. Pozdrawiam Cytuj
premier1986 Napisano 8 Maja 2016 Napisano 8 Maja 2016 Zasiadam do oglądania bo się czaję na jakiegoś mardera:D Cytuj
Skoren86 Napisano 8 Maja 2016 Autor Napisano 8 Maja 2016 Zasiadam do oglądania bo się czaję na jakiegoś mardera:D Owego Mardera składa się jak klocki, wszystko do siebie jak do tej pory pasuje:) Niewielki postęp poniżej - ze względu na to, że miałem tylko godzinę czasu, wnętrze zostawiłem na później, a zabrałem się za układ jezdny. Od dziś rozpocząłem jeden z większych projektów życiowych - budowa domu :/. Warsztat zatem będę musiał dzielić z budową i częstymi delegacjami. Reasumując warsztat będzie powolny, ale w 3 miesiące i 23 dni się wyrobię :P Pozdrawiam i do usłyszenia. Cytuj
Skoren86 Napisano 15 Maja 2016 Autor Napisano 15 Maja 2016 Wolno...., ale mały kroczek w przód. W dalszym ciągu dorzucam elementy do wnętrza. Większość przewodów jest z zapasem, za niedługo znajdą swoje miejsce. Przez najbliższe dwa tygodnie nic nie zrobię w modelowym warsztacie - delegacja ( tym razem nie mogę ze sobą zabrać nic do klejenia ). Pozdrawiam i do usłyszenia Cytuj
Skoren86 Napisano 27 Lipca 2016 Autor Napisano 27 Lipca 2016 Z przykroscia musze odpuścić ten konkurs. Budowa najwiekszej diormay mojego zycia ( czyt. stawiam dom) oraz praca na wyjazdach pochlania caly moj czas. Model bedzie kontynuowany prawdopodobnie juz w nowo powstajacym warsztacie modelarskim:) Zycze wszystkim wielu emocji podczas finalu. Prosze o przeniesienie warsztatu do odpowiedniego dzialu. Pozdrawiam i do szybkiego usluszenia. Kamil Cytuj
Skoren86 Napisano 28 Lipca 2016 Autor Napisano 28 Lipca 2016 wynajmij podwykonawców! Firma jest ale ciagle trzeba ich pilnowac:p Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi