Locker's Workshop Napisano 20 Lipca 2016 Autor Share Napisano 20 Lipca 2016 (edytowane) resztę czołgu robię równolegle do wieży, zamontowałem nowe uchwyty i zacząłem wnętrze włazu ( zdjęcia wkrótce) Edytowane 20 Lipca 2016 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Locker's Workshop Napisano 20 Lipca 2016 Autor Share Napisano 20 Lipca 2016 a teraz to co wszyscy kochają, czyli detale : Wizjery - zrobione ze szklanych filtrów od aparatów oraz okularów przeciwsłonecznych z plastikowymi szkłami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Locker's Workshop Napisano 20 Lipca 2016 Autor Share Napisano 20 Lipca 2016 Lufa z hebrajskim napisem "Grzmot" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Locker's Workshop Napisano 20 Lipca 2016 Autor Share Napisano 20 Lipca 2016 i działko ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 20 Lipca 2016 Share Napisano 20 Lipca 2016 Wpyteczne to malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 21 Lipca 2016 Share Napisano 21 Lipca 2016 Jest super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 21 Lipca 2016 Share Napisano 21 Lipca 2016 Skoro dajesz Izraelskie napisy ( jak to na merkavie :P ) to może te wszystkie uchwyty itd też zrobisz w ich stylu - na czerwono Poza tym świetna przeróbka modelu - ma w sobie "to coś" Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Locker's Workshop Napisano 21 Lipca 2016 Autor Share Napisano 21 Lipca 2016 Skoro dajesz Izraelskie napisy ( jak to na merkavie :P ) to może te wszystkie uchwyty itd też zrobisz w ich stylu - na czerwono Poza tym świetna przeróbka modelu - ma w sobie "to coś" Pozdrawiam Messer I tu mam dylemat, bo na większości zdjęć jakie znalazłem są w kolorze reszty czołgu, a bardzo mi się te czerwone podobają zresztą to moja wersja więc na kadłubie wszystkie małe uchwyty będą czerwone, a co tam W ogóle to dzięki za opinię i cieszę się że widać to "coś" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Locker's Workshop Napisano 22 Lipca 2016 Autor Share Napisano 22 Lipca 2016 Zamieszczam obiecany mini foto poradnik, do cieniowania i brudzenia użyłem głównie techniki "wet blending" z tego co widzę nie jest jakoś bardzo popularna, ale może jednak ktoś spróbuje i się do niej przekona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Locker's Workshop Napisano 22 Lipca 2016 Autor Share Napisano 22 Lipca 2016 Z kołami jakoś poszło, czekają mnie oczywiście poprawki ale większość roboty za mną. Zrobię je styrane na wzór merkav będących w akcji, gdzie gumy często są poobrywane do gołej felgi i zawalone piachem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 23 Lipca 2016 Share Napisano 23 Lipca 2016 Locker's Workshop - za fotoporadnik masz już bankowo mój głos w konkursie w kategorii "relacja z prac" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Locker's Workshop Napisano 24 Lipca 2016 Autor Share Napisano 24 Lipca 2016 Locker's Workshop - za fotoporadnik masz już bankowo mój głos w konkursie w kategorii "relacja z prac" Wielkie dzięki, to jeden głos już mam na pewno zawsze mówię że warto coś robić choćby do jednej zadowolonej osoby ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Locker's Workshop Napisano 24 Lipca 2016 Autor Share Napisano 24 Lipca 2016 Reszta pixelowego malowania zrobiona, zostały tylko obrysy ciemnym kolorem i czas na żmudne blendowanie A tak prezentuje się na chwilę obecną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 24 Lipca 2016 Share Napisano 24 Lipca 2016 Ta technika jest popularna wśród figurkowców Dzięki za tutek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabatms Napisano 24 Lipca 2016 Share Napisano 24 Lipca 2016 jest GIT !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Locker's Workshop Napisano 25 Lipca 2016 Autor Share Napisano 25 Lipca 2016 Ta technika jest popularna wśród figurkowców Dzięki za tutek Jest dokładnie jak piszesz, bardzo mi przypadła do gustu ta technika i stosuję ją do wszelkiego cieniowania. Myślę że to pozostałość po latach młodzieńczych gdy dużo malowałem i cieniowałem farbami różne grafiki. Jak na przykład ta malowana plakatówkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 25 Lipca 2016 Share Napisano 25 Lipca 2016 Też ja zawsze wolałem oleje :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Locker's Workshop Napisano 30 Lipca 2016 Autor Share Napisano 30 Lipca 2016 Kolejny etap dobiega końca. Były problemy ale jakoś uratowałem sytuację, jednak na sam koniec będe niwelować zbyt jasne linie na przednim pancerzu P.S. oczywiście kolory i jasność zapylenia zależy od ustawień monitora ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Locker's Workshop Napisano 30 Lipca 2016 Autor Share Napisano 30 Lipca 2016 i jak zawsze trochę detali: - kolektor spalin z blachy "gorszego sortu" nie dokończone tyły - surowe dodatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Locker's Workshop Napisano 23 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2016 RAPORT z pola bitey - 90% czołgu zrobione, 100% pozostałych dodatków, 30% figurek i 60% podstawki. Na tą chwilę wygląda to tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Locker's Workshop Napisano 23 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2016 A oto małe objaśnienie jak zrobiłem podstawkę tak aby była bardzo mocna i za razem lekka 1. Skleiłem ramkę z listew i wstawiłem dno ze sklejki 2. podstawowy kształt gruntu zrobiłem z pustego pudła sklejonego z kawałków styroduru 3. wnętrze styrodurowego pudła wypełniłem pianką poliuretanową do zalewania. Jest to specjalna pianka którą po zmieszaniu dwóch składników wlewa się do środka komory, a ona zwiększając objętość 10x wypełnia i bardzo wzmacnia wnętrze. Jest to rozwiązanie szybsze, tańsze i trwalsze niż robienie dużych brył tylko ze styroduru. 4. na to nakładam szpachlę samochodową tzw. "kit" wymieszany z pyłem od piły do drewna lub szlifierki dzięki czemu mam chropowatą powierzchnię 5. całość szlifuję i obrabiam na pożądany kształt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Locker's Workshop Napisano 24 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2016 ZAGLĄDA TUTAJ W OGÓLE KTOŚ !?!? Jeśli tak to wrzucam kolejny update Skończona podstawka gotowa do malowania i napełnienia wodą Wykonane prace: - wykonanie barierek z rurek mosiężnych oraz łańcuszka miedzianego - zrobienie wyłamów, odprysków i dziur po pociskach - podsypanie gruzem i odłamkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dbariusz Napisano 24 Sierpnia 2016 Share Napisano 24 Sierpnia 2016 Zaglądam regularnie i podziwiam wspaniałą pracę. Tylko pozazdrościć umiejętności i wspaniałego modelu To niebieskie "światełko" na wieży jakieś takie tylko za czyste i za niebieskie Ci trochę wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Locker's Workshop Napisano 24 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2016 A dziękuję bardzo, już się bałem że wszyscy pouciekali, ale zdaję sobie też sprawę że większość osób siedzi nad swoimi pracami ;) Dziękuję za sugestię, z tym światełkiem nie mam za bardzo co zrobić, to taki niby promiennik z kopułką z niebieskiego szkła, może pokryję go warstwą smoke, to się przytłumi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 25 Sierpnia 2016 Share Napisano 25 Sierpnia 2016 Pewnie że zaglądają i cieszą się że praca idzie do przodu To widzę że zmieniłeś koncepcję.... bo coś chyba z początku miało być pustynnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi