moralezz Napisano 2 Maja 2016 Share Napisano 2 Maja 2016 Klasa 1 - Samoloty i śmigłowce Specjalna 1 - Najlepsza interpretacja tematu konkursowego Specjalna 2 - Najlepsza relacja z prac warsztatowych Jako że tempo powstawania moich modeli to średnio jeden na rok, musiałem wybrać taki temat, który pozwoliłby mi ukończyć zmagania konkursowe. Padło na drona, ze względu na stosunkowo prosty, mało skomplikowany model. Nie będzie miliona aftermarketów (z wyjątkiem żywicznych bomb GBU-12), wszystkie poprawki, przeróbki czy dorabiane elementy zrobię własnoręcznie. Będzie za to podstawka... UAV będzie w barwach 174 FW z Syracuse. Jest cień szansy, że uda się dobrnąć do końca w wyznaczonym terminie Miniatura będzie w takiej konfiguracji: Inbox: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 2 Maja 2016 Share Napisano 2 Maja 2016 Bardzo lubię tego drona a i sam zestaw Revella jest bardzo udany. Rozważ zakup żywicznych Hellfire, bo ta maszyna chyba głównie ja przenosiła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moralezz Napisano 2 Maja 2016 Autor Share Napisano 2 Maja 2016 AGM-114 wytoczę sobie sam. Nie powinno to być nic trudnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 2 Maja 2016 Share Napisano 2 Maja 2016 Jest i motoszybowiec w konkursie. Jeszcze tylko mięśniolot i balon będzie komplet Poprzyglądam się zmaganiom, bo trochę mnie korci ten temat ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 2 Maja 2016 Share Napisano 2 Maja 2016 Też mnie interesuje ten model. Na pewno byłoby urozmaiceniem bo kolekcji. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 2 Maja 2016 Share Napisano 2 Maja 2016 Przez te jego monstrualne skrzydła trudno go na półce zmieścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 2 Maja 2016 Share Napisano 2 Maja 2016 Rzeczywiście spory Rozpiętość większą niż Su-27. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 2 Maja 2016 Share Napisano 2 Maja 2016 Grubo ponad 40 cm rozpiętości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moralezz Napisano 3 Maja 2016 Autor Share Napisano 3 Maja 2016 Będziesz go jakoś ciąć? Nie przewiduję wielkich przeróbek poza głowicą optoelektroniczną. Z nią na pewno trochę powalczę. Właściwie już zacząłem. Do tego podorabiam wszelkie pomocnicze wloty powietrza, zaślepkę na wlot, może wodzidło, podłubię we wnękach podwozia czy stuninguję inne elementy, których w zestawie brakuje albo są słabe. Korci mnie, żeby otworzyć z jedną pokrywę silnika czy osłonę radaru, ale wtedy to na pewno nie skończę w terminie Przez te jego monstrualne skrzydła trudno go na półce zmieścić. Grubo ponad 40 cm rozpiętości. Rzeczywiście spory Rozpiętość większą niż Su-27. Faktycznie - szeroki jest. Aczkolwiek w mojej witrynce z Ikei dłuższa przekątna to 45cm więc na styk wejdzie. Tak jak Su-27, który mieści się tylko w jednej pozycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pencil37 Napisano 3 Maja 2016 Share Napisano 3 Maja 2016 Bardzo lubię tego drona a i sam zestaw Revella jest bardzo udany.Rozważ zakup żywicznych Hellfire, bo ta maszyna chyba głównie ja przenosiła. To nie Revell - to przepak Skunkmodels - Nr. 48013. Nawet ten sam plastik... więc chyba tylko zapakowali w swoje pudła ich model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 4 Maja 2016 Share Napisano 4 Maja 2016 Oj, dawaj to: Szyderstwa nutę w głosie Twym wyczuwam ja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 4 Maja 2016 Share Napisano 4 Maja 2016 "Moc", żadna tam siła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 4 Maja 2016 Share Napisano 4 Maja 2016 Moc wielką wyczuwam w nim ja..radę sobie z tym da! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESP Napisano 4 Maja 2016 Share Napisano 4 Maja 2016 Nie kuście moralezza bo wiem, że liczycie, aż się utopi w babraniu się w bebechach dzięki czemu nie wyrobi się na koniec konkursu ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 5 Maja 2016 Share Napisano 5 Maja 2016 Nie kuście moralezza bo wiem, że liczycie, aż się utopi w babraniu się w bebechach dzięki czemu nie wyrobi się na koniec konkursu ;) Rozczytałeś mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duju69 Napisano 5 Maja 2016 Share Napisano 5 Maja 2016 Będę obserwował ciekawy zdalnie sterowany samolocik wybrałeś, szkoda że tak mało modeli BSL jest na rynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moralezz Napisano 5 Maja 2016 Autor Share Napisano 5 Maja 2016 Oj, dawaj to: No fuckin way! Wystarczy mi "usprawnianie" tych wszystkich pierdółek, które sobie założyłem Nie kuście moralezza bo wiem, że liczycie, aż się utopi w babraniu się w bebechach dzięki czemu nie wyrobi się na koniec konkursu ;) Spokojnie, nie dam się podpuścić , a być może nawet skończę go w terminie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 5 Maja 2016 Share Napisano 5 Maja 2016 Oj, dawaj to: No fuckin way! Wystarczy mi "usprawnianie" tych wszystkich pierdółek, które sobie założyłem Nie kuście moralezza bo wiem, że liczycie, aż się utopi w babraniu się w bebechach dzięki czemu nie wyrobi się na koniec konkursu ;) Spokojnie, nie dam się podpuścić , a być może nawet skończę go w terminie Wiedziałem że nie da rady... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan1 Napisano 5 Maja 2016 Share Napisano 5 Maja 2016 Jest i motoszybowiec w konkursie. Jeszcze tylko mięśniolot i balon będzie komplet Poprzyglądam się zmaganiom, bo trochę mnie korci ten temat ;) Nawet myślałem o zrobieniu od zera niemieckiego balonu obserwacyjnego z ww1:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan1 Napisano 7 Maja 2016 Share Napisano 7 Maja 2016 Jest i motoszybowiec w konkursie. Jeszcze tylko mięśniolot i balon będzie komplet Poprzyglądam się zmaganiom, bo trochę mnie korci ten temat ;) Nawet myślałem o zrobieniu od zera niemieckiego balonu obserwacyjnego typu Drachen z ww1:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moralezz Napisano 20 Maja 2016 Autor Share Napisano 20 Maja 2016 Coś się ruszyło w temacie. Na pierwszy ogień wziąłem głowice elektrooptyczną MTS-B: Element "wyjściowy": Delikatny tunning: Na chwilę obecną zastanawiam się jak zrobić "refleksy" na mniejszych okienkach. Przerobiłem/dorobiłem również wloty powietrza po bokach kadłuba: Aktualnie siedzę we wnękach podwozia głównego, ale to już przy okazji kolejnej aktualizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 20 Maja 2016 Share Napisano 20 Maja 2016 Na chwilę obecną zastanawiam się jak zrobić "refleksy" na mniejszych okienkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 20 Maja 2016 Share Napisano 20 Maja 2016 Alclad ALC-205 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moralezz Napisano 24 Maja 2016 Autor Share Napisano 24 Maja 2016 Dzięki Panowie za podpowiedź. Na pewno w przyszłości kupię sobie tego Alclada. Aczkolwiek w moim przypadku skorzystam najpierw z rady innego kolegi, który polecił folię z płyty CD: Nie wiem jak to się sprawdzi, czy którakolwiek metoda w moim przypadku ma sens, bo tak po przymiarkach na "sucho" (w przypadku takich małych szkiełek) praktycznie cały efekt zanika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 24 Maja 2016 Share Napisano 24 Maja 2016 Nie wiem jak to się sprawdzi, czy którakolwiek metoda w moim przypadku ma sens, bo tak po przymiarkach na "sucho" (w przypadku takich małych szkiełek) praktycznie cały efekt zanika. Popatrz, używając cekina zrobiłem sensory w rakietach AIM-9X, są znacznie mniejsze (sensory znaczy się) niż te w głowicy tego drona. I z daleka widać że opalizują, jak dla mnie to trochę nawet za bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi