Skoren86 Napisano 1 Maja 2016 Share Napisano 1 Maja 2016 Witam wszystkich w nowym konkursie modelarskim. Tematów już wiele, więc i rywalizacja zaś będzie na najwyższym poziomie Wszystkie inne moje projekty poszły w status "PAUZA", gdyż trzeba rozpocząć nowy konkursowy model. Tym razem padło na : Dragona MARDER III ausf. H. W tym konkursie więcej przyłożę się do samego modelu i figurek, co oznacza, że nie planuje na chwile obecną żadnej dioramki. Konkursowy in-box: Planuję dość odważne malowanie jak na moje zdolności modelarskie - SS Panzer Grenadiere Division "Leibstandarte SS Adolf Hitler" Pozdrawiam i do usłyszenia wieczorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoren86 Napisano 1 Maja 2016 Autor Share Napisano 1 Maja 2016 Ja tylko II WŚ preferuje . Fakt współcześniaków tyle, że pewnie, w tym konkursie zostanę " rozjechany " przez nich jak mrówka na asfalcie :P Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoren86 Napisano 1 Maja 2016 Autor Share Napisano 1 Maja 2016 To razem zostaniemy rozjechani W kupie siła Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 1 Maja 2016 Share Napisano 1 Maja 2016 Zapowiada się fajnie. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoren86 Napisano 1 Maja 2016 Autor Share Napisano 1 Maja 2016 Ależ sobie dziś "dobrze" zrobiłem - lepiłem od rana do teraz 22:00 . Poniżej trochę postępów: Na początek poszła wanna i wszystko co się z nią wiązało i było w instrukcji na pierwszych stronach Następnie zabrałem się za tył - reasumując trochę szczelin mam do wypełnienia płynna szpachlą Mały wizjer. Model posiada kompletne wnętrze, tak więc żal byłoby wszystko ukryć. Ambitnie zabrałem się za wnętrze Silnik, wał - do całości postaram się w miarę realnie dodać przewody. Pozdrawiam i do usłyszenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Maja 2016 Share Napisano 2 Maja 2016 Lecisz z tematem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dbariusz Napisano 2 Maja 2016 Share Napisano 2 Maja 2016 Niezłe tempo. Ja wczoraj tylko zdjęcia in boxa zrobiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoren86 Napisano 2 Maja 2016 Autor Share Napisano 2 Maja 2016 Lecisz z tematem. Niezłe tempo. Ja wczoraj tylko zdjęcia in boxa zrobiłem. Początki zawsze takie są później mnie weryfikuje życie i tempo spada EDIT: Dziś dzień nie był owocny w modelowanie, większość czasu rozkręcałem altanę na działce a modelowałem może z 2 h :( Postęp nieduży, ale czasu jeszcze masa. Wnętrze nabiera wyglądu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 3 Maja 2016 Share Napisano 3 Maja 2016 "Sie spóźniłem". Zasiadam do oglądania. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irgr Napisano 3 Maja 2016 Share Napisano 3 Maja 2016 Ja jestem jeszcze na etapie składania podwozia, a tutaj już chyba zaraz będzie malowanie wnętrza. Tempo naprawdę dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoren86 Napisano 3 Maja 2016 Autor Share Napisano 3 Maja 2016 Ja jestem jeszcze na etapie składania podwozia, a tutaj już chyba zaraz będzie malowanie wnętrza. Tempo naprawdę dobre. Do malowania wnetrza jeszcze długa droga. Co do tempa, to wykorzystuje majówkę . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoren86 Napisano 3 Maja 2016 Autor Share Napisano 3 Maja 2016 Lecimy dalej... Zaczynam z uzupełnianiem wnętrza: kabelki, dodatki - wszystko robię według ubogiej dokumentacji . Wiązka przewodów przygotowana do późniejszego montażu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoren86 Napisano 3 Maja 2016 Autor Share Napisano 3 Maja 2016 Dokładnie z możliwością zdjęcia paru elementów - takie mam założenie..... ale w realizacji może być tak, że część zostanie otwarta a tylko wieża zdejmowana. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoren86 Napisano 3 Maja 2016 Autor Share Napisano 3 Maja 2016 Nooo, to tłumaczy wykonywanie wnętrza z takimi detalami. Żal byłoby nie odsłonić takich detali modelu . Plan ambitny mam, a i czasu jest sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 3 Maja 2016 Share Napisano 3 Maja 2016 że część zostanie otwarta a tylko wieża zdejmowana. Pozdrawiam Marder nie miał wieży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoren86 Napisano 3 Maja 2016 Autor Share Napisano 3 Maja 2016 że część zostanie otwarta a tylko wieża zdejmowana. Pozdrawiam Marder nie miał wieży Haha fakt - działo z osłoną :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dbariusz Napisano 4 Maja 2016 Share Napisano 4 Maja 2016 Detale ładne, fajnie to zaczyna wyglądać. Oby tak dalej, trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 4 Maja 2016 Share Napisano 4 Maja 2016 Fajnie Ci idzie z tym wnętrzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoren86 Napisano 5 Maja 2016 Autor Share Napisano 5 Maja 2016 Fajnie Ci idzie z tym wnętrzem. Postaram się detalować jak tylko mogę, na chwile obecną do weekendu przerwa z Marderem - delegacja. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier1986 Napisano 8 Maja 2016 Share Napisano 8 Maja 2016 Zasiadam do oglądania bo się czaję na jakiegoś mardera:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoren86 Napisano 8 Maja 2016 Autor Share Napisano 8 Maja 2016 Zasiadam do oglądania bo się czaję na jakiegoś mardera:D Owego Mardera składa się jak klocki, wszystko do siebie jak do tej pory pasuje:) Niewielki postęp poniżej - ze względu na to, że miałem tylko godzinę czasu, wnętrze zostawiłem na później, a zabrałem się za układ jezdny. Od dziś rozpocząłem jeden z większych projektów życiowych - budowa domu :/. Warsztat zatem będę musiał dzielić z budową i częstymi delegacjami. Reasumując warsztat będzie powolny, ale w 3 miesiące i 23 dni się wyrobię :P Pozdrawiam i do usłyszenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoren86 Napisano 15 Maja 2016 Autor Share Napisano 15 Maja 2016 Wolno...., ale mały kroczek w przód. W dalszym ciągu dorzucam elementy do wnętrza. Większość przewodów jest z zapasem, za niedługo znajdą swoje miejsce. Przez najbliższe dwa tygodnie nic nie zrobię w modelowym warsztacie - delegacja ( tym razem nie mogę ze sobą zabrać nic do klejenia ). Pozdrawiam i do usłyszenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoren86 Napisano 27 Lipca 2016 Autor Share Napisano 27 Lipca 2016 Z przykroscia musze odpuścić ten konkurs. Budowa najwiekszej diormay mojego zycia ( czyt. stawiam dom) oraz praca na wyjazdach pochlania caly moj czas. Model bedzie kontynuowany prawdopodobnie juz w nowo powstajacym warsztacie modelarskim:) Zycze wszystkim wielu emocji podczas finalu. Prosze o przeniesienie warsztatu do odpowiedniego dzialu. Pozdrawiam i do szybkiego usluszenia. Kamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 27 Lipca 2016 Share Napisano 27 Lipca 2016 wynajmij podwykonawców! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoren86 Napisano 28 Lipca 2016 Autor Share Napisano 28 Lipca 2016 wynajmij podwykonawców! Firma jest ale ciagle trzeba ich pilnowac:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi