Forest Napisano 29 Czerwca 2016 Share Napisano 29 Czerwca 2016 Witam, jak w temacie, poszukuję figurek pilotów w czasie lotu, skala 1/72, najlepiej Niemieckich, choć inni też będą ok. Znacie jakieś zestawy godne polecenia? Albo nawet niegodne tegoż? Ew. modele Messershmitta Bf-109 E (najlepiej w wersji 1-3 ) z pilotem za sterami? Bracia, poratujcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin K. Napisano 30 Czerwca 2016 Share Napisano 30 Czerwca 2016 Ostatnio też poszukiwałem takich figurek, ale ogólnie dominują postaci stojące i to w dodatku z żywicy. Popatrz na moje hobby. CMK ma w swojej ofercie kilka tych ostatnich właśnie z okresu o który pytasz.Italeri chyba też ma zestaw ale słabo teraz kojarzę. Czeka Cię jednak zabawa w chirurga. Przerabiałem niedawno bardzo kiepskiej jakości figurkę z zestawu supermarine swift z airfixa i to w dodatku siedzącą. W zasadzie to bez większych korekt ostała się tylko głowa delikwenta, resztę musiałem rozczłonkować i złożyć ponownie. Ale za to teraz nie siedzi w kokpicie na baczność . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan1 Napisano 30 Czerwca 2016 Share Napisano 30 Czerwca 2016 Dwie figury są w bf 110 airfixa, tyle że raczej kiepskiej jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 30 Czerwca 2016 Share Napisano 30 Czerwca 2016 Trzy figurki są w Ju-88 Revella, także kiepskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 30 Czerwca 2016 Share Napisano 30 Czerwca 2016 Airfix A01020, A02066. Chyba wyrzuciłem pilota od A01020. Zajrzę w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 1 Lipca 2016 Share Napisano 1 Lipca 2016 … Chyba wyrzuciłem pilota od A01020. Zajrzę w domu.Niestety pilot poszedł do kosza z tydzień temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 2 Lipca 2016 Autor Share Napisano 2 Lipca 2016 Dzięki za odpowiedzi Cały problem z tymi figurkami jest taki, że potrzebuję dość dużo, modele wykonuję latające, przeznaczone głównie do gier bitewnych. A taki Emil czy Foczka widmo jakoś do mnie nie przemawia Dzięki za info o Airfixie, kilka modeli od nich pewnie zakupię, dość dobre i niedrogie, a pilotów pewnie będę klonował metodą odlewniczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jsd1968 Napisano 16 Sierpnia 2016 Share Napisano 16 Sierpnia 2016 przesyłka poszła dziś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi