Skocz do zawartości

Piasek, ropa, demokracja i tritonal - A-6E TRAM 1/48

Solo

Rekomendowane odpowiedzi

Solo, daj jakąś zajawkę. Na pewno Cię już trochę skusił, mimo braku czasu. Publiczność domaga się krwi ;)

Oooooooo prawda

Nie, na serio jeszcze nie wyciąłem nawet jednej części z ramki.

Ale bez obaw, zapewniam że już bardzo niedługo ostro ruszę z robotą.

Zdążę Was zanudzić moim warsztatem.

• 2 weeks later...

Nie odpuściłem, ale niestety pewne komplikacje osobiste na razie wstrzymują moje prace.

Mam szczerą nadzieję zacząć niedługo, ale nie mam pewności czy wyrobię się w terminie.

W każdym razie jedno jest pewne: Solo nigdy nie odpuszcza.

Powiem jedno - dawno nikt mnie tutaj nie robi w bambuko tak jak ten warsztat...

Loguje się na forum... zaglądam co nowego w latadłach...

patrzę że są nowe wpisy... ooo... Intruder na tapecie...

myślę sobie - nareszcie... w końcu coś się ruszyło więc zajrzę jak idzie robota...

Pewnie zaawansowana skoro już 3cia strona wątku...

A tu nadal NIC

Solo - absolutnie nie mam nic bezpośrednio do ciebie czy do twoich warsztatów bo są niezłe

Po prostu narosła frustracja bo już się nie mogę doczekać aż coś się w końcu ruszy w tym temacie

Solo, akurat wybrałeś ten egzemplarz z dwóch, który mam mniej zdjęć, drugi jest NIEZNACZNIE lepiej ujęty

http://www.dstorm.eu/pages/en/usa/a-6.html

jest jeszcze taki egzemplarz

http://mydesertstorm.com/chapter-36-day-2-in-khafji/

a to jeszcze coś innego

http://1000aircraftphotos.com/Contributions/MillerBruce/8865.htm

Dzięki, to jedno jego zdjęcie mam i zaprezentowałem je na pierwszej stronie warsztatu.

Te dwa pozostałe nie tylko mają inny układ plam kamuflażu żółto-brązowego, ale jeszcze inaczej są pomalowane na spodzie maszyny.

"Moja" maszyna ma spód pomalowany klasycznym szarym, z płynnym przejściem w kolory kamuflażu.

Te dwa które tutaj pokazałeś mają spody malowane kolorem kamuflażu, nie są szare - tak więc nie za bardzo można nawet wzorować się na ich układzie plam.

Zdecydowałem że będę się opierać na schemacie malowana pokazanym w instrukcji do kalkomanii Fightertown Decals - Stormin' Intruders, która dla mnie jest bardziej wiarygodna niż to co jest w instrukcji modelu Hobby Bossa.

Nie wyobrażasz sobie jakbym chciał.

Ale z przyczyn w dużej mierze niezależnych ode mnie, na razie nie mogę nic robić i niczego jeszcze nie zrobiłem.

Zaczynam liczyć się z tym, że nie wyrobię się z modelem w ramach konkursu, ale trudno - będę na pewno walczyć.

• 4 weeks later...
  • 2 weeks later...

Muszę skapitulować.

Czasu zostało zbyt mało żeby ten model zrobić sensownie.

Przepraszam że zacząłem i niczego nie zrobiłem, ale model na pewno kiedyś powstanie.

Tylko później.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.