Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

resztę czołgu robię równolegle do wieży, zamontowałem nowe uchwyty i zacząłem wnętrze włazu ( zdjęcia wkrótce)

3nGmYfc.jpg

0BRRze6.jpg

la7bf2V.jpg

Edytowane przez Gość
  • Odpowiedzi 103
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

a teraz to co wszyscy kochają, czyli detale :

Wizjery - zrobione ze szklanych filtrów od aparatów oraz okularów przeciwsłonecznych z plastikowymi szkłami

2kVsQgD.jpg

Napisano

Skoro dajesz Izraelskie napisy ( jak to na merkavie :P ) to może te wszystkie uchwyty itd też zrobisz w ich stylu - na czerwono

Poza tym świetna przeróbka modelu - ma w sobie "to coś"

Pozdrawiam

Messer

Napisano
Skoro dajesz Izraelskie napisy ( jak to na merkavie :P ) to może te wszystkie uchwyty itd też zrobisz w ich stylu - na czerwono

Poza tym świetna przeróbka modelu - ma w sobie "to coś"

Pozdrawiam

Messer

I tu mam dylemat, bo na większości zdjęć jakie znalazłem są w kolorze reszty czołgu, a bardzo mi się te czerwone podobają zresztą to moja wersja więc na kadłubie wszystkie małe uchwyty będą czerwone, a co tam

W ogóle to dzięki za opinię i cieszę się że widać to "coś"

Napisano

Zamieszczam obiecany mini foto poradnik, do cieniowania i brudzenia użyłem głównie techniki "wet blending" z tego co widzę nie jest jakoś bardzo popularna, ale może jednak ktoś spróbuje i się do niej przekona

KWfKaWT.jpg

Napisano

Z kołami jakoś poszło, czekają mnie oczywiście poprawki ale większość roboty za mną. Zrobię je styrane na wzór merkav będących w akcji, gdzie gumy często są poobrywane do gołej felgi i zawalone piachem.

otU8s6I.jpg

s12UoL1.jpg

xbwB2W1.jpg

Napisano
Locker's Workshop - za fotoporadnik masz już bankowo mój głos w konkursie w kategorii "relacja z prac"

Wielkie dzięki, to jeden głos już mam na pewno zawsze mówię że warto coś robić choćby do jednej zadowolonej osoby !

Napisano

Reszta pixelowego malowania zrobiona, zostały tylko obrysy ciemnym kolorem i czas na żmudne blendowanie

ntccuuR.jpg

A tak prezentuje się na chwilę obecną

hg23of6.jpg

Napisano

Ta technika jest popularna wśród figurkowców

Dzięki za tutek

Napisano
Ta technika jest popularna wśród figurkowców

Dzięki za tutek

Jest dokładnie jak piszesz, bardzo mi przypadła do gustu ta technika i stosuję ją do wszelkiego cieniowania. Myślę że to pozostałość po latach młodzieńczych gdy dużo malowałem i cieniowałem farbami różne grafiki.

Jak na przykład ta malowana plakatówkami

GP8x6HX.jpg

Napisano

Kolejny etap dobiega końca. Były problemy ale jakoś uratowałem sytuację, jednak na sam koniec będe niwelować zbyt jasne linie na przednim pancerzu

YtP0HeB.jpg

mEvOX52.jpg

wFr7RNG.jpg

4CokqPI.jpg

P.S. oczywiście kolory i jasność zapylenia zależy od ustawień monitora ;)

Napisano

i jak zawsze trochę detali:

- kolektor spalin z blachy "gorszego sortu"

cXYYW3j.jpg

nie dokończone tyły

XycuNuc.jpg

- surowe dodatki

3BAlOcg.jpg

• 4 weeks later...
Napisano

RAPORT z pola bitey - 90% czołgu zrobione, 100% pozostałych dodatków, 30% figurek i 60% podstawki. Na tą chwilę wygląda to tak

4I7ZVUC.jpg

4lNNUGS.jpg

Napisano

A oto małe objaśnienie jak zrobiłem podstawkę tak aby była bardzo mocna i za razem lekka

yifd3np.jpg

1. Skleiłem ramkę z listew i wstawiłem dno ze sklejki

2. podstawowy kształt gruntu zrobiłem z pustego pudła sklejonego z kawałków styroduru

3. wnętrze styrodurowego pudła wypełniłem pianką poliuretanową do zalewania. Jest to specjalna pianka którą po zmieszaniu dwóch składników wlewa się do środka komory, a ona zwiększając objętość 10x wypełnia i bardzo wzmacnia wnętrze. Jest to rozwiązanie szybsze, tańsze i trwalsze niż robienie dużych brył tylko ze styroduru.

4. na to nakładam szpachlę samochodową tzw. "kit" wymieszany z pyłem od piły do drewna lub szlifierki dzięki czemu mam chropowatą powierzchnię

5. całość szlifuję i obrabiam na pożądany kształt

Napisano

ZAGLĄDA TUTAJ W OGÓLE KTOŚ !?!?

Jeśli tak to wrzucam kolejny update

Skończona podstawka gotowa do malowania i napełnienia wodą

Wykonane prace:

- wykonanie barierek z rurek mosiężnych oraz łańcuszka miedzianego

- zrobienie wyłamów, odprysków i dziur po pociskach

- podsypanie gruzem i odłamkami

yLXltoP.jpg

Napisano

Zaglądam regularnie i podziwiam wspaniałą pracę.

Tylko pozazdrościć umiejętności i wspaniałego modelu

To niebieskie "światełko" na wieży jakieś takie tylko za czyste i za niebieskie Ci trochę wyszło.

Napisano

A dziękuję bardzo, już się bałem że wszyscy pouciekali, ale zdaję sobie też sprawę że większość osób siedzi nad swoimi pracami ;)

Dziękuję za sugestię, z tym światełkiem nie mam za bardzo co zrobić, to taki niby promiennik z kopułką z niebieskiego szkła, może pokryję go warstwą smoke, to się przytłumi.

Napisano

Pewnie że zaglądają i cieszą się że praca idzie do przodu

To widzę że zmieniłeś koncepcję.... bo coś chyba z początku miało być pustynnie