Forest Napisano 29 Czerwca 2016 Napisano 29 Czerwca 2016 Witam, jak w temacie, poszukuję figurek pilotów w czasie lotu, skala 1/72, najlepiej Niemieckich, choć inni też będą ok. Znacie jakieś zestawy godne polecenia? Albo nawet niegodne tegoż? Ew. modele Messershmitta Bf-109 E (najlepiej w wersji 1-3 ) z pilotem za sterami? Bracia, poratujcie Cytuj
Marcin K. Napisano 30 Czerwca 2016 Napisano 30 Czerwca 2016 Ostatnio też poszukiwałem takich figurek, ale ogólnie dominują postaci stojące i to w dodatku z żywicy. Popatrz na moje hobby. CMK ma w swojej ofercie kilka tych ostatnich właśnie z okresu o który pytasz.Italeri chyba też ma zestaw ale słabo teraz kojarzę. Czeka Cię jednak zabawa w chirurga. Przerabiałem niedawno bardzo kiepskiej jakości figurkę z zestawu supermarine swift z airfixa i to w dodatku siedzącą. W zasadzie to bez większych korekt ostała się tylko głowa delikwenta, resztę musiałem rozczłonkować i złożyć ponownie. Ale za to teraz nie siedzi w kokpicie na baczność . Cytuj
Kapitan1 Napisano 30 Czerwca 2016 Napisano 30 Czerwca 2016 Dwie figury są w bf 110 airfixa, tyle że raczej kiepskiej jakości. Cytuj
dumapolski Napisano 30 Czerwca 2016 Napisano 30 Czerwca 2016 Trzy figurki są w Ju-88 Revella, także kiepskie. Cytuj
kjp_a_man Napisano 30 Czerwca 2016 Napisano 30 Czerwca 2016 Airfix A01020, A02066. Chyba wyrzuciłem pilota od A01020. Zajrzę w domu. Cytuj
kjp_a_man Napisano 1 Lipca 2016 Napisano 1 Lipca 2016 … Chyba wyrzuciłem pilota od A01020. Zajrzę w domu.Niestety pilot poszedł do kosza z tydzień temu. Cytuj
Forest Napisano 2 Lipca 2016 Autor Napisano 2 Lipca 2016 Dzięki za odpowiedzi Cały problem z tymi figurkami jest taki, że potrzebuję dość dużo, modele wykonuję latające, przeznaczone głównie do gier bitewnych. A taki Emil czy Foczka widmo jakoś do mnie nie przemawia Dzięki za info o Airfixie, kilka modeli od nich pewnie zakupię, dość dobre i niedrogie, a pilotów pewnie będę klonował metodą odlewniczą Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi