skala72 Posted May 24, 2016 Share Posted May 24, 2016 W następnym numerze powinna ukazać się niemiecka haubica leFH 18 105 mm. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr_P Posted May 24, 2016 Share Posted May 24, 2016 Mam i ja ;) Całkiem fajnie wygląda...teraz wreszcie można brać się za C2P ...pewnie wkrótce forum obrodzi w te zestawy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kret69 Posted May 24, 2016 Share Posted May 24, 2016 A te armaty były używane na jakichś statkach? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cooper69 Posted May 24, 2016 Share Posted May 24, 2016 Na statkach nie. Na okrętach pewnie tak. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michal_G Posted May 25, 2016 Share Posted May 25, 2016 Na statkach też mogły się zdarzyć, transportowce w okresie wojny bywały doraźnie uzbrajane. Istniała morska wersja przeciwlotniczego Boforsa, podwójnie sprzężone miały np. "Grom" i "Błyskawica". Wersja z nieco krótszą lufą była przeznaczona dla okrętów podwodnych, miały takie np. "Orzeł" i "Sęp". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kret69 Posted May 25, 2016 Share Posted May 25, 2016 Panowie, wybaczcie przejęzyczenie późnym wieczorem, liczyłem na zrozumienie. Dzięki Michał, tyle mi było trzeba. Są mniejsze jednostki w 1:72 z myślą o których kupiłbym taki zestaw. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skala72 Posted June 18, 2016 Author Share Posted June 18, 2016 A te armaty były używane na jakichś statkach? Ten model armaty plot Boforsa nie był używany na statkach czy też okrętach, to jest wersja lądowa, na "pływadłach" były montowane inne armaty firmy Bofors. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gerd Posted June 19, 2016 Share Posted June 19, 2016 Cieszę się, że w końcu jest. Model fajny, koła (piasty) do roboty. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts