skala72 Napisano 24 Maja 2016 Share Napisano 24 Maja 2016 W następnym numerze powinna ukazać się niemiecka haubica leFH 18 105 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 24 Maja 2016 Share Napisano 24 Maja 2016 Mam i ja ;) Całkiem fajnie wygląda...teraz wreszcie można brać się za C2P ...pewnie wkrótce forum obrodzi w te zestawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 24 Maja 2016 Share Napisano 24 Maja 2016 A te armaty były używane na jakichś statkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 24 Maja 2016 Share Napisano 24 Maja 2016 Na statkach nie. Na okrętach pewnie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 25 Maja 2016 Share Napisano 25 Maja 2016 Na statkach też mogły się zdarzyć, transportowce w okresie wojny bywały doraźnie uzbrajane. Istniała morska wersja przeciwlotniczego Boforsa, podwójnie sprzężone miały np. "Grom" i "Błyskawica". Wersja z nieco krótszą lufą była przeznaczona dla okrętów podwodnych, miały takie np. "Orzeł" i "Sęp". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 25 Maja 2016 Share Napisano 25 Maja 2016 Panowie, wybaczcie przejęzyczenie późnym wieczorem, liczyłem na zrozumienie. Dzięki Michał, tyle mi było trzeba. Są mniejsze jednostki w 1:72 z myślą o których kupiłbym taki zestaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 18 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2016 A te armaty były używane na jakichś statkach? Ten model armaty plot Boforsa nie był używany na statkach czy też okrętach, to jest wersja lądowa, na "pływadłach" były montowane inne armaty firmy Bofors. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 19 Czerwca 2016 Share Napisano 19 Czerwca 2016 Cieszę się, że w końcu jest. Model fajny, koła (piasty) do roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi